Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Gru 2017 23:29 

Dokąd
  • Izrael

Data wylotu
  • 01.06.2018

Data powrotu
  • 21.06.2018

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Liczba pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 180-200 zł Wizz z LUZ + FR do Wrocławia, Krakowa

Dodatkowe informacje
  • Cześć,
    wybieram się do Izraela na początku czerwca (luźne daty). W tej chwili wiszą tanie loty Wizzem z Lublina w interesującym mnie terminie, niestety atrakcyjnych powrotów brak. Z racji promocji 20% Ryana można wrócić za ok 35 euro. Wiem, wiem, że nikt nie przewidzi czy bilety będą tańsze, ale prosiłbym o poradę jak z Waszego doświadczenia kształtują się ceny lotów do Izraela w tym okresie (tuż przed rozpoczęciem wakacji). Jest nadzieja na RT poniżej 100 zł? Może najrozsądniej będzie na razie kupić tanie OW do Izraela i poczekać na jakiś ciekawszy powrót?

Dzięki!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 25 Gru 2017 23:42 

Wypadało by napisać: niestety forum czy święta ....ogł.... otumaniają

W czerwcu Izrael to tylko loty do/z Tel Avivu, cena 200-300 zł RT jest ceną BDB i nie ma szans na 100 zł RT

Na teraz masz z Krakowa RT Ryanair 5-12.06. za 262,40 zł RT/os w dzisiejszej promocji

Ps. już jest GORĄCO, w czerwcu wybrałem się na wakacje z plażą i temp. +32-37 C, Jerozolima nieco mniej bo leży wyżej

Załączniki:
Izrael.PNG
Izrael.PNG [ 67.35 KiB | Obejrzany 1865 razy ]
 PM off
Moher lubi ten post.
Moher uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 25 Gru 2017 23:42 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
To będzie chyba pierwszy letni sezon, w którym LOT będzie miał połączenia z regionów do TLV. Dlatego też ciężko mi mówić. Ten kierunek staje się w ostatnich latach coraz tańszy. Pamiętam jak na wakacje 2013 cena około 500zł RT by LO z WAW była uważana za bardzo przyzwoitą, sam wtedy wziąłem. Zobacz jak mniej więcej kształtuje się rozkład Wizza, LO czy FR na dane dni tygodnia, plus odpowiedz sobie na pytanie o wstępny plan pobytu - przede wszystkim ile dni. Jeśli dolot na tę chwilę masz naprawdę tani to bierz i zobacz jak się rozwinie sytuacja.
Inna sprawa, że mając w grudniu na stole ofertę na Izrael za 180zł na lato, to nie jest złe położenie :)
Pytanie też skąd jesteś i ile Ci wyjdzie kosztów dodatkowych związanych z dotarciem na/z lotniska.
Moher lubi ten post.

#4 PostWysłany: 25 Gru 2017 23:45 

Od 500 zł do 100 zł RT jest daleka droga i co do np. LOT-u piszesz o mocno DOTOWANYCH lotach,a czy w czerwcu tez Izrael Dotuje i dopłaca? Osobiście nie sądzę
 PM off
Moher lubi ten post.

#5 PostWysłany: 25 Gru 2017 23:52 

@gorny77
LUZ-TLV-KRK 09-19.06 jest za 188 zł, liczba dni mi odpowiada, temperaturę raczej też zniosę (Dubaj w wakacje zaliczony ;))

@Tom K
W tej chwili OW Lotem w maju to ok. 150 zł, na czerwiec na razie jest drożej. Pamiętam niedawne przeceny, gdy Lot latał poniżej 100 zł RT do Izraela, ale to chyba była jednorazowa akcja, czyż nie?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Gru 2017 00:00 

To bierz, bo cena bardzo dobra

Choć nie wiem czy te loty z Lublina się ostaną, ale wtedy za darmo zmienisz np. z Warszawy
 PM off
Moher lubi ten post.

#7 PostWysłany: 26 Gru 2017 00:02 

Uważasz, że mogą usunąć połączenia z LUZ?
Może jeszcze jakieś fajne promo się trafi na Nowy Rok?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Gru 2017 00:12 

Z forum, post 1224

zmiany-w-siatce-lotow-nowe-bazy-itd,191,22654&hilit=Luz?start=1220
 PM off
Moher lubi ten post.

#9 PostWysłany: 26 Gru 2017 00:56 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Anonymous napisał(a):
Od 500 zł do 100 zł RT jest daleka droga

No wynosi ona na oko jakieś 400zł, ale jak to przeliczyć na metry to nie wiem :mrgreen:

A na poważnie to nie wiem co ma owe stwierdzenie o odległości do rzeczy. Przecież ja nie twierdzę, że będzie 100zł RT. Podkreśliłem jedynie, że akurat ceny do Izraela nieco nas rozbestwiły i jak kilka lat temu owe 500 (czy nawet lekko ponad) było uznane za dobrą ofertę, tak dziś nie sądzę by wzbudziła ona większe zainteresowanie.

@Moher Jeśli owa trasa bardzo Ci pasuje, przede wszystkim logistycznie i nie generuje kosztów, które np zrekompensowałby klasyczny RT z innego lotniska (najbliższe Twojemu miejsca zamieszkania, bo nadal nie wiemy skąd by Ci było najlepiej lecieć) plus jesteś bardzo zdecydowany na ten Izrael oraz nie będzie brał bagażu rejestrowanego to chyba warto wziąć :) 188zł za czerwiec, dwa loty bezpośrednie i święty spokój z planowaniem to fajna cena.
Aha, LOT chyba nie oferował poniżej 100zł RT. Taką cenę można było osiągnąć przez zagranicznych pośredników.
Moher lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości