Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Mogadiszu [MGQ]
#1 PostWysłany: 16 Lis 2023 20:22 

Loty: 1035
Kilometry: 1 618 531
Krajów: 131 / 63.3%
niebieski
-- 16 Lis 2023 19:10 --

Lotniskowy terminal ale krajowy, na międzynarodowym byłem tylko chwilę po przylocie.
Jest nawet CIP lounge (to chyba Turkisha), spać się tu nie da bo ławki nie takie.
Podczas robienia zdjęć podeszło do mnie dwóch smutnych panów po cywilnemu i poprosili na rozmowę do pokoiku gdzie siedziało jeszcze dwóch mundurowych (jeden mówił po angielsku i tłumaczył pozostałym). Pytali dlaczego ja łażę po terminalu i robię tyle zdjęć? No więc grzecznie im wyjaśniłem, że jestem redaktorem największego w Polsce portalu podróżniczego (modów przepraszam za tą samozwańczą nominację :roll: ) i ludzie w Polsce są spragnieni informacji o Somalii bo jest to niesamowity i piękny kraj i wielu chciałoby się tu wybrać ale się boją. A tymczasem ja widzę, że jest tu bezpiecznie (ha ha :lol: ), macie porządne lotnisko i chciałbym się tym podzielić z moimi rodakami. Po paru minutach miłej rozmowy – puścili mnie i w dodatku kazali obiecać, że zamieszczę te zdjęcia – co niniejszym czynię.

-- 16 Lis 2023 19:22 --

Dodam jeszcze, że droga na ten terminal to droga przez mękę.
Przewodnik wysadził mnie przed lotniskiem bo dojechać się nie da, pełno betonowych zapór, wszędzie uzbrojeni żołnierze i inni mundurowi. Przejął mnie jakiś pracownik lotniska (=4$) i poprowadził wśród tłumu poprzez jakieś kontrole, checkiny, taśmy i nie wiadomo co. Wszędzie totalny chaos, wrzaski, polecenia "wyjmij, schowaj, pokaż, czekaj, no idź dalej" i to wśród tłumu dla którego chyba byłem tak trochę atrakcją bo się wszyscy gapili i śmiali. Jak wreszcie po tym półgodzinnym kilkusetmetrowym maratonie usiadłem w hali odlotów - byłem wniebowzięty, takiej lotniskowej ścieżki zdrowia to jeszcze nigdy nie miałem :twisted:

Załączniki:
IMG_1888.JPG
IMG_1888.JPG [ 72.36 KiB | Obejrzany 282 razy ]
IMG_1885.JPG
IMG_1885.JPG [ 98.14 KiB | Obejrzany 282 razy ]
IMG_1884.JPG
IMG_1884.JPG [ 91.64 KiB | Obejrzany 282 razy ]
IMG_1883.JPG
IMG_1883.JPG [ 123.9 KiB | Obejrzany 282 razy ]
IMG_1882.JPG
IMG_1882.JPG [ 118.05 KiB | Obejrzany 282 razy ]

Ostatnio podbity przez DMW, 16 Lis 2023 20:22
 Profil Relacje PM off
18 ludzi lubi ten post.
7 ludzi uważa post za pomocny.

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość