Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Lut 2015 11:43 

Dokąd
  • Golden Coast

Data wylotu
  • 27.11.2015

Długość pobytu
  • 3-4 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 150 AUD z bagażem rejestrowanym (tigerairways)

Dodatkowe informacje
  • Hej. W listopadzie lecimy do Australii. Lądujemy w Sydney gdzie spędzimy ze 4 dni potem jakoś chcemy się dostać do Melbourne (znalazłem bilet za 70 AUD z bagażem rejestrowanym- tiger. Następnie chcemy polecieć do Golden Coast gdzie znalazłem bilet za 150 AUD z bagażem rejestrowanym za osobę, potem do Cairns jakoś 30 listopada bilet 140 AUD jetstar, a następnie 3 grudnia powrót do Sydeny za 120 AUD. Za 4 odcinki wychodzi łacznie około 500AUD za osobę z bagażami rejestrowanymi. Da radę znaleźć coś tańszego, czy lepiej rezerwować? W sumie jeszcze 9 miesięcy jakby na to nie patrzeć, wiem, że Australia to jeden z najdroższych kontynentów ale chciałoby się trochę przyoszczędzić.. ;)
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 22 Lut 2015 12:02 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 294 716
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Nie rezerwuj jeszcze. W zeszłym roku też miałam taki dylemat, więc może podzielę się doświadczeniem ze śledzenia cen lotów. Listopad to okres przed wakacjami. Bardzo dużo było promocji, które ZAWSZE kończyły się 10 grudnia. To były naprawdę dobre promocje (np. kup 2 zapłać za 1) Ja obserwowałam głównie Jetstar. Myślę, że podane przez Ciebie ceny mogą się zmniejszyć. No, tylko zagwarantować nie mogę :lol:

#3 PostWysłany: 22 Lut 2015 12:08 

Wiadomo gwarancji nigdy nie ma ;) A kiedy promocję się zaczynały w sumie? Bo nie chce kupować na ostatnią chwile, przede wszystkim ze względu na rezerwacje noclegów. Najpierw chce kupić loty, a potem je dostosować do noclegów. Noclegi chyba będę rezerwował przez Airbnb.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Lut 2015 12:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Pierwszy bilet kupiłam pod koniec maja, ostatni na początku października. I najpierw rezerwowałam mieszkania. Po prostu dostosowywałam wszystko do planu :)

#5 PostWysłany: 22 Lut 2015 12:25 

dzięki, a noclegi jak rezerwowałaś?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Lut 2015 12:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Airbnb i Homeaway, a na pojedyncze noce hotele.

#7 PostWysłany: 22 Lut 2015 12:40 

Ok. A jak wygląda sprawa z Airbnb? Nigdy nie korzystałem z ich oferty. Wybieram sobie mieszkanie, które mnie interesuje kontaktuje się z tą osobą (z tego co wiem to musi ona w ciągu 24h mnie zaakceptować w przeciwnym wypadku "rezerwacja" jest anulowana. Ale co w przypadku kiedy akceptuje? Wpłacam pieniądze na jakieś konto Airbnb, i wtedy oni wpłacają na konto gospodarza? Czy jak? I taki gospodarz ustala kiedy jest zameldowanie/wymeldowanie, jak się wprowadzamy to dostajemy klucze do domu normalnie itp?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Lut 2015 12:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Tu skorzystaj z opcji "szukaj" Masz tam odpowiedzi na wszystkie postawione przez Ciebie pytania :)

#9 PostWysłany: 22 Lut 2015 12:57 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
marcin_1991 napisał(a):
Ok. A jak wygląda sprawa z Airbnb? Nigdy nie korzystałem z ich oferty. Wybieram sobie mieszkanie, które mnie interesuje kontaktuje się z tą osobą (z tego co wiem to musi ona w ciągu 24h mnie zaakceptować w przeciwnym wypadku "rezerwacja" jest anulowana. Ale co w przypadku kiedy akceptuje? Wpłacam pieniądze na jakieś konto Airbnb, i wtedy oni wpłacają na konto gospodarza? Czy jak? I taki gospodarz ustala kiedy jest zameldowanie/wymeldowanie, jak się wprowadzamy to dostajemy klucze do domu normalnie itp?

Płacisz airbnb. Wypłata na konto gospodarza od airbnb po Twoim noclegu, później tak i tak
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości