Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Laos czy Birma?
#1 PostWysłany: 03 Lis 2012 13:03 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
Krajów: 31 / 15.0%
niebieski
w styczniu wybieram się do Tajlandii na 3 tygodnie i chciałbym na jakieś 4-7 dni przejechać do Birmy lub Laosu. Który kraj bardziej polecacie? Cena wizy i transportu z Bangkoku jest mniej więcej podobna dla obu krajów, ale jak z cenami na miejscu? Gdzie jest więcej zabytków, świątyń do zobaczenia, a gdzie więcej dzikich wiosek?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje, bo niestety nie ma wiele informacji o tych, mniej popularnych, krajach.
 Profil Relacje PM off  

Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️
 Jedno lato, kilka miast 🌆😍 Loty do europejskich stolic w wakacyjnych terminach od 143 PLN 😱☀️

Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN Złote Piaski tego lata 🌊🧖 All inclusive w 4* hotelu ze strefą spa za 1879 PLN
 Temat postu: Re: Laos czy Birma?
#2 PostWysłany: 03 Lis 2012 13:14 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
Krajów: 35 / 16.9%
niebieski
Jak to cena transportu jest podobna? Przeciez do Birmy musisz wleciec, a do Laosu mozesz wjechac.
Fanem Laosu akuratnie nie jestem natomiast Birma jest swietna (pewnie wybiore sie tam jeszcze nie raz, choc bylam juz 2 x po 28 dni), pod kazdym wzgledem, ale 4 dni? Na tak krotki okres czasu to moze skocz sobie do Kambodzy?
Dzikie wioski to raczej w Polinezji ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Lis 2012 13:36 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
Krajów: 31 / 15.0%
niebieski
mrowka napisał(a):
Jak to cena transportu jest podobna? Przeciez do Birmy musisz wleciec, a do Laosu mozesz wjechac.
Fanem Laosu akuratnie nie jestem natomiast Birma jest swietna (pewnie wybiore sie tam jeszcze nie raz, choc bylam juz 2 x po 28 dni), pod kazdym wzgledem, ale 4 dni? Na tak krotki okres czasu to moze skocz sobie do Kambodzy?
Dzikie wioski to raczej w Polinezji ;)

No nie chodzi mi o dzikie jak w Papui, po prostu nieturystyczne normalnie wioski :)
Naprawdę nie ma możliwości wjechać pociągiem z Tajlandii? Czytałem, że może być cięzko ale aż tak? Tzn ogólnie dla mnie to nie ma znaczenia, bo właściwie to będę leciał z Tajwanu, więc mogę po prostu z SIN/KUL polecieć do Yangun zamiast Vientniane - nawet taniej. A wyjechać potem da się lądem, czy tak samo trzeba samolotem?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Lis 2012 13:50 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
Krajów: 35 / 16.9%
niebieski
Trzeba samolotem.
To znaczy mozna na pare dni wskoczyc do Birmy z Tajlandii w rejon przygraniczny w K... (nie pamietam teraz nazwy) ale to jest wtedy wizyta tylko w jednym malym miasteczku (ewentualnie po uzyskaniu drogiego pozwolenia mozna zobaczyc jeszcze pare wiosek), nie mozna stamtad jechac nigdzie dalej.
Taniej bedzie leciec z KUL.
Jesli myslisz o Birmie, to najlepiej wlasnie teraz, popularnosc kraju rosnie z roku na rok, wiec trzeba sie spieszyc. Tylko postaraj sie zostac tam dluzej. To jest jeszcze kraj w ktorym czas sie zatrzymal dobrych paredziesiat lat temu. Bogaty kulturalnie, życzliwi ludzie. Turysci moga poruszac sie tylko w pewnych rejonach, ale mimo tego latwo trafic na miejsca gdzie biali nie sa czestym widokiem.
Na blogu mam mase zdjec i informacji praktycznych. Bylismy tam w zeszlym roku i 3 lata temu w okresie wakacyjnym.
Zerknij tez na forum travelbit - Birma jest teraz w modzie i znajdziesz tam duzo informacji oraz odnosnikow do innych blogow.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość