Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#581 PostWysłany: 20 Lip 2016 00:56 

srebrny
no tak. w takim wypadku nie ma sensu skladanie wniosku.
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#582 PostWysłany: 20 Lip 2016 07:36 
Awatar użytkownika

Loty: 155
Kilometry: 317 243
Krajów: 28 / 13.1%
srebrny
A ja bym złożył - nic nie tracisz, a nóż się uda :) Mi się kiedyś udało - i uważam że warto o tę kartę powalczyć ;) Wielkich nadziei bym nie miał, jednak nie takie przypadki się zdarzały w mBanku - nawet w ostatnich czasach, kiedy dużo trudniej o KK na słowo ;) Złożenie wniosku nic nie kosztuje, a jak poproszą o dodatkowe dokumenty to powiesz ze nie masz na to ochoty, bo miała być oferta bez formalności i tyle.

Co do samej karty - w mojej opinii nie ma lepszej karty kredytowej na rynku - a jeśli jest to pokaż :D :D

Możesz zebrać 10k na bilety - ok - nie jest łatwo, ale jednak da się - znasz inną taką kartę?
Ubezpieczenie jak to mówisz - niby nic niezwykłego, ale kwota 7 500 000€ robi wrażenie, zwłaszcza w porównaniu do tego, że większość na forum tutaj podniecała się Dinersem z sumą rzędu 100 000$... Do tego ubezpieczenie kosztów leczenia przy tej karcie jest bezwarunkowe, wystarczy kartę posiadać. Nie musisz kupić biletu lotniczego, tankować paliwa czy biegać za batonikami po lotnisku... Po prostu masz kartę, jesteś za granicą = jesteś ubezpieczony.
PriorityPass? To takie nic? Na forum ludzie zabijają się o takie karty jak jest opcja je mieć za ~800zł. Ty za 900zł masz w w sumie 4 sztuki (tak, możesz wyrobić do 3 dodatkowych kart do swojej i za każdą idzie też PP). Oczywiście każde PP nie ma limitu wejść - w przeciwieństwie do większości od innych banków, jak choćby WBK gdzie możesz skorzystać max. 4 razy w roku.
Prestiżu to akurat w ogóle tutaj w ogóle nie widzę - zwykła czarna karta - dla kasjerki w Biedronce nie robi różnicy czy jest czarna czy z delfinkiem :(
mashacra lubi ten post.

#583 PostWysłany: 20 Lip 2016 08:50 

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
A ja bym złożył - nic nie tracisz, Złożenie wniosku nic nie kosztuje,

formalnie kosztuje i traci - scoring w BIK. Pewnie nieduzy ale skutki beda.
 Profil Relacje PM off  

#584 PostWysłany: 20 Lip 2016 08:52 

srebrny
dlaczego wedlug Ciebie traci sie scoring w BiK-u?
 Profil Relacje PM off  

#585 PostWysłany: 20 Lip 2016 09:02 

Loty: 237
Kilometry: 332 022
Krajów: 50 / 23.4%
niebieski
Bo mBank wyśle zapytanie do BIK-u.
Takie zapytania wysyłane przez banki obniżają scoring.

#586 PostWysłany: 20 Lip 2016 09:40 

srebrny
ok, najpierw wysle zapytanie do BIku a potem zapyta o dochody ? troche nie ma to sensu :-)
 Profil Relacje PM off  

#587 PostWysłany: 20 Lip 2016 10:33 
Awatar użytkownika

HON fly4free
U mnie nie robili żadnego zapytania do BIK (sprawdzałem), tylko za każdym razem najpierw chcieli zaświadczenia o dochodach.
 Profil Relacje PM off  

#588 PostWysłany: 20 Lip 2016 10:37 

srebrny
no wlasnie tak mi sie wydaje ze wlasnie w ten sposob to dziala, najpierw wszystkie dokumenty wymagane a potem zapytanie do BIK
 Profil Relacje PM off  

#589 PostWysłany: 20 Lip 2016 22:39 
Awatar użytkownika

Loty: 594
Kilometry: 1 044 139
Krajów: 86 / 40.2%
platynowy
A jest tu ktoś, kto dostał te kartę bez zaświadczenia o dochodach?

Wyslane z telefonu
 Profil Relacje PM off  

#590 PostWysłany: 20 Lip 2016 22:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Tak.

#591 PostWysłany: 20 Lip 2016 23:05 

niebieski
maciek88 napisał(a):

Możesz podać wiarygodne źródło tej informacji.Wg.mojej wiedzy same zapytanie nie musi skutkować obniżeniem scoringu:
http://jakoszczedzacpieniadze.pl/punkty ... -kredytowa
 Profil Relacje PM off  

#592 PostWysłany: 21 Lip 2016 11:07 

niebieski
michcioj napisał(a):
no wlasnie tak mi sie wydaje ze wlasnie w ten sposob to dziala, najpierw wszystkie dokumenty wymagane a potem zapytanie do BIK

nie robia tak albo przynajmniej tak nie robili (albo zalezy to jak zwykle od wiedzy i kompetencji "konsultanta", chociaz w mBanku zakladam ze wiekszosc rzeczy jest zautomatyzowana). Sprawdzalem, "mialem oferte dla Ciebie", kliknalem w nia. Po jakims czasie gostek zadzwonil abym dostrczyl zasw. o zarobkach bo nie widza wplywu wynagrodzenia, zrezygnoiwalem bo mialo byc bez formalnosci. Nie dlugo potem staralem sie o kredyt wiec wczesniej zajrzalem do BIK (zamowilem raport) i ewidentnie widzialem odpytanie mBanku w BIK, nawet byl zaznaczony ten limit ktory kliknalem.

Mialem rowniez starszy raport z BIK i pomiedzy nimi mialem spadek scoringu - nic innego negatywnego nie bylo za wyjatkiem mBank.

kumkwat_kwiat napisał(a):
maciek88 napisał(a):

Możesz podać wiarygodne źródło tej informacji.Wg.mojej wiedzy same zapytanie nie musi skutkować obniżeniem scoringu:
http://jakoszczedzacpieniadze.pl/punkty ... -kredytowa

Samo zapytanie nie musi obnizyc scoringu bo jak zamowisz sobie raport z BIK to zobaczysz ze co jakis czas bank sprawdza Ciebie czy jest z Toba wszystko w porzadku i zakladam ze to odpytanie nie wplywa na scoring. Ale moj przedstawiony przyklad ewidentnie wplynal bo "staral sie a nie dostal, wiec cos nietak".

pawfazi napisał(a):
A jest tu ktoś, kto dostał te kartę bez zaświadczenia o dochodach?

Wyslane z telefonu

przynajmniej ze 2 lata temu tak bylo ze do 50k wystarczala "oferta dla Ciebie". powyzej juz zasw. o zarobkach lub historia wplywu wynagrodzenia.
 Profil Relacje PM off  

#593 PostWysłany: 26 Lip 2016 13:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Rozmawiałem dzisiaj z "Osobistym Ekspertem" mBanku i powiedział że teraz nawet przy M&M Premium są wymagane udokumentowane zarobki min. 10 000 miesięcznie. Przy Elite udokumentowane dochody min. 20 000 miesięcznie.

Według tego co mówił uproszczona procedura nie obowiązuje przy tych 2 kartach, więc z uproszczoną procedurą bez zaświadczeń zaproponował niebieską kartę M&M Standard :roll:

Chyba że ktoś wie coś więcej i napisze...
 Profil Relacje PM off  

#594 PostWysłany: 27 Lip 2016 09:41 
Awatar użytkownika

platynowy
Mam te same informacje sprzed kilku miesięcy chociaż na forum pisała jedna osoba która twierdzila za dostała kartę elite bez zaświadczeń.

Wyslane z telefonu
 Profil Relacje PM off  

#595 PostWysłany: 27 Lip 2016 09:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Znam takich przynajmniej 5. Może faktycznie teraz całkowicie zmienili procedury, choć za moich czasów czy też znajomego kilka miesięcy temu też twierdzili że nie ma opcji bez zaświadczeń, a poszło :)

#596 PostWysłany: 27 Lip 2016 11:07 

Mi odrzucili przy deklarowanym dochodzie na poziomie 15k
 Profil Relacje PM off  

#597 PostWysłany: 27 Lip 2016 16:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Odrzucili wniosek o którą? M&M Premium czy Elite?
 Profil Relacje PM off  

#598 PostWysłany: 27 Lip 2016 16:30 

Elite
 Profil Relacje PM off  

#599 PostWysłany: 27 Lip 2016 20:16 
Awatar użytkownika

platynowy
W uproszczonej procedurze?

Wyslane z telefonu
 Profil Relacje PM off  

#600 PostWysłany: 27 Lip 2016 20:36 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
ja wiem że im się przestało opłacać rozdawać na prawo i lewo te karty bo większość kombinowała tylko i nie mieli z tego zarobku tylko koszt
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: fevlad oraz 14 gości