Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Wrz 2017 09:37 
Awatar użytkownika

Loty: 338
Kilometry: 852 360
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski

Dokąd
  • AKL , WLG , CHC

Data wylotu
  • 11.08.2018

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • WAW - PVG 1200 , PVG - AKL 1400

Dodatkowe informacje
  • Szukam nie tyle konkretnego lotu ( jako , że jeszcze sporo czasu ) , co inspiracji i podpowiedzi :)

Potrzebuję dostać się do NZ , i bedzie to część RTW.

Opcja tania nr 1a :
    * KTW-DWC W6
    * DXB-MNL 5J
    * MNL-SYD 5J
    * SYD-AKL Jetstar

Opcja tania nr 1b :
    * KTW-DWC W6
    * DXB-MNL 5J
    * MNL-KUL 5J
    * KUL-OOL-AKL AirAsia

Obie do ogarnięcia przy dobrym wstrzeleniu się w promo Cebu , w granicach 1200 PLN

Jednak z mojej strony bardzo niechętnie z uwagi na fakt , iż wszystkie te trasy już robilem i miejsca widziałem , a loty czasowo są bardzo słabo dopasowane ( stop 24h w Dubaju , stop 24h w Manili , etc - to generuje rowniez koszty ) - na cały trip mam 2 tygodnie , z czego w NZ musze być max 19.08 ( a chciałbym sporo wczesniej aby spedzic tam pare dni , więc jak mam lecieć przez znane już mi miejsca to czas jest istotny aby mieć wiecej czasu w NZ ).

Opcja nr 2 :

* WAW-PVG Aeroflot
    * stop PVG 1-2 dni
    * PVG-AKL China Southern/Sichuan/Hainan

Na listopad tego roku widze ceny pozwalajace zejsc ponizej 2000 PLN , na sierpień przyszłego ( wiem ze jeszcze czas ) nie chce byc taniej niz 2600. Opcja by mi bardzo pasowała z uwagi na szybkie przesiadki i fakt , że w PVG nie byłem , wiec taki stop chętnie.

Opcje z SIN z LGW lub ATH też są mi znane ( obecnie ceny wysokie ) , lecz też dość niechętnie jako , że w SIN rowniez byłem.

W zasadzie nasuwają mi się 2 pytania :

* Czy jestem w stanie zdziałac tu coś sensownego za mile M&M ? ( zakładam je wykorzystać na powrót z LAX do WAW , ale jest to dużo mniej problematyczny odcinek wrócić tanio z LAX do Europy ).
    * Czy dolot Wizz do DWC daje mi cokolwiek w sensie lepszych ( tanszych ale nie przez MNL / szybszych / ciekawszych ) opcji na dalsza podroz ? ( Patrzac tak dosc randomowo na ceny to widze nawet drozej niz z Europy... )

Zamek nad miastem i klimatyczne uliczki 🌇 Alicante ❤️💛 Loty i hotel za 989 PLN 🥰✨ Zamek nad miastem i klimatyczne uliczki 🌇 Alicante ❤️💛 Loty i hotel za 989 PLN 🥰✨
All inclusive na Costa Brava 🌊☀️🍹 Lato w 4* hotelu już od 2476 PLN All inclusive na Costa Brava 🌊☀️🍹 Lato w 4* hotelu już od 2476 PLN
#2 PostWysłany: 29 Wrz 2017 10:20 
Awatar użytkownika

platynowy
Ha, widzę, że przymierzamy się z grubsza do tego samego, z tą różnicą, że ja chciałbym uczynić to w 100% za mile. Mam jedynie nadzieję, że będę miał na to minimum 21 dni. Nawet termin planujemy zbliżony. U mnie największym problemem będzie jednak, jak przekonać małżonkę do zaakceptowania solowego wyjazdu :D

Co do mil M&M, to wstępnie się orientowałem i największy problem będzie tradycyjnie z dolotem z Azji do NZ. Kilka dat na infolinii potwierdziłem, że są dostępne (np. z BKK, tyle że TG ma dość wysokie dopłaty, więc tego nie biorę raczej pod uwagę). Generalnie jednak srodze się zawiodłem. Wedle niezawodnego wcześniej Awardfindera (do planowania mojej podróży w ub. roku nadał się wyśmienicie), z różnych lotnisk w szeroko rozumianej Azji jest bardzo duża dostępność lotów do AKL i do potem RAR, a w rzeczywistości okazuje się, że to jedynie jakieś "zjawy" (no chyba że to panie na polskiej infolinii nie do końca umiejętnie szukały).

Reasumując, jeżeli masz dość sztywny plan do zrealizowania, wstrzelenie się z datami, gdy będzie dostępny bilet za mile do AKL może być bardzo trudne. W każdym razie, od tego bym zaczął i na bazie tego szkieletu szukał dalej (o ile coś znajdziesz).
 Profil Relacje PM off
kb_poland lubi ten post.

#3 PostWysłany: 29 Wrz 2017 13:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Szukałeś tylko AKL czy XXX-AKL(stop)-RAR ?
Ja potrzebuje samo AKL ( trasę dalej juz mam ) , problemem u mnie jest tez to ze mil nieograniczonych niestety nie posiadam i bede w stanie realnie ich wykorzystac 30k , a wiec albo Azja-AKL , albo LAX-WAW wchodzi w gre :)

#4 PostWysłany: 29 Wrz 2017 13:18 
Awatar użytkownika

platynowy
kb_poland napisał(a):
Szukałeś tylko AKL czy XXX-AKL(stop)-RAR ?
Ja potrzebuje samo AKL ( trasę dalej juz mam ) , problemem u mnie jest tez to ze mil nieograniczonych niestety nie posiadam i bede w stanie realnie ich wykorzystac 30k , a wiec albo Azja-AKL , albo LAX-WAW wchodzi w gre :)
Samodzielnie szukałem XXX-AKL-RAR, ale gdy na infolinii ostudzono moje zapędy, ograniczyłem się tylko do pierwszej części i z nią też było krucho (choć nie zupełne "0", bo był np. ten BKK-AKL).
A ta dalsza trasa z AKL, to co (i za ile) w Twoim przypadku - jeśli można zapytać?

Wysłane z mojego P9 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
kb_poland lubi ten post.

#5 PostWysłany: 29 Wrz 2017 13:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Dalej idzie WLG-AKL-PPT(stop)-LAX wrzucane przez @SJK kilka dni temu ( 1,4k ).
tropikey lubi ten post.

#6 PostWysłany: 24 Paź 2017 13:01 

Podepnę się pod temat, żeby przynajmniej na razie nie tworzyć nowego. Szukam właśnie tego - OW z Europy do Nowej Zelandii, na termin mniej więcej pomiędzy 15.01. a 15.02.2018. Na razie najtańsza opcja, jaką znalazłam, to składak Ryanairowo-Scootowo-Jetstarowy za ok. 2200zł z Berlina.
Czy myślicie, że warto to brać? A może jest jeszcze szansa na promocje AirAsia/Cebu na styczniowo-lutowe terminy?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Wrz 2018 08:51 
Awatar użytkownika

Loty: 185
Kilometry: 325 925
Krajów: 37 / 17.3%
platynowy
Kontynuując temat, szukam brakującego (teoretycznie) odcinka z Pekinu do NZ na przełomie roku i chyba najpewniejsza i najtańsza opcja to Pekin-Auckland linii Sichuan Airlines (233€ na Opodo). Dolot z W-wy UiA.

GoogleFlights znajduje też Pekin-Christchurch lub Pekin-Queenstown za ok. 1200 zł w kombinacji Hainan Airlines i Virgin Atlantic i...no właśnie. Czy to w ogóle jest kupowalne ? Bo żadne inne OTA tego nie generuje, poza Lucky2Go, do którego nie mam za bardzo zaufania. Czasowo dość długa podróż jednak wychodziłaby.
Podobne niejasności są z innymi trasami np. Pekin-Nadi (Fidżi).
http://www.google.fr/flights/#flt=PEK.C ... 1;t:f;tt:o
http://www.google.fr/flights/#flt=PEK./ ... 1;t:f;tt:o

Załączniki:
pek.JPG
pek.JPG [ 53.35 KiB | Obejrzany 2199 razy ]
pek2.JPG
pek2.JPG [ 34.66 KiB | Obejrzany 2199 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Paź 2018 23:23 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
Krajów: 54 / 25.2%
srebrny
Ja również chciałbym podłączyć się pod temat i również nie oczekuję konkretnego lotu, lecz inspiracji i ewentualnych podpowiedzi jakich tras szukać.
W interesujących mnie datach (koniec lipca) są dostępne np. takie loty:
KRK-BKK 1029 zł Eurowings
BKK-KUL-AKL 714 zł. AirAsia
Tu cena za drugi lot wydaje się być w miarę atrakcyjna.
Ewentualnie jest jeszcze:
BKK-SIN-SYD 650 zł Scoot
SYD-AKL Jetstar ok. 400 zł

Opcje z AirAsia i Scoot są o tyle atrakcyjne że możliwy jest ok. 20 godzinny layover w KUL lub SIN, które chętnie zobaczę, gdyż tam nie byłem.

Opcje z Cebu znam i jest tyle czasu, że cierpliwie czekam na promocję.

Natomiast najlepszym dla mnie wariantem byłaby możliwość zabrania w sensownej cenie nieco więcej niż 7 kg bagażu, ponieważ kolejne etapy podróży będą już tradycyjnymi liniami.

#9 PostWysłany: 13 Paź 2018 08:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Opcja z Cebu na pewno wyjdzie najtaniej jesli zlapiesz te najlepsze promo ceny z dxb i do australii.

Ja w koncu rozwiazalem temat tak:
Ktw-dwc wizz 250
Dxb-cok spicejet 300
Cok-kul-mel airasia 600
Mel-akl jetstar 300

Minusem tu byla konieczna wiza do indii.
benedetti uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 13 Paź 2018 11:33 
Awatar użytkownika

Loty: 185
Kilometry: 325 925
Krajów: 37 / 17.3%
platynowy
W dobrej cenie jest Pekin - Auckland (15 godz stop w KUL), Air Asia, za 595 zł, ale terminy od 14.08.

Ja ostatecznie zdecydowałem się na Szanghaj - Singapur (8 godz. stop) - Christchurch (Singapore Airlines).
Do dokupienia jeszcze Warszawa - Moskwa - Szanghaj (Aeroflot). Cenowo tak sobie, w sumie ok. 2600 zł, ale w okresie poświątecznym trudno liczyć na jakieś deale. Ważne, że wylot z Polski, dwa dni w Szanghaju (w Azji nie byłem do tej pory), "liźnięcie" Singapuru i sylwestrowo-noworoczny lot na Wyspę Południową.
 Profil Relacje PM off
benedetti lubi ten post.

#11 PostWysłany: 13 Paź 2018 11:58 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
Krajów: 54 / 25.2%
srebrny
kb_poland napisał(a):
Opcja z Cebu na pewno wyjdzie najtaniej jesli zlapiesz te najlepsze promo ceny z dxb i do australii.

Ja w koncu rozwiazalem temat tak:
Ktw-dwc wizz 250
Dxb-cok spicejet 300
Cok-kul-mel airasia 600
Mel-akl jetstar 300

Minusem tu byla konieczna wiza do indii.

Dzięki, widziałem Twoją trasę, ale nie znałem cen.
Zdecydowałeś się na tę opcję ze względu na trasę czy brak wcelowania w promocję Cebu? Z tego co kojarzę, też miałeś dużo czasu na zakupy.
kb_poland lubi ten post.

#12 PostWysłany: 13 Paź 2018 17:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Dlaczego to w zasadzie masz odpowiedz w pierwszym poscie tego tematu , chcialem prowadzic trase jak najbardziej sie da przez miejsca w ktorych nie bylem , a na samych filipinach bylem juz 6 razy wiec szukalem czegos innego szczegolnie ze pobyt tam na 2 dni ( a bylem ograniczony czasowo ) kompletnie mija sie z celem , tydzien juz co innego.
benedetti lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości