Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Lut 2013 12:51 

Witam

Może ktoś ma jakieś doświadczenie jak w miarę tanio dostać się z Polski do Amsterdamu ?
Termin wylotu: 14 lub 15 maj Termin powrotu: 16 lub 17 maj
Może być z dowolnego lotniska w Polsce, może być z przesiadkami.
No i chyba najtaniej będzie do Eidnhoven i póżniej pociągiem.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 01 Lut 2013 13:00 

http://www.wizzair.com http://www.ryanair.com bilety kupujesz na około miesiąc przed odlotem
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Lut 2013 13:02 
Awatar użytkownika

Rzeczywiscie najtaniej bedzie do Eindhoven (mi najtaniej sie udalo za okolo 100pln z WDC). koszt dojazdu do aMsterdmau w okolicach 20 euro w jedna strone pociagiem 2-3 euro autobus i 16 euro pociag - prawdopodobnie sa jakies autobusy tansze poprostu wyszukaj bus eindhoven airport amsterdam ,

Mozesz czekac na szalona srode ~360 pln, albo Eurolotem chyba od 199 z Krak i Gda. koszt dojazdu z Schiphol do amsterdamu to ok 2-3 euro

#4 PostWysłany: 01 Lut 2013 13:06 
Awatar użytkownika

Loty: 314
Kilometry: 416 261
Krajów: 32 / 15.0%
srebrny
Jeśli planujesz zabrać większy bagaż, to zawsze możesz spróbować dostać bilet za 29EUR OW (z Warszawy/Poznania - do centrum Amsterdamu) na nocny pociąg EN Jan Kiepura:
http://intercity.pl/pl/site/oferty-prom ... epura.html

Bilety są w sprzedaży już na 60 dni przed odjazdem.

#5 PostWysłany: 03 Lut 2013 18:42 

A jęździł ktoś może tym pociągiem ?
Czy za te 29euro są w miare wygodne warunki ?
Czy przedziały są zapchane jak prywatny busik do Warszawy ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Lut 2013 22:54 

29E to za miejsce siedzące, więc nie każdy się tak wyśpi, ale za 39E można zdobyć miejsce leżące w przedziale.

#7 PostWysłany: 03 Lut 2013 23:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Alternatywnym pomysłem jest też lot do Charleroi później transfer do Brukseli i stamtąd MegaBusem do Amsterdamu (od 1 funta).

Jechałem w taki sposób w październiku. 1.5msc później wybraliśmy się ponownie do Amstafu ale zdecydowaliśmy się polecieć właśnie do Eindhoven. Muszę przyznać, że mimo że jechaliśmy z Eindhoven do Amsterdamu stopem to było dużo wygodniej niż jazda Megabusem przez Belgię i te transfery z lotniska.

#8 PostWysłany: 04 Lut 2013 11:26 

Bardzo dziękuje wszystkim za pomoc, szczególnie za pomysł z Brukselą.
Pociąg raczej odpada, a czy Eidnhoven czy Charleroi to los zadecyduje, zależy co się wcześniej trafi w dobre cenie.

Pozdrawiam
Marek
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 04 Lut 2013 11:40 

Widze ze jedziesz na final ligi Europy, jak masz ochotę to możesz się do mnie wrzucić do samochodu, jak coś to pisz
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 04 Lut 2013 12:30 

przygus napisał(a):
Widze ze jedziesz na final ligi Europy, jak masz ochotę to możesz się do mnie wrzucić do samochodu, jak coś to pisz

Dzięki za zaproszenie do samochodu.
skąd jedziesz ?
czy masz już liczną grupe ?
i najażniejsze jaki jest orientacyjny koszt takiej przejażdzki ?
bo pewnie warto jeszcze troche poczekać, może trafi się jakiś okazyjny lot do Charleroi lub Eindhoven lub szalona środa do Amsterdamu
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 04 Lut 2013 12:43 

Nas jest 2, wyjeżdżamy z Łodzi autostradą do granicy. Koszt przy 4 osobach to około 250 zł na twarz. Też początkowo myślałem przez Eindhoven ale koszt pociągu do Amsterdamu lekko wysoki. Masz juz nocleg?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 04 Lut 2013 13:22 

Noclegu jeszcze nie mam bo nie wiem jakie dni się trafią. Jakby znaleźć lot do Eindhoven do 100pln, co chyba jest mozliwe, to można dołożyć drugą stówe na pociąg do Amsterdamu. Dojazd z Charleroi do Amsterdamu to chyba też podobne koszta.
A wy macie już nocleg i na ile dni się wybieracie ?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 04 Lut 2013 14:59 

Witam,

Ja również wybieram się na LE do Amsterdamu z Łodzi we dwie osoby. Raczej skorzystamy z pociągu Warszawa - Amsterdam, chyba, że faktycznie trafi się jakiś tani przelot do Eindhoven albo Eurolot do Amsterdamu (w to raczej wątpię).

A może jakiś większy samochód i więcej osób? :D Ja niestety posiadam małą Corse więc raczej proponował transportu nie będę :roll:

Tak czy siak, przy okazji życzę już wszystkim udanego wypadu :D

Pozdrawiam
Michał B.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 24 Lut 2013 18:32 

Do przygus:

Niestety nie mogę odpisać na priv, bo za mało się udzielam na forum. Jeśli mogę prosić o kontakt na maila michal2502@wp.pl to napiszę więcej szczegółów :)

Pozdrawiam
Michał B.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 25 Lut 2013 10:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Też wybieram się na finał LE do Amsterdamu ale z Gdańska. Pierwsza myśl to tani lot do Eindhoven. Niestety Ryanair lata do Einhoven tylko do 31.03, a ceny Wizza w tym okresie sporo podskoczyły. Pewnie trochę osób pobukowało bilety na mecz i dochodzi brak konkurencji ze strony Ryanair. Można oczywiście poczekać i liczyć, że spadną ale kto to wie. Ja poszukałem i wybrałem mało oczywisty kierunek przez Dortmund (15.05), a powrót przez Eindhoven trochę późniejszy (18.05). Zaletą tego połączenia są niskie ceny biletów lotniczych. Konieczne jest szybkie bukowanie biletów kolejowych Dortmund-Amsterdam, bo kupowane "z marszu" są bardzo drogie. Im wcześniej bukujesz tym tańsze ceny (min. 19-24 euro). Bukować można na stronie niemieckiej lub holenderskiej. Warto sprawdzić i tu i tu, bo ceny na ten sam pociąg są różne:
http://www.bahn.de/i/view/POL/pl/index.shtml
http://www.nshispeed.nl/en
Wyjazd na mecz połączymy z 3 dniowym zwiedzaniem miasta, na co miałem ochotę już od dawna. Planuję zakup karty miejskiej (darmowe przejazdy + rejs kanałami + dużo wejściówek/zniżek do różnych muzeum):
http://www.iamsterdam.com/en-GB/experie ... -city-card
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 07 Mar 2013 21:02 
Awatar użytkownika

niebieski
No i Wizz zrobił mnie w konia. Zrobili niewielką reorganizację lotów i od połowy maja wypadł akurat środowy lot z Gdańska do Dortmundu.
Dobrze, że przez przypadek zauważyłem zmianę rezerwacji z 15.05. na 14.05. Teraz albo wydłużę trip o kolejny dzień albo muszę coś innego wykombinować.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości