Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Maj 2014 06:33 

Dokąd
  • Kraków

Data wylotu
  • 09.06.2014

Długość pobytu
  • One way

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • HKT->KRK 20h lot za 28k THB=~2600zł Lufthansa (chcialbym zejsc troche z ceny)

Dodatkowe informacje
  • Witam,

Poszukuje biletu z Phuket (opcjonalnie Bangkok ale z tego co się orientowałem ciężko na własna rękę znaleźć tani przelot z Phuket do bkk a jazda ~10h busem + później dojechać ze sporo ilością bagażu na lotnisko tez się średnio uśmiecha) do Krakowa.
    Zależy mi żeby wylot był od +- 8.06.2014 do max 12.06.2014 ( z tym ze może być wcześniej) i żeby podróż nie była bardzo długa (widziałem oferty z 30 godzinna podróżą) także tak do 22h uważam za rozsądny czas trwania podróży.

Dodam ze w tą stronę lecieliśmy za ~400euro z czasem podróży około 16h ale domyślam się ze ciężko będzie o podobny bilet.

Sam oprócz Lufthansy HKT->KRK 20h lot za 28k THB=~2600zł znalazlem Aeroflot za 1700 ale z bkk do krk przy czasie podróży około 30h z 17 godzinnym oczekiwaniem w moskwie. Natomiast do Warszawy znalazlem niewiele tansze (okolo 2300zł) bilety niż do Krakowa.

Dzieki za każda pomoc,

Pozdro!

Aha jeszcze jedno wiecie jak na stronie Lufthansy zmienić walute bo przez tajskie ip wyswietlaja mi sie ceny w THB a najlepiej bylo by dla mnie zaplacic w euro lub opcjonalnie w złotówkach.
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 12 Maj 2014 08:59 
Awatar użytkownika

Loty: 50
Kilometry: 62 439
Krajów: 14 / 6.5%
niebieski
Image
Od CSA dostaniesz darmowy hotel + jedzonko (bodaj Zeus opisywał dokładnie procedurę jak to wszystko przebiega), więc nie ma co się martwić 19h stayoverem, tym bardziej, że można jeszcze zwiedzić Canton.
http://www.csair.com/en/tourguide/airpo ... dure.shtml

PolskiBus o 19:00 z ZOB'a za 80 PLN

#3 PostWysłany: 12 Maj 2014 11:23 

Dzieki za pomoc ale szukamy czegos bardziej bezpośredniego pozatym tutaj cena nie powala biorac pod uwage 19h stayoveru nawet z hotelem i parenascie godzin w autobusie z Berlina do Krakowa. Jak bym chciał tak kombinowac to pewnie zdecydowal bym sie na aeroflot.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Maj 2014 11:25 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
Albo taniej i dłużej albo drożej i wygodnie.
Twój wybór
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 13 Maj 2014 06:35 

Mysle ze napisalem dość jasno co sam znalazlem czyli hkt->wwa 2,3k +pociag do krk pewnie kolo 60zł, bkk->krk aeroflot 1,7k +przejazd do bkk cos kolo 100zł+czekanie 17h oraz lufthansa 2,6k bezposrednio 20h i z opcji znalezionych na wlasna reke narazie wybieram lufthanse ze wzgledu na warunki zdrowotne i pare innych czynników.

Poprostu liczylem ze moze bardziej doswiadczonym podróżnikom uda znalesc sie cos tanszego ale o podobnych parametrach jak lufą. Takze mimo ze bardzo docieniam chec pomocy Macieqx to gdybym chcial zejsc z 2,6k na 2,3 to bym poleciał do warszawy z hkt bez przerwy 17h i z krotszym czasem dojazdu z waw do krk.

Tak więc dzieki za ten komentarz:

Zeus napisał(a):
Albo taniej i dłużej albo drożej i wygodnie.
Twój wybór

ale chociażby z opcji znalezionych przezemnie można sie domyśleć ze jestem tego świadom.

Wiecie może jak na stronie Lufthansy zmienić walute bo przez tajskie ip wyswietlaja mi sie ceny w THB a najlepiej bylo by dla mnie zaplacic w euro lub opcjonalnie w złotówkach.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 13 Maj 2014 12:22 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.3%
niebieski
Do wyboru do koloru:

Załączniki:
hkt_krk.png
hkt_krk.png [ 20.83 KiB | Obejrzany 432 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 13 Maj 2014 13:43 

Wielkie dzieki! o takie cos nam chodzilo. Tylko mógłbyś podać co to za linie lotnicze albo gdzie znalesc taki lot?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Maj 2014 13:49 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 690
Kilometry: 902 191
Krajów: 85 / 39.7%
flipo.pl
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Maj 2014 16:40 

Loty: 82
Kilometry: 203 467
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Espenn napisał(a):
Wielkie dzieki! o takie cos nam chodzilo. Tylko mógłbyś podać co to za linie lotnicze albo gdzie znalesc taki lot?

teoretycznie moge ci zarezerwowac z phuket do berlina z przesiadka w abu dabi(nawet postojem) liniami Air Berlin

sam wlasnie bede lecial ta trasa 20 maja ;)

pytanie ile bys byl wstanie za to mi zaplacic....mam duzo mil lotniczych w OneWorld ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości