Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 10 Cze 2016 12:41 

Mam takie pytanie, lecę do Gdańska z Modlina Ryanair odlot 7.45 - poniedziałek.

Planuję z Radomia do Warszawy dojechać poprzez PolskiBus.com przyjazd 04:45 Warszawa Dworzec Autobusowy Metro Wilanowska.
Sęk z tym, że z Warszawa Dworzec Autobusowy Metro Wilanowska musze się dostać albo na Dworzec Centralny albo na Dworzec Zachodni aby pociągiem lub autrobusem ModlinBus dojechać na lotnisko.

Teraz pytanie jak najłatwiej dostać się w krótkim czasie do tych miejsc z Metro Wilanowska? Mod - odp ntt przeniosłem do lotnisko-warszawa-modlin-metro-wilanowska-polskibus,1285,18362

Pociąg z Warszawa Centralna ODJAZD 05:15 - Modlin Lotnisko PRZYJAZD 06:16
Tutaj mam tylko 30 minut aby się wyrobić, ale biorąc na poprawkę spóźnienia inne zdarzenia spowalniające nie wiem czy dam radę.

Druga opcja to:
ModlinBus z Centralnego odjazd 05:55 przyjazd na lotnisko 06:40

3 najważniejsze pytanie bo nie wiem jaką trasą leci PolskiBus Radom-Warszawa czy on nie przejeżdża gdzieś w pobliżu Dworca Zachodniego lub Centralnego? Może kierowca mógłby się gdzieś zatrzymać i mnie wysadzić nie będę leciał z bagażami więc nie byłoby zamieszania, a nie musiałbym kombinować z dojazdem do punktu skąd dojadę na lotnisko w Modlinie.

Pytanie jeszcze o linię Ryanair bowiem nigdy nią nie leciałem. Jak napisałem odlot mam o 7.45, o której najpóźniej powinienem być na lotnisku aby się przejść kontrolę (nie lecę z bagażem także check in odpada) i aby się ze wszystkim wyrobić dojść tu dojść tam aby mi nie zamknęli bramki do samolotu. Wydaje mi się, że najpóźniej 7.00 powinno być OK.
Jak dojadę na 06:40 a samolot mam 7.45 to chyba powinienem sobie poradzić. Z Modlina jeszcze nie leciałem, będę tam pierwszy raz dlatego muszę sobie wszystko rozplanować aby nie błądzić i nie marnować czasu w końcu to nie jest lotnisko jak w Radomiu tylko sporej wielkości terminal.

Ktoś może coś doradzić to byłbym wdzięczny gdyż muszę dobrze rozplanować dojazd.

p.s. czy na miejscu zakup biletu u kierowcy na Modlinbus lub OKbus nie będzie problemem?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 11 Cze 2016 10:47, edytowano w sumie 1 raz
Rozdzielam sprawy przejazdu Radom -W. od szczególności na lotnisko już z M. Wilanowska
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 10 Cze 2016 13:50 

Można jeszcze pociągiem z Radomia bezpośrednio na Centralny lub Zachodni
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Cze 2016 14:29 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
Możesz jeszcze Neobusem z Radomia (odj. 1.45 przyj. na Okęcie(3.30)/Centralny (3.36)/Zachodni(3.40) i tam na pociąg bez kombinowania z przystankiem PolskiegoBusa.
Cena standardowa przez internet 22.50zł chyba ze jeszcze coś z tańszej puli zostało.

#4 PostWysłany: 10 Cze 2016 20:23 

Z Radomia da się pociągiem wcześniej, ale przy opcji Polski Bus trochę bym się przespał, podjechał na dworzec, zostawił auto i w drogę. Jak pojadę pociągiem wcześniej to nie będę spał i wracając pewnie będzie mnie łapać spanie, a tego nie lubię. Neobus z Radomia to jak wcześniejsze pociągi z tym, że w Radomiu jest dworzec, a masa busów i busików zatrzymuje się gdzieś po jakichś pipidówach nawet nie wiem gdzie tam na tym rondzie w Radomiu czekać na autobus.

Jak więc analizuję to przy tak małych zasobach czasowych aby z jednego punktu dostać się w drugi plan wydaje się trochę kłopotliwy.

Zastanawiałem się czy nie byłoby opcji wziąć taxi podjechać pod np. Centralny lub Warszawa Gdańska. Ktoś orientuje się w cenie?
Ewentualnie wziąć skołować grupę ludzi na taxi i jechać na lotnisko taryfą tylko czy znajdę takich na dworcu PolskiBus. Już i tak muszę wziąć taxi z lotniska w Gdańsku, więc nie chcę aby mnie ta podróż wyniosła przesadnie dużo.

Ewentualnie pojadę dzień wcześniej pociągiem lub PolskimBusem na spokojnie i zostanę w hotelu bo plan z samolotem wydaje się trochę niepewny.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Cze 2016 21:41 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Ale po co czarujesz z taksówką skoro ludzie dali Ci prosty sposób dojazdu transportem publicznym co najmniej godzinę przed odlotem z odpowiednim zapasem czasu w każdym z punktów przesiadkowych? :roll:
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Cze 2016 22:09 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Uber z centrum do Modlina to 89 zł, taxi powinno wyjść ok 125 zł

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Cze 2016 00:14 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 273
Kilometry: 473 820
Krajów: 40 / 18.7%
Pierwsze metro jedzie 5:03.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Cze 2016 00:21 
Awatar użytkownika

na dw. Gdańskim masz raptem 3 perony :) od wyjścia z metra idziesz przejściem podziemnym i przy każdym wyjściu na peron masz elektroniczną tablicę z odjazdami
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Cze 2016 12:21 

Dobra dzięki za informacje, ale powiedzcie mi jeszcze gdzie mam kupić albo jak bilet na metro i ile kosztuje? Są jakieś automaty?

Bilet na pociąg kupię w kasie na stacji DW. Gdański? Tzn. będzie pod ręką czy niedużo więcej zapłacę u konduktora?
Muszę rozplanować co i jak aby nie marnować czasu.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Cze 2016 12:29 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Automatów biletowych co nie miara na Wilanowskiej, spokojnie kupisz bilet. Teoretycznie powinieneś się zmieścić na bilecie 20 min, 3.40 zł normalny.

Bilet na pociąg możesz kupić albo w kasie dworca, albo w automacie znajdującym się w tym przejściu podziemnym na perony (trudno nie zauważyć, zielony taki, tuż koło wejścia na peron 2, przy schodach)

Bilet u konduktora +4 zł z tego co wiem
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 15 Cze 2016 12:36 
Awatar użytkownika

Loty: 100
Kilometry: 152 765
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
Bilety też możesz kupić w aplikacji skycash. Oszczędza się czas na wizycie przy automacie/kasie biletowej lub konduktora.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość