Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Mar 2019 15:07 
Awatar użytkownika

platynowy
W związku z doniesieniami prasowymi (np. http://krakow.wyborcza.pl/krakow/7,4442 ... =BoxOpLink), chciałbym zapytać, czy wśród forumowiczów jest ktoś, kto miał już tą niewątpliwą przyjemność?

W 2012 wysłałem za jakieś grosze żonę z córką do Wrocławia (RT) na koncert Duran Duran i zastanawiam się, czy i u nas w skrzynce znajdziemy wkrótce zaproszenie na komendę :D

Kto wie, może dociekanoby również, jak to jest, że od czasu do czasu paraduję z walizeczką z logo rzeczonej linii (nabytą od syndyka masy upadłości) :D

EDIT: w zasadzie, temat może bardziej na "luźne gadki", więc można go odpowiednio relokować...

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya Turcja w wersji lux za 1627 PLN ☀️ All inclusive w 5* hotelu Prestige Alanya
Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN Wczasy na Lanzarote 🌴 4* hotel Beatriz Costa & Spa z wyżywieniem za 2632 PLN
#2 PostWysłany: 28 Mar 2019 15:15 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja osobiście nie, ale mój ojciec był. Standardowe pytania: gdzie leciał, jak kupił, czy robił charge back. W sumie jakieś 15 minut. Na koniec poinformowano go, iż mimo tego, że nie czuje się poszkodowany (bo dostał zwrot z banku) i tak zostanie uznany za poszkodowanego. Na korytarzu spotkał ok. 10 osób wezwanych w tej samej sprawie.
tropikey lubi ten post.

#3 PostWysłany: 28 Mar 2019 15:16 
Awatar użytkownika

srebrny
każdy wiedział ze to wał wiec wiesz, paserstwo, współudział, te sprawy :lol:

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez becek, 28 Mar 2019 15:17, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
8 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 28 Mar 2019 15:16 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
A czemu maja sluzyc te przesluchania? Nie jestem w polskich tematach politycznych, ani ogolnie na czasie i nie bardzo rozumiem po co pasazerowie lub niedoszli pasazerowie mieliby zeznawac? Potwierdzic, ze lecieli albo nie, bo firma zbankrutowala? Co to ma wniesc do tematu?
Piatek lubi ten post.

#5 PostWysłany: 28 Mar 2019 15:27 
Awatar użytkownika

srebrny
niczemu
widocznie na rękę jest komuś rozwlekać sprawę w czasie

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 28 Mar 2019 15:29 

Wygląda, że chcą ustalić liczbę pokrzywdzonych i wysokość szkody. Procedura karna tego wymaga.Widać ktoś będzie miał zarzuty za OLT, a tam trzeba to dokładnie opisać. Jak będą przeciągać proces obrońcy to jeszcze wizyta w sądzie będzie.
 PM off
BusinessClass lubi ten post.

#7 PostWysłany: 28 Mar 2019 15:33 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
Nic nie wniesie, ale K.P.K. tego wymaga.
 Profil Relacje PM off
BusinessClass lubi ten post.

#8 PostWysłany: 28 Mar 2019 15:36 

Loty: 302
Kilometry: 645 232
Krajów: 46 / 21.5%
złoty
a ile kasy zostanie przepalone na to z naszych kieszeni! :-)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 28 Mar 2019 15:37 

Kilometry: 65 890
Krajów: 15 / 7.0%
niebieski
A ile jest przepalanych w sprawach o masowe oszustwa na allegro...
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 28 Mar 2019 15:39 
Awatar użytkownika

Kilometry: 57 793
Krajów: 9 / 4.2%
niebieski
To tyle potrwa, że jeszcze P. dostaną odszkodowanie za zbyt długie przebywanie "we więźniu" ;)

#11 PostWysłany: 28 Mar 2019 16:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Byłem 2 tygodnie temu na komendzie policji w tej sprawie. Ile razy pan leciał, czy wszystkie loty się odbyły, czy robił pan chargeback oraz czy miał pan wiedzę o kłopotach finansowych OLT (!!!). Brakowało tylko pytania kto według pana jest odpowiedzialny personalnie za problemy OLT i czy ma pan jakiś kwit na to. Ogólnie kompletna strata czasu dla obu stron. Ale trałują, trałują... a nuż coś się w sieć złapie :D
tropikey lubi ten post.

#12 PostWysłany: 28 Mar 2019 16:21 

srebrny
Cytuj:
Brakowało tylko pytania kto według pana jest odpowiedzialny personalnie za problemy OLT

Nie pytali, bo przecież wiadomo, czyja to wina.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 28 Mar 2019 16:40 
Awatar użytkownika

Loty: 612
Kilometry: 730 739
srebrny
Aga_podrozniczka napisał(a):
A czemu maja sluzyc te przesluchania? Nie jestem w polskich tematach politycznych, ani ogolnie na czasie i nie bardzo rozumiem po co pasazerowie lub niedoszli pasazerowie mieliby zeznawac? Potwierdzic, ze lecieli albo nie, bo firma zbankrutowala? Co to ma wniesc do tematu?

@Aga_podrozniczka Jak to czemu mają służyć te przesłuchania - dręczeniu, niepokojeniu, uprzykrzaniu życia i zabieraniu czasu obywatelom. Niestety takie są realia życia w Polsce, że musisz pamiętać co robiłaś 7 lat temu, w jakim dniu gdzie leciałaś samolotem i dokładnie ile kosztował bilet. Paranoja!
Sam kilka razy leciałem OLT Express więc możliwe, że i ja dostałem wezwanie - ale, że jestem jakiś czas już w podróży i w przeciągu miesiąca nie wrócę do domu to może mnie niespodzianka w postaci więzienia czekać za niestawienie się na wezwanie, jakbym takie dostał i o nim nie wiedział. Szkoda, że żyjąc w XXI wieku, gdzie masa osób podróżuje i nie ma niektórych czasami po kilka miesięcy (a nawet i lat!) w kraju, a pod e-mailem są dostępni codziennie to w dalszym ciągu stosuje się takie metody...

Ostatnio edytowany przez Japonka76, 28 Mar 2019 18:45, edytowano w sumie 1 raz
nazwy własne piszemy z dużej litery
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#14 PostWysłany: 28 Mar 2019 16:56 

Czytam w innym miejscu :shock: : "przesłuchania realizowane są w całej Polsce, a nawet za granicą (...) Nie wiadomo natomiast, ile to wszystko potrwa, ale wnioskować można, że sprawa będzie ciągnąć się latami. (...) Ale na przesłuchania wzywani są wszyscy - ci, którzy zdążyli skorzystać z usług OLT Express i ci, którzy na lot już się nie załapali."

Melduje się szczęśliwy uczestnik JEDNEGO lotu, gotowy na każde pytanie.......................................

:roll:
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 28 Mar 2019 18:39 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Nie wiem ile było takich osób, właściwie osobolotów, ale już sobie wyobrażam akt oskarżenia z wylistowaniem wszystkiego...
maciass lubi ten post.

#16 PostWysłany: 28 Mar 2019 18:50 

srebrny
@Piatek
Cytuj:
Niestety takie są realia życia w Polsce, że musisz pamiętać co robiłaś 7 lat temu, w jakim dniu gdzie leciałaś samolotem i dokładnie ile kosztował bilet.

To nie jest prawda, nie musisz.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#17 PostWysłany: 28 Mar 2019 21:12 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
niebieski
Nigdy nie slyszalam o podobnej historii, a linie lotnicze upadaja stosunkowo czesto.

#18 PostWysłany: 28 Mar 2019 23:26 

złoty
Mnie to jakoś nie dziwi. Z USA już po trzykroć otrzymałem w ramach tzw. "class action" wezwania, do Polski, co prawda nie na przesłuchanie, ale do wzięcia udziału w dzieleniu łupów.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 28 Mar 2019 23:42 

@Aga_podrozniczka Bo całe OLT to nie była zwykła upadłość, a wypranie kasy z Amber Gold na dużą skalę.
 PM off  

#20 PostWysłany: 13 Sie 2020 17:08 

niebieski
Trochę odkopuję temat, bo informacji na ten temat zero. Ostatnio i mnie policja szukała, jak się okazało w tej sprawie.
Zastanawiam się, czy istnieje jakaś realna szansa odzyskania pieniędzy? Troszkę pieniędzy mi tam wparowało jak pamiętam, miałem też problemy z fakturami wtedy z OLT. Z racji, że nie mieszkam w kraju, na tę chwilę zatem wypisują mnie z przesłuchania, ale też tracę status poszkodowanego. Myślicie, że jest szansa otrzymać jakieś zwroty będąc poszkodowanym zbiorczo, bez bezpośredniego udziału w sprawie? Bo może warto jednak podskoczyć do PL na te pytania jakoś i wrócić do odpowiedniego statusu ;-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości