Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: POLSKA-UKRAINA(KRYM)
#1 PostWysłany: 26 Sty 2012 23:31 

Witam mam takie pytanka jak najtaniej się dostać samolotem na krym czy tanio wyjdzie z polski czy jakas przesiadka czy nie za bardzo loty w tamta strone.poniewaz nie chce mi sie tłuc pociągiem bo nie dostane urlopu.termin to wakacje czyli lipiec sierpien mam taka obawe ze przez to euro 2012 moga byc drogie bilety.Polecacie jakies fajne imprezowe miejscowosci.Pozdro
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 27 Sty 2012 00:12 

Warszawa-Odessa(i pociąg na Krym) w Locie lub Katowice-Kijów-Symferopol w Wizzairze

Imprezowe są np Jałta, Sudak.

#3 PostWysłany: 27 Sty 2012 00:19 

W okresie letnim moze byc problem z biletami na pociag z Odessy na Krym. Jesli jest mozliwosc to proponuje, zeby ktos Wam je wczesniej zakupil.
Ja 2 lata temu jechalem pociagiem Lwow-Odessa i pozniej autobusem na Krym, ale tego nie polecam bo to straszna meczarnia i autobus sie zepsul(+3h). Nastepnego dnia jechali znajomi i mieli dokladnie taka sama przygode, tylko naprawa busa trwala 5h.
Ogolnie polecam plackarte, fajna atmosfera i ciekawe przezycie :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Sty 2012 00:37 
Awatar użytkownika

niebieski
1. beda drogie bilety
2. beda drogie bilety bo euro
3. beda drogie bilety bo wakacje

jedyna opcja to first minut/szalona sroda lotu do odessy, nie sledze tego kierunku, wiec nie powiem na ile jest mozliwe (choc chyba calkiem spory procent) z tym ze musialbys sie dostac z odessy na krym co tez troche zajmie.

Lot wizzem ktw - kijow - sim troche bez sensu cenowo, bo jak popatrzysz nawet teraz to ceny sa malo przyjazne za całośc podróży w porownaniu do pociagu (ja w 2009 dalem <200PLN za podróż RT Krk - Krym pociag+bus+z buta granica+marszrutka do lwowa+pociag krym z tym ze niestety, czas dotarcia w jedna strone to 36h przy dobrych wiatrach..)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Sty 2012 00:57 

Własnie najgorszy ten czas pociągiem 3 dni jazdy mi ogolnie to nie nie przeszkadza ale tyle dni mi nie dadzą wolnego a planuje tam jechac na 10 dni wszczególności sie dobrze pobawic dla tego wybralem ukraine i przyokazji pozwiedzac. Coś czuje że przez to euro trzeba będzie zmienić plany na portugalie.Wsumie tak jak piszesz jedynie tania opcja to ten pociąg bo za lot tam i zpowrotem chce wydac maks z 600zł tym bardziej że będzie leciało kilka osób.Dzięki wielkie za porady
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Sty 2012 01:04 

niebieski
Skąd jesteś że na Krym będziesz jechał trzy dni?

Praktycznie z każdego miejsca Polski do Lwowa dostaniesz się w 24 godziny (a np. z Katowic w jakieś 10), a z Lwowa na Krym masz 25 godzin jazdy pociągiem. Inna sprawa że bilety na pociągi trzeba rezerwować dużo wcześniej (można od 45 dni przed przez internet), bo w okresie wakacyjnym to bardzo popularny kierunek. Jak nie złapiesz Lwów - Symferopol to możesz jechać przez Kijów. Prawie zawsze się coś znajdzie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Sty 2012 01:10 

Ja się wybieram w lipcu przez Donieck, tzn przelot Wawa-Donieck LOTem, a później pociąg do Symferopola ok 9h.
Bilet na samolot widzę, że teraz ok 400zł, można poczekać na jakieś promo, ja kupiłem już w grudniu za ok 360zł jak była promocja LOTu w której nie pobierali opłaty za wystawienie biletu.
Bilet na pociąg można kupić np tu (jeszcze z tego nie korzystałem, więc nie mogę za to ręczyć):
http://gd.tickets.ua/en
Cena biletu z Doniecka do Symferopola w plackarcie to ok 100 hrywien plus 20 hrywien prowizja za każdy bilet.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Sty 2012 01:23 

Wakacje - drogo do tego jeszcze EURO ;/
Istnieje jeszcze połączenie Wizzair Katowice - Kijów - Symferopol z tym ze nie da się tego zgrać w jeden dzień - wylot do Symferopolu następnego dnia o 6.
Powrót:
Symferopol(8:05) - (9:35)Kijów (10:10) - Katowice(10:45)
35 min na przesiadkę, może być ciężko.

Ja bazę noclegową miałem w Sevastopolu i była taka ulica samych dyskotek.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez rafal649, 27 Sty 2012 01:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 27 Sty 2012 01:27 

mieszkam w wawie chodziło mi o to ze podróż w 2 strony to na bank 3 dni
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 27 Sty 2012 01:35 
Awatar użytkownika

niebieski
sztynx napisał(a):
mieszkam w wawie chodziło mi o to ze podróż w 2 strony to na bank 3 dni

no jak wychodzisz z takiego zalozenia, to faktycznie wyjdzie ci 3 dni.. ;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Sty 2012 13:19 

bilety kolejowe na Ukrainie można kupic na www.e-kvytok.com.ua (pojawiają się 40 lub 45 dni przed odjazdem).
Lipiec/sierpien to środek sezonu więc lepiej wcześniej upolowac lub ew u prowadnicu kupic na lewo.

#12 PostWysłany: 27 Sty 2012 13:34 

Dla zainteresowanych znalazłem też taką stronkę z biletami
http://gd.tickets.ua/en

dobre forum to mozna sie ciekawych rzeczy dowiedzieć
http://www.rosjapl.info/forum/

Patrząc na ceny samolotów to tanio nie będzie na bank i jak się żle zgarja przesiadki to tez czasu wyjdzie tym bardziej że grupa będzie 8 osób wjec dezyzja zapadła na pociąg w końcu ma to być imprezowy wyjazd i ze bilety sie kupuje 45 dni przed to tez plus to wtedy bedzie wiadomo ile bedzie wolnego czasu. jak ktoś by jednak znalazł przypadkiem tanie loty na ukrainie to będe wdzięczny za powiadomienie.jak coś piszcie o ciekawych miejscówkach na krymie i Kijów pewnie po drodze zachaczym przynajmniej na dzien
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości