Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Gru 2011 13:56 

Witajcie, mam nietypowy pomysł. Otóż chciałbym spędzić sylwestra na pokładzie samolotu, najchętniej w taki sposób, żeby albo przeskoczyć północ (lecąc na wschód), albo zaliczyć ją dwa razy (lecąc na zachód). Zależałoby mi na tym, żeby podróż zamknęła się w granicy 2500 zł. Rok temu widziałem połączenie Air France/KLM Warszawa-Paryż-Tokio, które spełniało te warunki i atrakcyjna cena utrzymywała się aż do 30 grudnia włącznie. Zwracam się do Was jako do speców od podróży lotniczych o pomoc w znalezieniu odpowiedniego połączenia. Najchętniej odbyłbym podróż z Warszawy do Osaki, a powrót z Tokio do Warszawy, ale to nie jest tak, że jestem zafiksowany na Japonii albo jakimkolwiek innym kraju. Tam po prostu miałbym gdzie przenocować nieopodal Osaki. Czy macie jakieś pomysły, czym i dokąd można by polecieć?
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 29 Gru 2011 14:20 

A kiedy chcesz wracać?
Może do Izraela z przesiadką w Brukseli? Zalecisz 20 minut po północy.
Około 1800zł.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Gru 2011 14:30 

Właśnie, zapomniałem wspomnieć, że powrót elastyczny, najlepiej gdzieś około 12 stycznia. A możesz zdradzić coś więcej na temat tego połączenia, które udało Ci się znaleźć? Spełnia kryteria, choć wolałbym dotrzeć do celu jeszcze później. No i jeśli powrót będzie tańszy z innego miasta, to mogę wracać z innego miasta, choć pewnie najtaniej jest wtedy, gdy wraca się z tego samego.

Znalazlem połączenie Lufthansą przez Frankfurt do Osaki 31 grudnia i powrót Swissem z Tokio przez Zurych 13 stycznia za 2942 zł. Trochę za drogo, ale lepsze to niż te loty za 3500 zł, które wynajdywałem wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Gru 2011 14:47 

Za podobna lub trochę niższą cenę możesz lecieć do USA jeżeli masz wizę.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Gru 2011 15:55 

kb1985 napisał(a):
...albo zaliczyć ją dwa razy (lecąc na zachód)....

To byłoby możliwe, gdybyś leciał Concordem, a one niestety już nie latają. Zwykłym samolotem nie ma szans :cry: Ale jest inna możliwość. Leć do Auckland, świętuj tam nadejście Nowego Roku, a 1 stycznia poleć np na Rarotonga. Przylecisz tam 31 grudnia i możesz drugi raz świętować Nowy Rok :D
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Gru 2011 16:05 

Na razie znalazłem jedno takie połączenie. Samolot wylatuje z Auckland 1 stycznia, a przylatuje na Rarotonga 31 grudnia poprzedniego roku:

Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości