Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Lip 2019 11:41 

Loty: 507
Kilometry: 941 735
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
  • Sydney, ale w sumie cała południowo wschodnia Australia wchodzi w grę

Dokąd
  • Okolice San Francisco, ale inne miasta w USA, z których łatwo znaleźć tanie połączenie OW (bez mil) do Europy równiez będą ok

Data wylotu
  • 13.11.2019

Długość pobytu
  • Trudno powiedzieć, ale nie więcej niż kilka dni w podróży

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • Znalazłem ofertę za >1400zł z SYD do SFO z przesiadką na Hawajach (Hawaiian) lub >2500zł SYD-Auckland-Pepeete-SFO (różne linie)

Dodatkowe informacje
  • Ze względu na to, że posiadam już bilety do Australii, to wylot z niej jest raczej mało elastyczny. Optymalnie 17-19 listopada, ale 13-22.11 też da radę.

Ta trasa to dodatek do mojego RTW. Do tej pory nie postawiłem stopy na wyspach Pacyfiku (ani w Nowej Zelandii) i zastanawiam się czy warto jeśli mam na to mało czasu. Z jednej strony kusi mnie Polinezja Francuska, ale jeśli będę tam sam i nie będę chętny do wydania ciężarówki pieniędzy, to chyba nie warto. Dodatkowo główny cel mojej podróży to Australia, Oceanię mogę sobie odpuścić. Z drugiej strony, skoro i tak będę leciał już tak daleko, to czemu nie zrobić sobie drobnej przerwy, czy to kilkunastogodzinnej czy kilku dniowej.

Nie cena jest tu najważniejsza, choć przyznam, że wolę nie przekraczać 2500zł za loty. Wiem, że na miejscu będzie drogo. Interesują mnie tez rekomendacje (ale takie gdzie rzeczywiście w tej cenie i terminie da się lecieć), nie tylko wśród opcji, które znalazłem, może być też stop gdzieś w Azji (np. Tajwan, Szanghaj, itp.)

Moje propozycje:
    1. Lot Sydney-San Francisco Bay Area
    a) Jetstar do Honolulu, a potem po dwóch dniach Hawaiian do SFO, OKL lub SJO za 1500zł
    b1) Hawaiian z SYD do SFO, OKL lub SJO z szybką przesiadką w Honolulu za 1350zł
    b2) Hawaiian z SYD do SFO, OKL lub SJO z kilkunastogodzinną przesiadką w Honolulu i krótką (max. 6h na LIH) na innym hawajskim lotnisku za 1450zł
    b3) Hawaiian z SYD do SFO, OKL lub SJO z szybką przesiadką w Honolulu i kilkunastogodzinną na którymś z hawajskich lotnisk (LIH, OGG) za 1400zł
    2. Lot Sydney-Auckland (jetstar lub virgin-450-500zł) - 2 dni w Auckland - lot na Tahiti (Air New Zeland-980zł) - 3 dni w Papeete (w tym jednodniówka na wyspę Moorea)-lot do SF (French bee-960zł)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 27 Lip 2019 12:35 
Awatar użytkownika

Loty: 338
Kilometry: 852 360
Krajów: 42 / 19.6%
niebieski
adam1987 napisał(a):
2. Lot Sydney-Auckland (jetstar lub virgin-450-500zł) - 2 dni w Auckland - lot na Tahiti (Air New Zeland-980zł) - 3 dni w Papeete (w tym jednodniówka na wyspę Moorea)-lot do SF (French bee-960zł)

Jeśli już pójdziesz w kierunku zahaczenia o Polinezję , to wygospodaruj na to 4 dni i zrób odwrotnie - na wyspie Tahiti 1 dzień wystarcza , pozostałe 3 dni spędź na Moorea - naprawdę warto i da się to zrobić w miare budżetowo jak na ten rejon świata oczywiscie.
adam1987 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 27 Lip 2019 13:04 

Loty: 507
Kilometry: 941 735
Krajów: 80 / 37.4%
srebrny
Dzięki za informację, tak szczerze to się nie zastanawiałem jeszcze dokładnie co będę robił na tych wyspach, znalazłem po prostu informację, że warto się wybrać na jednodniówkę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości