Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Polska - Porto; OW
#1 PostWysłany: 09 Kwi 2014 01:39 

Dokąd
  • Portugalia, Porto

Data wylotu
  • 20.08.2014

Długość pobytu
  • 6miesięcy

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 527zł/os

Dodatkowe informacje
  • Interesuje mnie lot w jedną stronę, obojętnie z jakiego lotniska w Polsce (w zasadzie, jeśli różnica w cenie biletów byłaby znaczna, to możliwy byłby również wylot z Berlina) do Portugalii, konkretnie do Porto.
    Preferowany termin wylotu to końcówka sierpnia 2014, lub początek września (max do 10.09, najlepiej jednak trochę wcześniej).
    Ilość przesiadek nie ma znaczenia, wiadomo, że im mniej tym lepiej, ale kluczowe znaczenie ma cena ;)
    Najtańsza oferta, jaką udało mi się znaleźć, to 499zł z bagażem do 23kg (cena za osobę). Jest to lot liniami Iberia lub Vueling Airlines (bardzo podobna cena).

Zastanawiam się, czy to dobra cena i warto już taki bilet kupić, czy może jeszcze trafić się jakaś promocja i lepiej zaczekać?
    Z góry dziękuję za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Polska - Porto; OW
#2 PostWysłany: 09 Kwi 2014 02:08 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Śr 27. 08. ‘14 08.25 Warszawa WMI… 23.59 Porto OPO 16:34 h / 1 przesiadka
€60,00 - bez bagażu rejestrowanego
wmi-bva
bva-wmi

WYLOT Cz 04. 09. ‘14 10.15 Warszawa WMI… 22.55 Porto OPO 13:40 h / 1 przesiadka
€68,00 - bez bagażu rejestrowanego
wmi-crl
crl-opo

Oczywiście bagaż rej 2x20E (20kg)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Kwi 2014 09:02 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Zrezygnujcie z bagażu rejestrowanego, inaczej przesiadki w niskokosztowych liniach tracą rację bytu.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Kwi 2014 09:37 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
ciacho_majonez napisał(a):
Zrezygnujcie z bagażu rejestrowanego, inaczej przesiadki w niskokosztowych liniach tracą rację bytu.

Autorowi/Autorce zapytania pewnie chodzi o wylot na Erasmusa wiec moze byc ciezko sie spakowac w podreczny na pol roku ;-)
W takiej sytuacji cena 499PLN nie wydaje sie byc taka zla. Przynajmniej przesiadka 'gwarantowana' ;-)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Kwi 2014 09:52 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Racja, rzuciłem tylko okiem. Na swoje usprawiedliwienie dodam, że ludzie najczęściej pytają o Portugalię w kontekście wakacji. :P 500 PLN to niezła cena, no i nie trzeba będzie się już tym martwić.

Możecie sprawdzić jeszcze tradycyjnego przewoźnika, z tego co pamiętam dla studentów jadących na Erasmusa mieli kiedyś bonus w postaci dodatkowego bagażu rejestrowanego gratis.

http://flytap.com/
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Kwi 2014 20:46 

Dzięki za pomoc!

Tak, chodzi o erasmusa, pisałam zresztą, że 6miesięcy także raczej bez bagażu się nie obejdzie ;p

Filek - skąd ten lot i te ceny? Sorrki, ale ja tak umiarkowanie ogarniam szukanie tego. 98euro byłoby ekstra!
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Kwi 2014 20:51 

http://www.azair.eu/index.php
do cen należy dodać cenę bagażu rejestrowanego x 2
 PM off  

#8 PostWysłany: 09 Kwi 2014 23:35 

jedna walizka na Erasmusa to i tak za mało. Sam obecnie jestem w Portugalii na wymianie od września wstępnie też było na pół roku, ale warto przedłużyć, co do bagażu leć z podręcznym to właśnie coś w okolicach 60 €, na tanie linie możesz poczekać jeszcze z biletami ( ja leciałem przez WMI to wyszło 220 zł za osobę ) a co do bagażu to GLS wyślij koszt z polski ok 180 zł max 50 kg wymiary kartony np 80-60-50cm. Ja z dziewczyną razem wysłałem razem to na brak ubrań nie narzekam. Z powrotem też GLS można wysłać koszt 46€ tyle, że maks 40 kg ponoć, ale nie wiem czy ważą przesyłka idzie jakieś 7-8 dni to podręczny w lato Ci wystarczy (sierpień i wrzesień +30 stopni prawie cały czas), jeśli nie wiesz gdzie będziesz mieszkać to poproś rodzinę by wysłała ( ja znałem adres więc sam sobie wysłałem 2 dni przed wylotem :) ) a i taka mała rada, Portugalia to nie tropiki szczególnie północ ( bo lądujesz w Porto więc raczej szkoła w Porto, Viana, Leira, Covilha, Coimbra, Aveiro ), więc kurta przeciwdeszczowa i parę par butów, bo mokre nie raz będą :). W tym roku była jedna z zimniejszych zim do połowy marca maks 16 stopni było i sporo deszczu, więc jeśli zdecydujesz się wysłać karton to kilka bluz zapakuj, bo i domy nie ocieplone i grzejniki elektryczne to w domach zimniej niż w Polskich domach zimą.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Kwi 2014 23:39 
Awatar użytkownika

niebieski
A ja z kolei radziłbym się wstrzymać. Na wrzesień jeszcze pojawią się ciekawe promocje. Pewnie będzie dało się spoko ustrzelić PL - Oslo - Porto i wyjdzie na pewno mniej niż te 500.

#10 PostWysłany: 10 Kwi 2014 01:12 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
niebieski
Ryanair ;)
04. 09. ‘14
Warszawa (Modlin) → Bruksela (Charleroi) 75zł - zostały 2 w tej cenie ;)
Bruksela (Charleroi) → Porto 49,99 E

+ bagaż rejestrowany 2 odcinki.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 17 Maj 2014 22:58 

Ostatecznie bilet kupiony dziś, na razie bez bagażu, bo może rzeczywiście bardziej opłaci się wysłać go jakimś kurierem :)
Warszawa - Brussels - Porto, za łączną kwotę 229zł. Najtaniej było za 155zł, ale termin nie do końca taki, jak by się chciało (tydzień różnicy).
To chyba w miarę spoko cena? :>

No w każdym razie dzięki wszystkim za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości