Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Paryż - Warszawa
#1 PostWysłany: 18 Wrz 2015 09:56 

Dokąd
  • Warszawa (Modlin)

Data wylotu
  • 18.10.2015

Długość pobytu
  • 2

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • Flixbus Paryż-Bruksela i lot z Brukseli 18.10. 9:05 za 10E (mam WDC)

Dodatkowe informacje
  • Lecimy 16.10. do Paryża Wizzair'em w 2 osoby.
    Korzystając z promocji Accor'a mamy rezerwację na 2 noclegi do niedzieli. W poniedziałek rano oboje musimy być w pracy.

Pierwsza opcja, którą znalazłem, to powrót 18.10. z Paryża Wizzair'em za 60E. Niestety powrót jest o 9:10, więc tracimy całą niedzielę.
    Druga opcja, która na tę chwilę jest nam bliższa, to wyjazd Flixbus'em 17.10. o 23:55 do Brukseli (za 2 osoby 26E, jednak kupiłem voucher na połączenia Flixbus'a, więc wyniesie mnie to ok. 11E za 2 osoby), następnie transfer na lotnisko Charleroi za pomocą vouchera Ryanair'a (więc za już nie muszę płacić), który został mi po ostatnim pobycie w Brukseli i lot do Warszawy 9:05 18-go października Wizzair'em (2x10E). Nie dość, że tracimy całą niedzielę, to praktycznie przepada nam drugi nocleg w hotelu.

To co mi się marzy, to spędzić większą część niedzieli w Paryżu i wrócić do Warszawy maksymalnie do godziny 11-12 w poniedziałek 19.10. tak, żeby nie kosztowało mnie to nie wiadomo ile. Szukam tak naprawdę jakiegoś lotniska oddalonego od Paryża o kilkaset kilometrów, z którego późnym wieczorem 18-go albo rano 18-go moglibyśmy wrócić samolotem do Warszawy.

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc.

PS Czy jeśli najpierw zakupię lot w Wizzair w jedną stronę do jakiegoś miasta w Europie, a dopiero później zakupię bilety powrotne z tego czy innego europejskiego miasta, to istnieje jakaś możliwość ominięcia płatności w Euro?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Paryż - Warszawa
#2 PostWysłany: 18 Wrz 2015 10:20 

HON fly4free
przez poznań:
Załącznik:
bva-poz.png
bva-poz.png [ 91.71 KiB | Obejrzany 1868 razy ]
dalej bus/pociąg
jak widzisz można zmienić walutę na pln, ale przelicznik będzie nieszczególny (ok. 4,50!) - nie mam wdc, więc kalkulacja dla taryfy normalnej
 Profil Relacje PM off
twastara lubi ten post.
twastara uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 18 Wrz 2015 10:41 

Z WDC 540,10zł.

Przelot tam za 2 osoby kosztuje mnie 78,00zł, noclegi są za punkty z niewielką dopłatą, więc kwota 540,10zł to zdecydowanie za dużo.
Wylot nie musi być z Paryża. Może być jakiekolwiek miasto w granicach 500-700 km od Paryża.

Wiem, że można zmienić walutę na PLN. Chodzi mi o to, że jeśli wybiorę jakąkolwiek datę Poznań - Paryż, a z powrotem wybiorę właśnie Paryż - Poznań, to kwota wyniesie 488,00zł. 52,10zł różnicy. Czy to da się w jakikolwiek sposób ominąć?

----------------------------

Przed chwilą (za sprawą strony głównej) znalazłem lot 19-go rano linią Transavia. 2x71E (gdyby były jeszcze bilety po 40E, nawet bym się nie zastanawiał). Dalej drogo.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Wrz 2015 10:47 

- nie da się, przy zakupie na stronie wizzair z zagranicy ominąć przewalutowania wizzair (no chyba, że kupujesz np. karta Raiffeisen z kursami Mastercard lub kartą nominowaną w euro, ale kwota zawsze będzie inna niż ta przy zakupie z Polski RT)
- za późno wziąłeś się za szukanie, na miesiąc przed najrozsądniej wychodzi powrót Ryanair w niedzielę popołudniu na teraz za ponad 350 zł/oso sposobem na myk, a i ta cena tylko może drożeć...
- można szukać coś z innych miast, gdzie dojedziesz z Paryża autobusem, ale tu jest potrzebny zapas kilku-kilkunastu godzin, poza tym jak pisałem wyżej w liniach lcc nawet na tanich kierunkach jest już późno
 PM off
twastara lubi ten post.

#5 PostWysłany: 18 Wrz 2015 10:51 

HON fly4free
twastara napisał(a):
Może być jakiekolwiek miasto w granicach 500-700 km od Paryża
paryż-dortmund - 575 km wg gugla
dortmund-warszawa, wizz, 18 paź, 21:30 → 23:10 - 15€ z wdc/os
 Profil Relacje PM off
twastara lubi ten post.

#6 PostWysłany: 18 Wrz 2015 11:19 

Dziękuję za wszystkie podpowiedzi.

Są 2 opcje:
1.
Rezygnujemy z wyjazdu, tracimy 78zł za przelot do Paryża, hotel mogę na szczęście anulować. Polecimy gdzie indziej w tym roku albo do Paryża na wiosnę.

2.
17.10.2015 23:55–07:05 Paris (Porte Maillot) → Amsterdam Sloterdijk (Flixbus);
W Amsterdamie pobiegnę półmaraton/maraton;
18.10.2015 16:30–19:50 Amsterdam Sloterdijk → Dortmund central bus station;
Transfer na lotnisko;
18.10.2015 21:30-23:10 Dortmund → Warszawa Chopin.
Wilk syty i owca cała :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość