Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 16 Gru 2012 22:38 

Loty: 20
Kilometry: 26 052
Krajów: 7 / 3.3%
Witam,

w połowie stycznia mam zamiar lecieć na tydzień do Hiszpanii.
Przejrzałam już loty, ale nadal mam problem z wyborem miejsca. Chciałabym coś w miarę ciepłego i atrakcyjnego. Do głowy przychodzi mi: Murcja, Malaga, Almeria, Kadyks albo Kanary.

Może ktoś z Was wie więcej na ten temat i jest w stanie polecić któreś z tych (lub inne) miejsce.

Pozdr

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 18 Gru 2012 13:49 

karka30 napisał(a):
Witam,

w połowie stycznia mam zamiar lecieć na tydzień do Hiszpanii.
Przejrzałam już loty, ale nadal mam problem z wyborem miejsca. Chciałabym coś w miarę ciepłego i atrakcyjnego. Do głowy przychodzi mi: Murcja, Malaga, Almeria, Kadyks albo Kanary.

Może ktoś z Was wie więcej na ten temat i jest w stanie polecić któreś z tych (lub inne) miejsce.

Pozdr

Cóż ja ci mogę napisać :-)
Malaga jest teoretycznie najcieplkejszym miejscem w kontynentalnej Europie, ale osobiście poleciłbym CI Kanary, jeśli tylko masz taką możliwość.
Zapytasz która wyspę? Oczywiście zalezy co chcesz robić:
Fuerteventura to jedna wielka plaża, wiec tam tylko plażowanie;
Lanzarote, to jedna wielka pustynia, tam najlepiej zobaczysz wszytko co związane jest z wulkanami i ich działalnością, płasko;
Gran Canaria - góry, wąwozy i kręte, wąskie górskie drogi. Jesli na pólnocy pada, to na południu na pewno praży słońce :-) Pogodę sam wybierasz. bardzo zróznicowana wyspa pod względem krajobrazowym i w porównaniu z dwoma pozostałymi. Górzyście. W sumie, to nawet bym powiedział, że najbardziej zróznicowana wyspa na kanarach, masz tu nawet Saharę ;-)
Teneryfa - jeden wielki wulkan (od 0 do 3718m n.p.m. możesz dostać się w jeden dzień). Rozstrzał temperatur 25stC do -2 st C na szczycie). Ciekawa wyspa, zróznicowana krajobrazowo, ale nie tak bardzo jak Gran Canaria

ok, starczy, wiecej w necie :-)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Gru 2012 13:54 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
kronopio napisał(a):
...
Gran Canaria - góry, wąwozy i kręte, wąskie górskie drogi. Jesli na pólnocy pada, to na południu na pewno praży słońce :-) Pogodę sam wybierasz. bardzo zróznicowana wyspa pod względem krajobrazowym i w porównaniu z dwoma pozostałymi. W sumie, to nawet bym powiedział, że najbardziej zróznicowana wyspa na kanarach, masz tu nawet Saharę ;-)...

to chyba trochę przesadzone.
nie wiem jak sie w styczniu ale np w kwietniu słońce aż tak nie prazy. nie mowie, ze nie można sie spalić, po prostu żar nie leje sie z nieba.

a ta sahara to pewnie wydmy na południu.

tak jak wspomniano, wyspa jest bardzo zróżnicowana i, na pierwszy raz na kanarach, tez bym ja polecał.

#4 PostWysłany: 18 Gru 2012 14:01 

Loty: 119
Kilometry: 167 104
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Ja byłem na takiej wyprawie [ANDALUZJA]: Malaga (tutaj wiadomo miasto, Zamek), Benalmadena (plaże, buddyjska stupa na 108m [szukaj w necie]), Ronda (przepiękne miasteczko, [Google picture: Ronda], Gibrartar (czasem widać afrykę, są Makaki i jest olbzymia skała), Taryfa (tylko na postój), Kadyks (cały dzień zwiedziania, kompiel w Oceanie), Jerez de la Fontera (winko cherry, jakies uroczystosci byly religijne jak bylem), Sewilla (bylo za goraco nie wiem nawet co zwiedzialem), (byłem na tydzień), Jak bedziesz miał 2 tyg. mozesz zrobić jeszcze Almerię, Granadę (podobno piękna jest).

Leciałem z Gdańska przez EIN do Malagi, powrót przez BCN z Malagi. (miałem auto z firmy recordcar.com)

Powodzenia

P.S. W połowie stycznia się w prawdzie nie wykąpiesz w Andaluzji (jak chcesz się kąpać no to uderzaj na Kanary, np. Teneryfa, zobaczysz jeszcze Teide. Na kanarach jest dość tanio. Paliwo tanie, jedzenie tanie, wino bardzo tanie ;))
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Gru 2012 02:51 

Dzieks moi drodzy!:)
Jeszcze cały czas się zastanawiam.
Mam już co prawda bilety do Barcelony, ale loty w Hiszpanii są nadal tanie, tak więc daję sobie jeszcze chwilę na ostateczne destynacje.

pozdrufka

#6 PostWysłany: 21 Gru 2012 14:50 
Awatar użytkownika

Loty: 261
Kilometry: 378 652
Krajów: 45 / 21.0%
Ja robiłem podobną trasę jak boryzo. Lot do Malagi, tam samochód na chba 10 dni o ile pamiętam i rundka po Andaluzji. Mnie osobiście ten region Hiszpanii urzekł, co prawda był to wrzesień i pogoda była świetna, jednak miałem też okazję być w Andaluzji w styczniu i owszem jest przyjemnie ale wieczory i noce są zimne, także czy styczeń jest najlepszą porą na Andaluzję to wątpie. Moja trasa to Malago - Gibraltar - Taryfa - Kadyks - Sewilla - Ronda - Granada. Region ma wszystko, plaże, miasta, góry, śliczne miasteczka jak Ronda i miasta jak cudowna dla mnie Sewilla. Do tego oryginalny Gibraltar lotniskiem w poprzek drogi i złośliwymi małpami na skale. Jednak w styczniu wybrałbym Kanary, na pewno cieplej a i atrakcji mnóstwo. Byłem tylko na Teneryfie i jak najbardziej polecam.

#7 PostWysłany: 01 Sty 2013 20:29 

Ktoś może aktualnie jest/był w Barcelonie? Jaka pogoda i temperatura? Jeszcze nie mam decyzji, co do tego dokad ostatecznie sie udac, kupione tylko loty na ElPrat:) W necie info, że bez rewelacji, ale może ktoś jest na miejscu i ma lepsze wieści?

#8 PostWysłany: 01 Sty 2013 20:36 
Awatar użytkownika

niebieski
karka30 napisał(a):
Ktoś może aktualnie jest/był w Barcelonie? Jaka pogoda i temperatura? Jeszcze nie mam decyzji, co do tego dokad ostatecznie sie udac, kupione tylko loty na ElPrat:) W necie info, że bez rewelacji, ale może ktoś jest na miejscu i ma lepsze wieści?

Przecież pogoda jest do sprawdzenia w necie.. nawet kamery internetowe są.
Dodam, ze bylem rok temu (na trzech króli) i w dzien gralismy w piłe na plaży w samych gaciach, w nocy w cienkiej kurtce i bluzie było zimnawo jeśli się nie ruszało (ok 5-7 stopni)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 01 Sty 2013 23:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
karka30 napisał(a):

no sorry, ale czego sie spodziwasz w styczniu?
jak nie wieje 500km/h i nie ma <10oC to dla wielu (patrz wyżej) jest lato
czerwone twarze rodem znad tamizy odziane w spodenki i koszulki widac cały rok więc...

#10 PostWysłany: 05 Sty 2013 20:00 

Witam. Podepne się od razu pod temat, bo równiez mnie ten rejon Hiszpanii interesuje, tylko ze we wrzesniu. Czas wyjazdu to jakies 2 tyg. Myslalem posiedziec pare dni w Maladze, potem troche Algeciras w poblizu Gibraltaru (jakies zakupy, prom do Maroka na jeden dzien), nastepnie Kadyks. Sa tam jeszcze jakies fajne miejsca? Szczegolnie kurort z ladna plaza i z obiektami do zwiedzania?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 05 Sty 2013 20:09 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
sandomingo napisał(a):
Witam. Podepne się od razu pod temat, bo równiez mnie ten rejon Hiszpanii interesuje, tylko ze we wrzesniu. Czas wyjazdu to jakies 2 tyg. Myslalem posiedziec pare dni w Maladze, potem troche Algeciras w poblizu Gibraltaru (jakies zakupy, prom do Maroka na jeden dzien), nastepnie Kadyks. Sa tam jeszcze jakies fajne miejsca? Szczegolnie kurort z ladna plaza i z obiektami do zwiedzania?

co chcesz oglądac w algeciras? raczej to mało cikawe miejsce.
na odpoczynek to poszukaj czegoś między malagą a algeciras. marbella to znany hiszpański kurort, niedaleko malagi, ale nie wiem czy tam coś do zwiedzania będzie
jak pojedziesz najpierw do gibraltaru a potem do maroka...to gdzie ten alkohol będziesz trzymac? ;) bo ceny interesujące mają
a w ogóle to ja bym maroko odpuścił. na 1 dzień za takie pieniądze jakie trzeba wydac na prom to, wg mnie, niewarto.

z malagi możesz helikopterem do Melilli się dostac (no swoje to kosztuje!) ale pomyśl czy nie warto :D czas na oszczędzanie jeszcze masz.

sewille (we wrześniu będzie raczej jeszcze ostro grzac, nie tak jak na wybrzezu) masz przecież w zasięgu i granadę (1 dzien na alhambre warto poświęcic, po za tym dośc tanie i dobre żarcie tam mają)

#12 PostWysłany: 05 Sty 2013 20:17 

namteH napisał(a):
sandomingo napisał(a):

co chcesz oglądac w algeciras? raczej to mało cikawe miejsce.
na odpoczynek to poszukaj czegoś między malagą a algeciras. marbella to znany hiszpański kurort, nie daleko malagi, ale nie wiem czy tam coś do zwiedzania będzie
jak pojedziesz najpierw do gibraltaru a potem do maroka...to gdzie ten alkohol będziesz trzymac? ;) bo ceny interesujące mają
a w ogóle to ja bym maroko odpuścił. na 1 dzień za takie pieniądze jakie trzeba wydac na prom to, wg mnie, nie warto.

z malagi możesz helikopterem do melili się dostac (no swoje to kosztuje!) ale pomyśl czy nie warto :D czas na oszczędzanie jeszcze masz.

sewille (we wrześniu będzie raczej jeszcze ostro grzac, nie tak jak na wybrzezu) masz przecież w zasięgu i granadę (1 dzien na alhambre warto poświęcic, po za tym dośc tanie i dobre żarcie tam mają)

No własnie nie wiem czy jest sens zatrzymywac sie w tym Gibraltarze dluzej niz na noc. W Maroku bylem wiec moglbym odpuscic, w gre tam by wchodzil tylko wyjazd jednodniowy. Faktycznie ceny tych promów wysokie... A Kadyks to jest takie miasto, gdzie mozna posiedziec 6 dni, poopalac sie i nie umrzec z nudow?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 05 Sty 2013 20:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
sandomingo napisał(a):
...
No własnie nie wiem czy jest sens zatrzymywac sie w tym Gibraltarze dluzej niz na noc. W Maroku bylem wiec moglbym odpuscic, w gre tam by wchodzil tylko wyjazd jednodniowy. Faktycznie ceny tych promów wysokie... A Kadyks to jest takie miasto, gdzie mozna posiedziec 6 dni, poopalac sie i nie umrzec z nudow?

2-3 dni tak ale nie 6! miasto jest fajne na odpoczynek a co do zwiedzania to musisz poszukac bardziej w internecie bo ja tam nic szczególnego nie widziałem.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości