Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Maj 2014 13:03 

Dokąd
  • Pjongjang (Korea Płn.)

Data wylotu
  • 02.08.2014

Data powrotu
  • 30.08.2014

Długość pobytu
  • niecały miesiąc

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Sam znalazłem
  • specyficzny kierunek

Dodatkowe informacje
  • Witajcie, tym razem pytanio-wyzwanie, może ktoś ma jakieś doświadczenie z tym specyficznym kierunkiem: muszę się dostać do Pjongjangu, daty jak wyżej z elastycznym wylotem w okolicach podanych dat.
    Na razie wiem tyle, że loty są możliwe tylko z Pekinu i tu nie ma problemu z lotem. Natomiast odcinek Pekin-Pjongjang to już zagadka - linii Air Asia się tam nie spodziewam, ale im relatywnie niższa cena tym lepiej. W internecie są głównie informacje o zorganizowanych wycieczkach, ale ta forma ze względu na nieturystyczny charakter wyjazdu mnie nie interesuje.

Ktokolwiek wie gdzie zarezerwować lot, jak to wygląda i w ogóle był tam ktoś z forumowiczów?
    Będę bardzo wdzięczny za pomoc, pozdrowienia!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 23 Maj 2014 13:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Jak ja aplikowałem o wycieczkę do Korei (na którą dostałem Cancel na wizie), rozmawiałem z tym biurem
http://www.koryogroup.com/
Bardzo pomocny, może tez ci pomogą z biletem

PS Wizę już masz?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Maj 2014 13:13 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
Mozart napisał(a):
W internecie są głównie informacje o zorganizowanych wycieczkach, ale ta forma ze względu na nieturystyczny charakter wyjazdu mnie nie interesuje.

http://en.wikivoyage.org/wiki/North_Korea napisał(a):
Tourist travel to North Korea is only possible as part of a guided tour. Independent travel is not permitted. Be aware that during a trip to North Korea visitors will be constantly monitored to prevent them from doing anything that could "jeopardize" the North Korean system and the persons behind it. Taking "unsuitable" photos, conveying negative thoughts about North Korea or talking to the locals without permission would all probably qualify as "undesirable behaviour" and lead to consequences not only for yourself but even more so for the individual who is responsible for you. If you are not prepared to accept limitations on your movements and behaviour then you should not travel to the DPRK at the present time.

#4 PostWysłany: 23 Maj 2014 13:22 

Z wizą nie będzie problemu, ze względu na inny cel podróży otrzymam specjalne pozwolenie z Pjongjangu i nie będzie to w każdym razie wiza turystyczna.
Interesuje mnie bardziej specyfika lotu i jak najtaniej go znaleźć, ale jeśli żaden z forumowiczów nie ma doświadczenia będę musiał się zdać na kanały oficjalne z Północy.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Maj 2014 13:28 

no korea jest krajem strasznie tajemniczym.. jezeli ktos daje Ci "nie turystyczna" wize to ten ktos zapewne i wie jak tam sie dostac
ja rowniez slyszalem tylko o zorganizowanych wycieczkach, w ktorych tak na prawde nie mozesz nic robic poza podazaniem za przewodnikiem jak i ochroniarzami.. rozmowa z obywatelami moze sie wiazac z upomnieniem dla ciebie i.. kara smierci dla obywatela :/
 PM off  

#6 PostWysłany: 23 Maj 2014 13:35 

Żeby rozwiać mogące się pojawić wątpliwości. Wyjazd będzie w celach dyplomatycznych i oczywiście, otrzymam informacje jak się tam dostać, ale tam nikt nie będzie zwracał uwagi na koszt, który sam będę musiał ponieść. Ktoś wrzucił kiedyś na forum deal do Pjongjangu w ramach ciekawostki i teraz właśnie taka ciekawostka jest poszukiwana :)

Ostatnio edytowany przez Mozart, 23 Maj 2014 13:37, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Maj 2014 13:36 

Loty: 91
Kilometry: 180 493
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
http://en.wikivoyage.org/wiki/North_Korea#By_plane
Mnie udało się znaleźć na skyscannerze Air China PEK-FNJ i z powrotem 4.08, 29.08. Cena słaba: 2 274,73 zł. Może na inne terminy będzie taniej.

#8 PostWysłany: 23 Maj 2014 14:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Załącznik:
PEK-FNJ.jpg
PEK-FNJ.jpg [ 11.08 KiB | Obejrzany 1012 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Maj 2014 17:09 

Loty: 312
Kilometry: 479 773
Krajów: 57 / 26.6%
niebieski
Air Koryo lata z pekinu i kilku innych destynacji.
Podbno straszne w srodku jedzenie nie zjadliwe
kupowalne tylko przez ich biura chod ziby mieli miec bilety online

ewentualnie pociąg z chin

#10 PostWysłany: 24 Maj 2014 10:14 

DMW napisał(a):
Byłem w styczniu br w Korei Płn.
2. niedawno była promocja PEK-FNJ za 9 $ !
http://www.airkoryo.com.kp/en/booking/booking/5_airfare

Dzięki wielkie, o to chodziło ;) W dodatku dalej są widoczne loty w tej cenie!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości