Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Mar 2012 08:29 

niebieski
Jeśli ktoś chce się tylko przelecieć samolotem to polecam termin 2 maja, kiedy to można trasę odbyć za 19+19 PLN (z Xclusive Club oraz kartą Citi). W Stavanger nie pozwiedzamy bo na przesiadkę jest 30 minut (wykonalne w portach norweskich) ale widoki z góry powinny być piękne...

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 16 Mar 2012 10:54 

niebieski
Witam. Orientujecie się czy jest możliwość/czy jest wykonalne/ powrotu tym samym lotem. Pół godziny czasu? Pozdrawiam

#3 PostWysłany: 16 Mar 2012 10:58 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
Jest to niewykonalne.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 16 Mar 2012 11:02 

niebieski
Jesteś pewny? Ktoś tu pisał, że da radę. Pozdrawiam

#5 PostWysłany: 16 Mar 2012 11:21 
Awatar użytkownika

niebieski
jest to wykonalne w zaleznosci od lotniska. na zadnym polskim sie to nie uda. na wiekszosci norweskich i czesci skandynawskich powinno sie udac. Bylem swiadkiem rozmowy z pracownikiem lotniska w Bergen, ktory mowil, ze nie ma problemow, wystarczy po wysjciu z samolotu ustawic sie w kolejke:) Natomiast niektore lotniska uzalezniaja (np. Turku) uzalezniaja wejscie na poklad od "pikniecia", czyli skanu biletu na przy wejsciu do strefy odlotow. Ja mialem problem, bo dostalem sie bez kontroli biletu do bramki i Pani odmowila mi wejscia na poklad...Co prawda na samym koncu mnie wpuscili (ale babka pare telefonow wykonala, a ze nie rozumiem po finsku. to nie wiem o czym gadala)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Mar 2012 11:26 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
O Stavanger nie słyszałem, żeby można było się przesiadać jak w Torp.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 16 Mar 2012 12:36 

niebieski
A ja słyszałem - i to nie z jednego źródła - i dlatego zaproponowałem taką wycieczkę. Natomiast osobiście tam nie byłem.

#8 PostWysłany: 16 Mar 2012 13:04 

niebieski
Shiver twierdzisz więc, że jest to do zrobienia, masz takie informacje? Pewne? Pozdrawiam

#9 PostWysłany: 16 Mar 2012 13:12 

niebieski
Opieram się przede wszystkim informacjami z innego forum. Nie wiem czy można podać linka: http://lotnictwo.net.pl/3-tematy_ogolne ... _enzv.html

Były też informacje o tym w innych tematach, ale to wymagałoby szukania.

#10 PostWysłany: 16 Mar 2012 15:16 

To jest strasznie ryzykowne.
Gdyby okazało się nie daj boże że nie zdążysz, następny samolot za dwa dni za 15x tyle. Lotnisko zamykane, transport do miasta, żarcie i nocleg jak to w Skandynawii super-uper-giga drogi.
Taka wyprawa wyniesie wtedy nawet 1000zł.
Nie polecam...
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 16 Mar 2012 15:32 

gulakov napisał(a):
jest to wykonalne w zaleznosci od lotniska. na zadnym polskim sie to nie uda. na wiekszosci norweskich i czesci skandynawskich powinno sie udac. Bylem swiadkiem rozmowy z pracownikiem lotniska w Bergen, ktory mowil, ze nie ma problemow, wystarczy po wysjciu z samolotu ustawic sie w kolejke:) Natomiast niektore lotniska uzalezniaja (np. Turku) uzalezniaja wejscie na poklad od "pikniecia", czyli skanu biletu na przy wejsciu do strefy odlotow. Ja mialem problem, bo dostalem sie bez kontroli biletu do bramki i Pani odmowila mi wejscia na poklad...Co prawda na samym koncu mnie wpuscili (ale babka pare telefonow wykonala, a ze nie rozumiem po finsku. to nie wiem o czym gadala)

Ja jestem zaprzeczeniem tego, że na polskim lotnisku nie można przesiąść się do tego samego samolotu. Oczywiście trzeba mieć trochę szczęścia. Przyleciałem do Wrocławia z Dortmundu (samolot opóźniony około 50 min) przeszedłem przez wrocławski terminal przylotów, następnie przez kontrolę bezpieczeństwa (nie było kolejki) do części odlotów i jeszcze z 10 minut czekałem na wejście do samolotu lecącego do Sandefjord Torp. Loty wizzairem, bagaż podręczny. :mrgreen:

#12 PostWysłany: 16 Mar 2012 16:05 

niebieski
Jak najbardziej wykonalne na Torp. Po prostu przylatujący wchodzą z płyty lotniska od razu do hali odlotów czyli tam gdzie pasażerowie po kontroli bezpieczeństwa oczekują na wejście do samolotu. Ja miałem co prawda prawie dwie godziny na przesiadkę ale ze względu na to że do Polski wraca ten sam samolot który przyleciał i muszą go opróżnić z paxów i bagażu więc nie ma ryzyka że nie zdążysz jeśli nawet przylot się opóźni. Czyli można mieć zerowy zapas czasu. Tu ciekawostka: samolot z WRO po przylocie na Torp leci do Rygi. Z powrotem odwrotnie. Więc bez ryzyka można "bezpośrednio" polecieć do Rygi.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości