Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 24 Lis 2015 01:01 

Loty: 105
Kilometry: 272 113
Krajów: 22 / 10.3%
Mam bilet do USA Lufa -> United, powrót United -> Lufa. Przy zakupie biletu mogłem wybrać miejsca tylko na loty United. Na checkmytrip przy locie tam nie mam info o miejscu, na powrotnym jest takowa:
Przydzielone miejsce:
44A - potwierdzono
Wszedłem na stronę Lufy i o dziwo mogłem sobie wybrać za friko miejsca ewakuacyjne na oba loty europejskie, za to na lot United nie ma info o przydzielonym miejscu, na powrót już jest. Na stronce United niby pokazuje miejsca takie jak miałem wybrane. Trochę mnie to zaintrygowało. Co to może oznaczać? Overbooking? Dodam tylko że na checkmytrip od razu się miejscówki Lufy pojawiły, a ten jeden United nadal pusty, a parę razy już się u nich przeklikiwałem przez wybór miejsca.
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 24 Lis 2015 01:06 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 342 494
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
Byc moze wynika to z tego, ze linie uzywaja innych systemow rezerwacyjnych i nie ma natychmiastowej synchronizacji?

#3 PostWysłany: 24 Lis 2015 01:21 

srebrny
Na powrocie w checkin United nie będzie w stanie przydzielić wybranych miejsc na loty LH - niestety dwie największe linie *A nie potrafią przez prawie 20 lat zintegrować swoich systemów.

#4 PostWysłany: 24 Lis 2015 22:53 

Aga_podrozniczka napisał(a):
Byc moze wynika to z tego, ze linie uzywaja innych systemow rezerwacyjnych i nie ma natychmiastowej synchronizacji?

Raczej nie to, od miesiąca jest tak samo. Mam wszystkie miejsca potwierdzone poza tym jednym jedynym.
SPLDER napisał(a):
Na powrocie w checkin United nie będzie w stanie przydzielić wybranych miejsc na loty LH - niestety dwie największe linie *A nie potrafią przez prawie 20 lat zintegrować swoich systemów.

Kumpel mi to samo dziś opowiadał. Słabo, ale to tylko krótki dolocik na koniec i te 1h30 wytrzymam jako stały pasażer tanich linii :D Oby tylko Lufa nie strajkowała przed świętami ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Gru 2015 22:42 

SPLDER napisał(a):

Jestem już po odprawie online, co prawda nie mogłem wybrać miejsca w Lufie ale dostałem to które wcześniej wybrałem na stronie Lufy. Plus jeszcze dodatkowy bagaż od razu zakupiłem. Może się coś poprawiło ostatnio? :)

A co do mojego pierwotnego pytania to miejsce miałem takie jak miało byc ale do dziś się to nigdzie nie zaktualizowało oprócz karty pokładowej.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości