Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Loty po Azji
#1 PostWysłany: 24 Wrz 2013 17:44 

Szukam tanich lotów po Azji (wylot z Kuala Lumpur). Przeszukałam już całe forum i widzę, że co jakiś czas zdarzają się promocje np. w AirAsi gdzie bilety można kupić nawet po 2 zł. Czy na tgo rodzaju ofertę można jeszcze liczyć na okres listopad, grudzien 2013 r. czy to już raczej jest za późno? Pytam doświadczonych już na tym forum gdyż sama nie mam pojęcia jakie w tej linii lotniczej mają zwyczaje Chyba, że mozecie polecic jeszcze inne linie lotnicze kursujące wewnątrz Azji?I jeszcze jedno pytanie? Z czym najlepiej podróżować aby każdorazowo nie placić za bagaż rejestrowy?
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
 Temat postu: Re: Loty po Azji
#2 PostWysłany: 24 Wrz 2013 18:07 

Loty: 551
Kilometry: 1 234 871
Krajów: 131 / 61.2%
złoty
justunia1 napisał(a):
Z czym najlepiej podróżować aby każdorazowo nie placić za bagaż rejestrowy?

z bagażem podręcznym :twisted:

#3 PostWysłany: 24 Wrz 2013 18:31 
Awatar użytkownika

Loty: 585
Kilometry: 1 075 549
Krajów: 107 / 50.0%
niebieski
justunia1 napisał(a):
Szukam tanich lotów po Azji (wylot z Kuala Lumpur). Przeszukałam już całe forum i widzę, że co jakiś czas zdarzają się promocje np. w AirAsi gdzie bilety można kupić nawet po 2 zł.

Może jestem w błędzie ale finalnie loloty za 2 zł to raczej tylko marzenia. Obserwowałem ceny od kilku m-cy w AirAsia, Tigerair i Cebu Pacyfic i wszystkie nawet jak są za 1 PHP np. po doliczeniu nieuniknionych opłat lotniskowych (płatnych przy zakupie biletu) kosztują znacznie więcej (i nie mówie tu o opłatach wylotowych, które np są na Filipinach).
Sam kupiłem taki lot (Puerto Princesa to Manila) za 1 PHP, który końcową cenę miał 493 PHP co jest oczywiście i tak bardzo dobrą ceną ale to nie 2 a 40 PLN, Za taką samą cenę tzn 1 PHP kupiłem Manila to Bandar Seri Begawan, a cena końcowa wynosi 71 PLN.

co do bagażu to @maxima Ci już odpowiedziała - podróżuj z podręcznym :D

Image

https://mojeflagi.blogspot.com/
Wesprzyj mnie w chorobie swoim podatkiem - KRS 0000396361, cel szczegółowy 1,5% podatku: 0787176 Krzysztof
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Wrz 2013 18:44 

Zbanowany
Ojtam ojtam, zdarzały sie loty po Indonezji za 2 PLN w przedostatniej wielkiej promocji i nadal sa tanie, np. ostatnio z Kuala Lumpur do Kota Bharu za 20 PLN. Mój rekord to 10 PLN za trwający 2 godziny lot z Bangkoku na południe Tajlandii.

Tyle, że po co latać za 2 PLN dla samego latania?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Wrz 2013 19:13 

srebrny
Nie zapominajmy również o tym, że w AirAsia dochodzi oplata za płatność kartą, więc realnie czegoś takiego jak bilety za 2 PLN nie ma. Swoją drogą AirAsia ostatnio jakoś nie szaleje z promocjami, i często się zdarza, ze można kupić bilety w lepszej cenie u innych przewoźników.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: solek oraz 4 gości