Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Lis 2012 14:10 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Katowice - ParyżBVA 14 stycz
ParyżBVA - Katowice 20 stycz
10,30 RT Wizz

mod

Załączniki:
Klip_63a.jpg
Klip_63a.jpg [ 54.44 KiB | Obejrzany 1105 razy ]

Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN Wakacje all inclusive nad Morzem Czerwonym 🌊🐠 4* Shoni Bay Resort w Marsa Alam za 2550 PLN
Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN Riwiera Turecka z widokiem na morze 🌊☀️ 7 nocy all inclusive w 4* hotelu dla dorosłych od 2535 PLN
#2 PostWysłany: 15 Lis 2012 14:38 
Awatar użytkownika

Loty: 179
Kilometry: 458 354
Krajów: 44 / 20.6%
srebrny
Mam takie pytanie w temacie lotów Katowice - Paryż, może ktoś będzie zorientowany. Widzę, że na ten moment loty odbywają się spokojnie w każdą niedzielę. Ale od 1 kwietnia wrzucone są bilety tylko na - wtorki, czwartki, soboty. Ogólnie jest chyba jakaś zmiana w dniach wylotów.

31 marca wypada w niedzielę i właśnie wtedy chciałem kupić swój bilet. Niestety na razie nie ma takiego lotu w grafiku. Czy jest szansa, że jeszcze się pojawi ? Jest gdzieś jakaś informacja o zmianach w rozkładzie ?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Lis 2012 16:05 

niebieski
Ja mam tylko taką uwagę. Jajacek, nie bierz personalnie do siebie, kieruję do wszystkich - nie piszcie Wrocław - Paryż 10,30 zł RT bo to nieprawda. Tak samo Modlin - Bergamo, Poznań - Luton itd.
Część osób rozumie, część jest tego nieświadoma.

mod - dopisuje, BVA
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Lis 2012 16:06 

niebieski
piotrek_ napisał(a):
Mam takie pytanie w temacie lotów Katowice - Paryż, może ktoś będzie zorientowany. Widzę, że na ten moment loty odbywają się spokojnie w każdą niedzielę. Ale od 1 kwietnia wrzucone są bilety tylko na - wtorki, czwartki, soboty. Ogólnie jest chyba jakaś zmiana w dniach wylotów.

31 marca wypada w niedzielę i właśnie wtedy chciałem kupić swój bilet. Niestety na razie nie ma takiego lotu w grafiku. Czy jest szansa, że jeszcze się pojawi ? Jest gdzieś jakaś informacja o zmianach w rozkładzie ?

Od kwietnia wchodzi letni rozkład i wówczas loty odbywają się we wtorki, czwartki i soboty.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Lis 2012 17:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Maciek78 napisał(a):
Od kwietnia wchodzi letni rozkład i wówczas loty odbywają się we wtorki, czwartki i soboty.

Pytanie, co z 31 marca ? Tydzień wcześniej w niedzielę 24-ego, lot Katowice-Paryż jest dostępny. Czy w sezonie zimowym to byłby ostatni niedzielny lot na tej trasie ?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Lis 2012 17:42 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
piotrek_ napisał(a):
Maciek78 napisał(a):

Pytanie, co z 31 marca ? Tydzień wcześniej w niedzielę 24-ego, lot Katowice-Paryż jest dostępny. Czy w sezonie zimowym to byłby ostatni niedzielny lot na tej trasie ?

Tak, to ostatni zimowy lot w niedziele. Skoro nie go nie ma w rozkladzie tzn, ze sie nie pojawi (chyba, ze zmienia rozklad letni).
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 15 Lis 2012 17:43 

piotrek_ napisał(a):
Maciek78 napisał(a):

Ostatni lot zimowy w niedziele jest 24.03 i na 99% nie ulegnie to zmianie.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Lis 2012 18:23 

Tak swoją drogą, dlaczego niby 10,30 To nie jest prawda? Chodzi o bagaż?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Lis 2012 18:27 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Chodzi o to, że do faktycznego kosztu, z dojazdem do Paryża, trzeba doliczyć 30 euro. I dojazd do Pyrzowic, które też blisko Katowic wcale nie są. Mi osobiście takie podawanie ceny nie przeszkadza, ale faktycznie nowi użytkownicy często nie są świadomi, że będą musieli wydać dużo więcej na taką wycieczkę niż 10zł.
Edit: A przynajmnej tak mi się wydaje że o to chodziło autorowi ._.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 15 Lis 2012 18:31 
Awatar użytkownika

srebrny
maciejwroclaw napisał(a):
Ostatni lot zimowy w niedziele jest 24.03 i na 99% nie ulegnie to zmianie.

Przerąbane. 1 kwietnia o 10:45, mam lot z Paryża na Gwadelupę. Czyli chyba będę musiał do Francji dolecieć z Wrocławia... :(
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 15 Lis 2012 19:19 

niebieski
Niva napisał(a):
Chodzi o to, że do faktycznego kosztu, z dojazdem do Paryża, trzeba doliczyć 30 euro. I dojazd do Pyrzowic, które też blisko Katowic wcale nie są. Mi osobiście takie podawanie ceny nie przeszkadza, ale faktycznie nowi użytkownicy często nie są świadomi, że będą musieli wydać dużo więcej na taką wycieczkę niż 10zł.
Edit: A przynajmnej tak mi się wydaje że o to chodziło autorowi ._.

Dokładnie o to mi chodzi. Może się zbyt czepiam, ale tak ja to widzę.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 15 Lis 2012 19:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Idealnie byłoby wrzucać też linka do wątku z pomagającymi w płatnościach (jak to robi JIK) i do stron transportu z/na lotnisko tudzież wspomnieć o wysokich cenach dojazdu do miejscowości docelowej (np. Oslo, Paryż) w poście. Z drugiej strony - ludzie w większości jednak dwie sprawne rączki mają, czasem nawet nie są obie lewe, i trochę wysiłku i własnego wkładu w wyszukanie takiej informacji zamiast czekać na gotowe, na pewno nikomu nie zaszkodzi.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 15 Lis 2012 19:50 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
Krajów: 40 / 18.7%
Niva napisał(a):
Idealnie byłoby wrzucać też linka do wątku z pomagającymi w płatnościach (jak to robi JIK) i do stron transportu z/na lotnisko tudzież wspomnieć o wysokich cenach dojazdu do miejscowości docelowej (np. Oslo, Paryż) w poście. Z drugiej strony - ludzie w większości jednak dwie sprawne rączki mają, czasem nawet nie są obie lewe, i trochę wysiłku i własnego wkładu w wyszukanie takiej informacji zamiast czekać na gotowe, na pewno nikomu nie zaszkodzi.

Co do tych 2 sprawnych raczek, niekoniecznie lewych i odrobiny wysilku to mialbym duuuuzo do powiedzenia ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 15 Lis 2012 20:00 
Awatar użytkownika

Loty: 91
Kilometry: 123 256
Krajów: 17 / 7.9%
niebieski
Taki Tam Gar napisał(a):

Ja podaję cenę biletu z bagażem podręcznym, a nawet od niedawna małym bagażem podręcznym.
Jeżeli piszemy o promocjach to wiadomo, że jak ktoś chce taszczyć dwie walizy zapłaci o wiele więcej.
Co do przejazdu z lotniska do danego miasta. Jeżeli chcemy żeby faktyczny koszt podróży do Paryża zamknął się w 50pln to jest to nie możliwe.
Ja nikogo nie wprowadzam w błąd podając cenę samego biletu.
Za chwilę ktoś mi zarzuci, że nie podałem ceny taksówki z Lotniska do Paryża, albo, że hotel w Paryżu jest drogi.
Nie wspomnę już o winie w knajpkach.
Informacja o locie jest prawdziwa i tego się trzymam.
Nie lubię jak ktoś potrafi tylko krytykować.
Ja nikogo nie namawiam do kupowania tanich biletów, a jedynie informuję.
Sam poluję na tanie bilety z Begramo doKatowic i ze Skopie do Bergamo w Marcu.
Nie bądźmy tacy zaczepni.

#15 PostWysłany: 15 Lis 2012 20:36 

niebieski
Zluzuj trochę. Nikt tu nie jest zacięty i nikt nie krytykuje. Już własnego zdania nie można wyrazić bez obawy o jakieś głupie komentarze?
No i wprowadzasz w błąd - przeczytaj sobie tytul tematu i przeczytaj swoją opinie wyżej o dojezdzie za 50 zł.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 15 Lis 2012 21:31 
Awatar użytkownika

srebrny
Chill out, obaj. Tak się utarło już na forum, że w takiej formie promocje z Wizza lub Ryana są wrzucane, więc nie ma co akurat randomowej osoby z dobrymi intencjami piętnować, bo się chłopak zniechęci do dzielenia się fajnymi promocjami :) Zorientowanie się w cenach dojazdu na lotnisko nie jest takie trudne, i na pewno nie warte wojny w tym temacie.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 15 Lis 2012 21:33 
Awatar użytkownika

srebrny
jajacekk napisał(a):
Taki Tam Gar napisał(a):

Ja podaję cenę biletu z bagażem podręcznym, a nawet od niedawna małym bagażem podręcznym.
Jeżeli piszemy o promocjach to wiadomo, że jak ktoś chce taszczyć dwie walizy zapłaci o wiele więcej.
Co do przejazdu z lotniska do danego miasta. Jeżeli chcemy żeby faktyczny koszt podróży do Paryża zamknął się w 50pln to jest to nie możliwe.
Ja nikogo nie wprowadzam w błąd podając cenę samego biletu.
Za chwilę ktoś mi zarzuci, że nie podałem ceny taksówki z Lotniska do Paryża, albo, że hotel w Paryżu jest drogi.
Nie wspomnę już o winie w knajpkach.
Informacja o locie jest prawdziwa i tego się trzymam.
Nie lubię jak ktoś potrafi tylko krytykować.
Ja nikogo nie namawiam do kupowania tanich biletów, a jedynie informuję.
Sam poluję na tanie bilety z Begramo doKatowic i ze Skopie do Bergamo w Marcu.
Nie bądźmy tacy zaczepni.

Jajacekk, wrzucaj tak dalej, dobra robota!

A jak gawiedz chce gdzies leciec to niech sie nauczy i doczyta forum, wikipedie, czy przejrzy google, bo nie bedziemy tu wychowywac uzytkownikow na inwalidow.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 15 Lis 2012 22:10 

Nie no, jeżeli chodzi o to to wydaje mi się że logicznym przecież jest, że trzeba jeszcze dojechać do miasta, zapłacić albo zorganizować sobie nocleg itd. Np. ja po raz pierwszy korzystam z tych lotów w poniedziałek i jakoś tak oczywistym dla mnie było żeby sprawdzić cenę z rzymu ciampino do rzymu faktycznie. Okazało się że to zwykły autobus gdzie bilet na 2 dni to koszt 8e. Więc spoko. Także jeśli o mnie - laika chodzi to jajacekk, nic nie mam do zarzucenia. Z resztą każdy powinien mieć chyba takie rzeczy na uwadze.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 15 Lis 2012 22:17 

Zakończę tę głupią dyskusję:
Wątek jest "Promocje + znalazłem/łam tani przelot"
Wątek o dojazdach do/z lotniska jest osobno.Tak samo jest oddzielny wątek o pomocy w "bezharaczowych|" zakupach.
Jeszcze wchodzi w rachubę opcja tranzytowa,w której nie koniecznie musimy docierać do "miasta"

Dzięki jajacekk za wrzutki.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 15 Lis 2012 22:39 

niebieski
dziambel napisał(a):
Zakończę tę głupią dyskusję:
Wątek jest "Promocje + znalazłem/łam tani przelot"
Wątek o dojazdach do/z lotniska jest osobno.Tak samo jest oddzielny wątek o pomocy w "bezharaczowych|" zakupach.
Jeszcze wchodzi w rachubę opcja tranzytowa,w której nie koniecznie musimy docierać do "miasta"

Dzięki jajacekk za wrzutki.

Dziękujemy za zakończenie dyskusji.
Wątek jest o promocjach, owszem. Ale w tym przypadku promocyjny lot jest do Beauvais a nie do Paryża. To tak, jak ktoś znajdzie fajny cenowo lot do Florencji z ladowaniem w Pizie. Paryż w tym przypadku to CDG.
I nie oburzaj się Jacku, nie to jest moim celem. Zwracam tylko uwagę, która w moim odczuciu jest słuszna. W Twoim być nie musi ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: chartsman oraz 2 gości