Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 250  Następna
Autor Wiadomość
#521 PostWysłany: 25 Mar 2016 02:16 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
dziwne ze u nas nie obowiązuje:
As part of the alliance, Diners Club Cards that are issued in
the United States and Canada will be redesigned to include
the MasterCard® account number and MasterCard Mark and
Hologram on the front of the Card in order to function as
MasterCard cards. These Cards will be accepted at almost
24 million MasterCard credit card merchant locations
worldwide. The Cards will continue to provide the features
and benefits that Diners Club Cardmembers value, including
the award-winning Club Rewards Program, unmatched
customer service, and industry-leading information products.
The redesigned U.S. and Canada Diners Club Cards will be
issued in a phased approach, beginning with reissuance of
existing Canadian Diners Club Cards and new issuance of
U.S. corporate cards by end of 2004. Phase two of the
implementation will begin 2Q05 with the reissuance of
the redesigned plastic to existing U.S. Diners Club
Cardmembers.
Diners Club Cards issued by Diners Club International
franchises (outside the United States and Canada) will include
the MasterCard Mark on the back of the Card and maintain
their existing Diners Club charging number. These Cards will
be accepted at MasterCard merchants in the U.S. and Canada
and processed as MasterCard credit card transactions. When
used outside of the United States or Canada, these Cards will
continue to be accepted and processed by Diners Club as they
are today. Reissuance of Diners Club International Cards is
slated for later next year.
The partnership will not only provide MasterCard with
significant incremental volume but will also leverage the
unique capabilities afforded through the MasterCard flexible
Global Clearing Management System (GCMS) processing.
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#522 PostWysłany: 25 Mar 2016 10:24 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
@Skow no właśnie ja Dinersa trzymam tylko ze względu na ubezpieczenie. Kiedyś lecąc na 2-3 dni w obrębie Europy nigdy niczego nie kupowałem, zbyt dużo tego było i sporo z tym rebelii (szukanie, wypełnianie tych formularzy, itp.) - po prostu olewałem sprawę. Przy okazji Dinersa czuję się po prostu bezpiecznie (chociaż likwidatorem jest Mondial Assistance, który zawsze znajdzie powód, aby tylko nie zlikwidować szkody na korzyść osoby ubezpieczonej). Jednak warto. Saloniki to taki dodatek. Często na koniec roku (listopad/grudzień) po prostu idę, żeby się nie zmarnowały (chociaż np. moja mama jako posiadaczka karty dodatkowej nie wykorzystała wejścia ani razu w minionym roku, bo albo loty z Gdańska albo wcześnie rano, a wejść do saloniku na 10 minut nie ma sensu).

@luftairways USA ma w ogóle lepsze warunki. Popatrz na karty United czy American Airlines. W przypadku tego pierwszego, mój kolega (oczywiście Polak), co roku wypowiada umowę i aplikuje ponownie. Dostaje kilkadziesiąt tysięcy mil. Nie pamiętam... 30 czy 50 tysięcy. Równoważnych z naszymi Miles and More. Gdyby za wyrobienie karty mBanku czy Diners Club dawali nawet te 30 000 mil, chyba by zbankrutowali (znając nasze Forum). Ale jakoś w USA się to opłaca. Dlaczego? Bo ludzie nie kombinują. Bateria w iPhone trzyma słabo, kupują nowego. My? Sami wymieniamy na podstawie tutoriali z YouTube. American Airlines ma super opcję, po wylataniu najwyższego statusu, dostaje się nielimitowany upgrade w ramach możliwości (dostępności miejsc) do (teraz nie pamiętam ~) Business albo First. Kupujemy bilet najtańszy, najbardziej promocyjny, przychodzimy na lotnisko odprawić się w maszynie i dostajemy miejsce w First. O ile tylko jest. Fakt, nie można tego dostać za pieniądze (wydane kartą), tylko za faktycznie wylatany czas. Ale dla F4F co to za problem... a takie coś motywuje do kupowania biletów nawet droższych, ale wtedy w AA.

Reasumując, oni mają inną kulturę korzystania z płatności. Nawet na straganach są terminale, nikomu przez myśl nie przejdzie, że za tulipana dla dziewczyny biegnąc z metra, gdzieś tam na dworcu, nie zapłacą za to kartą. ApplePay, wszechobecny Amex czy Discover (właśnie DC) - to ułatwia sprawę. Ale powiem coś jeszcze - ktoś tam wyżej napisał, że można sobie Dinersa podpiąć pod PayPal. Owszem, można. ALE transakcje ZAWSZE będą rozliczane w USD (!). Rozbieżność? Kolosalna. Kupowałem ostatnio na Banggood selfie stick do GoPro. Cena? 59zł. (z groszami). Po zapłacie Dinersem pobranie z karty ~67zł. Przy takich groszowych sprawach. Wyobraźcie sobie teraz bilet, normalnie kosztujący 2000zł. - będzie jakieś 150zł. różnicy. Powód? Inny kraj przewalutowujący. Zawsze można napisać reklamację i Pan Luis (z DC) robi uznanie na różnicę (trzeba przesłać screenshot, itp.) - no ale wyobraźcie sobie codzienne transakcje i codzienne reklamacje. Póki co, podobno się nie da nic z tym zrobić, PayPal usilnie identyfikuje DC jako karta USD i nic ich to nie obchodzi. DC "rozmawia", ale jakoś nie mogą dojść do porozumienia. Tak więc PayPal tak, ale jak kupujemy w USD (albo piszemy reklamacje co chwilę).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#523 PostWysłany: 25 Mar 2016 17:37 

Loty: 123
Kilometry: 191 041
Krajów: 19 / 8.9%
Dokładnie tak, dlatego uważam że bardzo fajna karta ale jako drugą. Temat zaczął się od tego co zrobic jak dla kogoś 10000 mil z mBanku miesięcznie to za mało.

Ps W Gdańsku masz salonik które współpracuje z Dinersem. Jedyne co to nie przepuścili mnie przez fast track ale to chyba dlatego że gość mało wiedział a mi się nie chciało dyskutować jako że i tak nie było kolejki normalnie
 Profil Relacje PM off  

#524 PostWysłany: 25 Mar 2016 17:54 
Awatar użytkownika

niebieski
co to jest 10 tys nawet na fly-smart niestarczy a dopiero co podniesli oplate za wydanie i wznowienie rowniez po zastrzeżeniu
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#525 PostWysłany: 25 Mar 2016 19:02 

Loty: 123
Kilometry: 191 041
Krajów: 19 / 8.9%
Ja tam jesscze nigdy złotówki za tą kartę nie zapłaciłem.

Co do 10000 mil miesiecznie to pewnie dla jednych nic, dla innych nie do zrobienia. Mi się zdarzało przekraczać więc dla mnie zmiana niekorzystna
 Profil Relacje PM off  

#526 PostWysłany: 26 Mar 2016 00:38 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
Krajów: 29 / 13.6%
niebieski
@Skow ja zapłaciłem, ale niedużo. Jakieś tam symboliczne kwoty bo nie wyrobiłem 40000zł. rocznie i to tylko i wyłącznie ze względu na akceptowalność. Zastanawiam się nad wymianą niebieskiej na czarną w mBanku (1:3 a nie 1:5). Mimo wszystko, te polskie ograniczenia są trochę zabawne, ale pewnie to ze względów podatkowych. Tak mi się coś wydaje.
 Profil Relacje PM off  

#527 PostWysłany: 26 Mar 2016 06:51 
Awatar użytkownika

niebieski
Nagrody otrzymane przez Klienta stanowią nagrody związane ze sprzedażą premiową w rozumieniu art. 21 ust. 1 pkt 68 ustawy z dnia
26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz.U. z 2012 r., poz. 361 z późn. zm.), są wolne od podatku dochodowego
od osób fizycznych z uwag na treść powyższego przepisu.
 Profil Relacje PM off  

#528 PostWysłany: 29 Mar 2016 08:47 

Są wolne od podatku, ale czy aby nie do pewnej kwoty? Do tej pory było to 760zł jednorazowo. Payback ostatnio zmienił regulamin w związku ze zmianą tej kwoty od 1 stycznia 2016 do 200zł (nie można już jednorazowo kupić za punkty więcej niż za 20000pkt). Być może tu jest ta sama sytuacja.

Jakimś rozwiązaniem jest założenie drugiej karty na kogoś z rodziny i zamówienie karty dodatkowej na zasadzie pełnomocnictwa. Zwiększają się wtedy co prawda limity zwalniające z opłat, ale to raczej nie problem dla osób, które robią więcej niż 10000pkt miesięcznie.
 Profil Relacje PM off  

#529 PostWysłany: 04 Maj 2016 16:39 

złoty
Przerabiał ktoś zmianę niebieskiej M&M (limit 3k) na Premium?

Mam ofertę na podwyższenie limitu o 30k. We wniosku "zmiana karty" nie mam M&M Premium. Najpierw podwyższyć limit, a potem starać się zmienić? Czy dzwonić na infolinie?
Nadal jest tak, że system prędzej zaakceptuje wniosek jak postaram się o maksymalną kwotę oferty? Czy lepiej dać 10k?

Będę wdzięczny jak ktoś by się podzielił doświadczeniami.
 Profil Relacje PM off  

#530 PostWysłany: 14 Maj 2016 21:34 
Awatar użytkownika

Dzwoniłbym na infolinię i pytał. Kiedyś zmieniałem kartę na premium... musiałem podejść do banku ze względu na odrzucanie wniosku z automatu. Okazało się, że na jakimś powiązanym rachunku firmowym przez 30 dni utrzymywał się debet ok. 5$ i zaczęła się papierologia. Dowiaduj się, żebyś nie tracił czasu.
 Profil Relacje PM off  

#531 PostWysłany: 17 Maj 2016 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
Krajów: 1 / 0.5%
HON fly4free
Brawo, dla mBanku - nawet w rzeczywistości nowej Tabeli opłat i prowizji amortyzującym podatek bankowy.

Zadzwoniłem z prośbą o zablokowanie szarej kk M&M. Z różnych tam względów. Oplata 300zl cennikowo, bo przyczyna wymiany nie była z zakresu "bezpieczeństwa", ale konsultant mowi ze w ramach współpracy nie będzie opłaty. Dzis obciążenie na 100zl , telefon na linie o co chodzi - miało nie być opłaty. Przeprosiny i zwrot na rachunek karty.
Załącznik:
mb.JPG
mb.JPG [ 19.61 KiB | Obejrzany 2197 razy ]

Także cennik cennikiem ale wystarczy zapytać i się cieszyć darmowa usługą.
Karta w drodze:
Załącznik:
kk.jpg
kk.jpg [ 3.21 KiB | Obejrzany 2181 razy ]
darekd uważa post za pomocny.

#532 PostWysłany: 03 Cze 2016 20:20 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
Takie pytanie, ile czekaliście na KK? Podpisałem wniosek 15.05 i do dzisiaj nie otrzymałem nawet informacji czy wysłali...
 Profil Relacje PM off  

#533 PostWysłany: 03 Cze 2016 20:56 

Loty: 138
Kilometry: 236 261
Krajów: 45 / 21.0%
srebrny
Ja KK dostałam po kilku dniach więc chyba coś jest nie halo. Dłużej czekałam na kartę M&M.
Informacji też żadnej nie dostałam o wysyłce.

#534 PostWysłany: 03 Cze 2016 23:51 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
tom971 napisał(a):
Brawo, dla mBanku - nawet w rzeczywistości nowej Tabeli opłat i prowizji amortyzującym podatek bankowy.
[...]
Także cennik cennikiem ale wystarczy zapytać i się cieszyć darmowa usługą.

U mnie to samo, tylko kwota niższa bo niebieska karta (-50zł), zastrzeżona i wymieniona na nową z powodu zmiany nazwiska po ślubie. W oddziale mBanku dostałam informację, że opłata nie będzie naliczona, no ale cóż... naliczyli.
Z doświadczenia wnioskuję, że zwrot opłaty (nie reklamacja naliczenia tej opłaty, a natychmiastowy zwrot dokonany przez innego konsultanta przy rozmowie telefonicznej) jest możliwy w momencie, kiedy mniej lub bardziej udowodnimy, że inny pracownik banku wprowadził nas w błąd mówiąc, że opłaty nie będzie (taka dokładnie była podstawa zwrotu opłaty u mnie. Podejrzewam, że u Ciebie podeszło to pod tą samą kategorię).
 Profil Relacje PM off  

#535 PostWysłany: 05 Cze 2016 08:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
michzak napisał(a):
Takie pytanie, ile czekaliście na KK?

Cos im sie popsulo w wysylkach KK. Ja zablokowalem i zamowowilem 16.06. Do 1.06 w skrzynce glucho i zablokowali ta ktora nie doszla i sla nowa..
Niva napisał(a):
Z doświadczenia wnioskuję, że zwrot opłaty (nie reklamacja naliczenia tej opłaty, a natychmiastowy zwrot dokonany przez innego konsultanta przy rozmowie telefonicznej) jest możliwy w momencie, kiedy mniej lub bardziej udowodnimy, że inny pracownik banku wprowadził nas w błąd mówiąc, że opłaty nie będzie (taka dokładnie była podstawa zwrotu opłaty u mnie. Podejrzewam, że u Ciebie podeszło to pod tą samą kategorię).

U mnie ten pierwszy konsultant juz kilka razy mowil , ze jesli sie jakims cudem naliczy to dzwonic , powolywac sie na niego i kolejny konsultant zdejmie oplate.

#536 PostWysłany: 07 Cze 2016 19:34 
Awatar użytkownika

HON fly4free
mBank rehabilituje sie za ostatnie zmoki z wysylka.kart.
rozsyla karty DHLem.. tylko czego nadawca to BZ WBK :)

Załączniki:
20160607_192546-1.jpeg
20160607_192546-1.jpeg [ 141.43 KiB | Obejrzany 1408 razy ]

#537 PostWysłany: 07 Cze 2016 19:59 

niebieski
Karty widocznie produkuje jeden dostawca i źle mu się wybrał nadawca z listy.
 Profil Relacje PM off  

#538 PostWysłany: 07 Cze 2016 20:26 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 199 343
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
@tom971 jakie warunki musiałeś spełnić by otrzymać M&M premium?Mi na infolinii mówili,że trzeba udokumentować dochód 10.000zł netto.Trochę to dziwne, bo na zwykłej M&M dają mi limit 10.000zł bez żadnych dokumentów,a na premium z limitem też 10.000zł już takie warunki mam spełniać.

Ostatnio edytowany przez ZENNNEK, 07 Cze 2016 20:29, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#539 PostWysłany: 07 Cze 2016 20:27 
Site Admin
Awatar użytkownika

Loty: 205
Kilometry: 300 878
Krajów: 30 / 14.0%
A skąd wiesz, że takich nie udokumentował? ;)
 Profil Relacje PM off  

#540 PostWysłany: 07 Cze 2016 20:30 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 199 343
Krajów: 28 / 13.1%
niebieski
Nie twierdzę,że nie udokumentował ,tylko pytam czy udokumentował,czy może jakoś ten warunek obszedł.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4983 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 250  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 14 gości