Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Gru 2011 05:56 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
Lot na trasie Katowice-Fez-Katowice, bez nocek na lotnisku.

Wylot:
19.01.2012 Katowice 13:50 - Frankfurt Hahn 15:35 - 39 zł / 19 zł Xclub - więcej niż 5 biletów - WIZZ
19.01.2012 Frankfurt Hahn 16:35 - Fez 18:50 - 14,99e - więcej niż 5 biletów - RYAN

Powrót:
23.01.2012 Tangier 15:45 - Madryt 18:10 - 19.99e - więcej niż 5 biletów - RYAN
23.01.2012 Madryt 20:30 - Katowice 23:45 -129 zł / 89 zł Xclub - więcej niż 5 biletów WIZZ

z Fezu do Tangeru dostaniemy się dzięki kolei marokańskiej http://oncf.ma/Index_en.aspx - podobno cena biletu na taki pociąg to ~100 MAD DH (~50zł)

można też tą trasę pokonać busem http://www.ctm.ma/ cena za bilet to 110 MAD DH (~55zł)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

Zamek nad miastem i klimatyczne uliczki 🌇 Alicante ❤️💛 Loty i hotel za 989 PLN 🥰✨ Zamek nad miastem i klimatyczne uliczki 🌇 Alicante ❤️💛 Loty i hotel za 989 PLN 🥰✨
All inclusive na Costa Brava 🌊☀️🍹 Lato w 4* hotelu już od 2476 PLN All inclusive na Costa Brava 🌊☀️🍹 Lato w 4* hotelu już od 2476 PLN
#2 PostWysłany: 20 Gru 2011 09:56 
Awatar użytkownika

srebrny
Kurcze godzinka tylko we Frankfurcie, trochę ryzykowne. Nie znam tego lotniska, więc może sie wypowiedzą inni czy na tym lotnisku jest to dobry czas na przesiadke (pod warunkiem że nie bedzie opóźnien, a w zimie o nie nie jest trudno...)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Gru 2011 10:14 

Loty: 1121
Kilometry: 1 114 676
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Godzina to bardzo mało, szczególnie zimą i biorąc pod uwagę, że czeka nad dodatkowo kontrola paszportowa, bo to wylot poza strefę Schengen.
Ja ostatniej zimy miałem też bardzo fajny powrót z Maroka przez Hahn z 2-godzinną przesiadką i zdecydowałem się lecieć inną trasą, gdyż uznałem to za zbyt ryzykowne.

#4 PostWysłany: 20 Gru 2011 10:23 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Pomijajac ryzykownosc przesiadki to warto po drodze Fez - Tanger zrobic postoj w Chefchauen - to najpiekniejsze (tak twierdzi przewodnik, moge potwierdzic ale za wiele miast w Maroku nie widzialam) marokanskie miasteczko z niebieska medyna. Tetuan moze nie jest tak spektakularny ale na pewno bardziej klimatyczny od samego Tangeru.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Gru 2011 13:27 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Krajów: 42 / 19.6%
Jeżeli nie było by opóźnień to w godzinę da się radę ogarnąć tą przesiadkę, to nie jest za duże lotnisko, a z tego co przeglądałem loty do różnych miast. Większość lata do południa.
Kto nie ryzykuje nie żyje, chciałoby się powiedzieć ;)

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Gru 2011 13:57 
Awatar użytkownika

srebrny
JIK napisał(a):
Jeżeli nie było by opóźnień to w godzinę da się radę ogarnąć tą przesiadkę, to nie jest za duże lotnisko, a z tego co przeglądałem loty do różnych miast. Większość lata do południa.
Kto nie ryzykuje nie żyje, chciałoby się powiedzieć ;)

Hehe to tylko dla prawdziwych twardzieli, dla tych co pierwszy raz próbują swoich sił w lotach szkoda zachodu, bo trauma związana z uciekającym nam samolotem do Fezu pozostanie na długo :-)

Ja miałem taki przypadek: Wylot Madryt-Bergamo planowany na 6.00 rano, kolejny lot z Bergamo do Krakowa o 10.40 więc zapasu aż zanadto. Niestety jeszcze przed startem (gdy wszyscy pasażerowie już siedzieli w samolocie) okazało się że są problemy z silnikiem. Konsultacje pilotów z mechanikami trwaja ponad godzine. Decyzja - nie polecimy. Podstawiają inny samolot - przesiadka do innego samolotu i przygotowanie do startu - ucieka kolejna godzina. Jesteśmy w Bergamo na 45 minut przed odlotem do Krakowa. Biegiem do kontroli bezpieczeństwa.....a tam kolejka na kilka zawijasów (kto był to wie o czym pisze). Z premedytacją przepycham się pomiędzy pasażerami mówiąc że właśnie mam boarding. Niektórzy przepuszczają spokojnie inni z wielką niechęcią. Przed samym security już nie chcą mnie przepuscic - interweniuję dosyc miła pani w kontroli. Każe mnie przepuscic, szybka kontrola i biegiem na piętro. Tam kończy się już boarding, dobiegam pokazuję kartę pokładową i ...uff udało się polecę.

Gdyby to było jakieś lotnisko w polach, albo czas pomiedzy przesiadkami krótszy niż 2h to moja karta kredytowa by porządnie ucierpiała nie mówiąc o nerwach. Dlatego krótsze przesiadki niż 2h nie wchodzą w gre - chociażby z powodu złośliwosci rzeczy martwych.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 20 Gru 2011 14:35 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 153 081
Krajów: 22 / 10.3%
Hehe, ja mialem w bergamo 45min ;p
Rano tam sa serio mega kolejki na security, tez sie przeciskalem, bo za 5min mial sie konczyc boarding, wpadam na gate, a tu jeszcze sie nie zaczal ;) czekalem z qo min zanim Panie sie pojawily
Takze roznie to bywa, ale ja znalem lotnisko ryzykujac cos takiego i mialem plan awaryjny

Dla kogos kto nie zna lotniska godzina to moim zdaniem malo ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości