Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Iran tanie połaczenia
#1 PostWysłany: 19 Lut 2013 12:17 

Poszukuje informacji jak najtaniej dotrzeć do IRANU .Może ktoś już to przerabiał???
Chętnie dołaczę do jakiejs grupy Termin nie ma znaczenia
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 19 Lut 2013 13:11 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Krajów: 2 / 0.9%
http://www.fly4free.pl/?s=iran
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 19 Lut 2013 17:37 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
Krajów: 38 / 17.8%
niebieski
Sądząc po Twoim nicku jesteś z Podkarpacia/Małopolski więc opcja z Lwowa wydaje się najrozsądniejsza.

Rozważ jeszcze lot do wschodniej Turcji i stamtąd do Iranu lądem.

lwow-lwo-diyarbakir-diy-604-pln-rt,11,25332

#4 PostWysłany: 19 Lut 2013 17:56 
Awatar użytkownika

Loty: 183
Kilometry: 340 201
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
obecnie za 256 $ są loty np. na kwiecień z Lwowa do Teheranu, więc lecieć do Turcji jest raczej bez sensu, tym bardziej, że wizę można dostać na lotnisku, a jeśli przez Turcję to albo załatwiać wizę w W-wie albo trzeba jechać do Trabzonu.

Jeśli chcesz odezwij się na priv, wybieram się ze znajomymi 5-15 kwietnia.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Lut 2013 20:46 

Loty: 225
Kilometry: 284 723
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
my jedziemy 12-16 marzec ze Sztutgartu liniami Pegasus z przesiadka w Istanbule bilet nas kosztwal 137 euro od osoby

#6 PostWysłany: 19 Lut 2013 21:22 

W jaki sposób można otrzymać wizę na lotnisku ? I jaka jest różnica w cenie ?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 19 Lut 2013 21:47 

niebieski
kibek napisał(a):
W jaki sposób można otrzymać wizę na lotnisku ? I jaka jest różnica w cenie ?

http://www.transazja.pl/wiza/Iran

#8 PostWysłany: 20 Lut 2013 13:59 

Zbanowany
Nie załatwiałem wizy w ten sposób, więc informacje mam tylko z tego co wyczytałem w różnych miejscach. Podobno żeby dostać wizę na lotnisku trzeba mieć kod z irańskiej agencji turystycznej, tak samo jak by się załatwiało w ambasadzie.
Załatwianie wizy w Trabzonie nie jest problemem, a raczej najłatwiejszym sposobem na jej uzyskanie, więc lot na wschód Turcji nie jest złym pomysłem.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 01 Mar 2013 21:57 
Awatar użytkownika

Loty: 183
Kilometry: 340 201
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
z http://wczasywiranie.peron4.pl/:

,,Według informacji z http://www.itto.org możliwe jest to na lotniskach Imam Khomeini i Mehrabad w Teheranie, oraz w miastach Mashad, Shiraz, Tabriz i Esfahan. Taka wiza kosztuje 50$, ważna jest tydzień i nie można jej przedłużać. Potrzebne są paszport i zdjęcia.

Nasz kolega Adrian był w był w Iranie listopadzie 2012 – dostał na lotnisku wizę na dwa tygodnie. Nowe wydanie Lonely Planet potwierdza, że wiza na lotnisku wydawana jest na 15 dni, jej rozszerzenie jest trudne i możliwe jedynie na kolejne 15 dni. Na zakończenie kilka słów od Adriana o tym jak wygląda uzyskanie wizy na lotnisku:
Na lotnisku w Teheranie prosto po wyjściu z samolotu, przed wszystkimi kontrolami skręca się w lewo i idzie korytarzem do okienka z wizami – nie da się nie trafić. Tam dostajesz wniosek, po angielsku, z jakimiś podstawowymi danymi, w tym daty przylotu i odlotu. Zdjęć, ubezpieczenia mi nikt nie sprawdzał. Miałem też wykupiony kod turystyczny z agencji Key to Persia, ale poza wpisaniem gdzieś tego numeru nikogo to nie interesowało. Kod ten zamówiłem przez internet, kosztował 30 euro, ale nie jest obligatoryjny – za to minimalizuje ryzyko bycia niewpuszczonym. Z mojego samolotu jeszcze dwie osoby kupowały wizę razem ze mną, nie miały tego kodu i obyło się bez problemów. Najważniejsze – cena wizy lotniskowej: 60 euro. Płatne gotówką w okienku obok. Całość trwa może pół godziny, potem przechodzisz kontrolę, idziesz po bagaż i wychodzisz ze strefy bezcłowej. ,,

jest tylko jakies 15 krajow ktorych obywatele nie moga dostac wizy na granicy

btw. czy ktoś leci może do Teheranu 5 - 15 kwietnia z Lwowa (pegasus)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 13 Mar 2013 17:27 

niebieski
wlasnie jestesmy od paru godzin w Teheranie, o wize staralismy sie na lotnisku, okazalo sie ze obydwoje zapomnielismy zdjec ale o tym przekonalismy sie na miejscu.
Co sie okazalo nikt o zdjecia na lotnisku nie pyta ale cala procedura trwala okolo pol godz, dobrze ze mielismy rezerwacje z hotelu wydruk maila bo dzwonili do hotelu zeby potwierdzic.
wiza kosztuje 60 euro my jako para dostalismy znizke i za 2 wizy zaplaciclismy 100 euro nie wiem od czego to zalezy

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Trendiction [Bot] oraz 6 gości