Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Sie 2023 14:37 

niebieski
Cześć,

czy ktoś z Sz. Forumowiczów ma kontakt do miejscowych fixerów, którzy pomogą w organizacji pobytu za rozsądne pieniądze ?

Wspominani w relacjach Karwan i Hajdar są niewątpliwie profesjonalni, odpowiadają błyskawicznie, ale ich oczekiwania finansowe (rzędu 250-300 USD dzienne za samochód z kierowcą tylko) znacznie przewyższają moje możliwości... Nawet przy grupie 3-4 osób cena jest baaaaardzo wysoka, zbyt wysoka...

Jadę 8-18.03
przylot do Bagdadu
wylot z Erbilu
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 26 Sty 2025 12:42 

Szkoda ze dopiero trafiłem na to forum.

Jeśli ktoś szuka auta z lokalsem w Kurdystanie proszę do mnie napisać. Jeśli ktoś chce wybrać się do Kurdystanu na niesamowitego TRIPa tez proszę do mnie napisać.

W maju 2024 byłem w Kurdystanie zorbłlem 1000km po kraju poznałem przez przypadek niesamowitych ludzi ale opowiem historie w osobnym wątku.

W okolicy majówki 2025 też się wybieram do Kurdystanu ponownie tylko jeszcze myślę czy nie pojechać autem :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Sty 2025 11:30 
Awatar użytkownika

srebrny
@siaragt Możesz podać tutaj namiar na tego fixer'a. No chyba, że chcesz przytulić działkę to musisz wiedzieć, że to forum dosyć specyficznie obchodzi się ze wszelkiego rodzaju pośrednikami :)

#4 PostWysłany: 27 Sty 2025 11:45 

Hose napisał(a):
@siaragt Możesz podać tutaj namiar na tego fixer'a. No chyba, że chcesz przytulić działkę to musisz wiedzieć, że to forum dosyć specyficznie obchodzi się ze wszelkiego rodzaju pośrednikami :)

HEHEHEHE już zostałem posadzony o to ze jestem biurem podroży :) bez obawy nie jestem i nie chce żadnych prowizji, zarobków itp. przeczytaj moja historie która opisałem https://www.fly4free.pl/forum/wyprawa-do-kurdystanow-dla-chetnych-moja-historia,1224,180420

Nie podam tu numeru bezpośrednio ale mogę podać na PW on bardzo dobrze mówi i pisze po angielsku. Więc ktokolwiek potrzebuje mogę podać numer na PW proszę pisać, tak jak i odpowiem na pytania dla tych co maja obawy w kwestii wyjazdu.

Może ogarnąć kwestie transportowe jak i cała kompleksowa obsługa turystyczną z noclegiem u nich, gastronomia itd. On tego nie robił zawodowo ja go namówiłem by to robił gdyż on jak i jego rodzina się do tego nadają...ja znów się tam wybieram na majówkę 2025 ale raczej samochodem pojadę:)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Sty 2025 11:58 
Awatar użytkownika

Loty: 263
Kilometry: 511 592
Krajów: 63 / 29.4%
srebrny
Może i nie jesteś biurem, ale oferta z linka skrojona na miarę z podaniem jak w biurach co zawiera, czego nie zawiera. No i hasła ze to dla TURYSTY to jakoś mnie... no wiesz... nie przekonuje ze to dla F4F. No ale wiadomo ze każdy ma swoje potrzeby i pewnie dla kogoś będzie to ok.
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 27 Sty 2025 12:41 

niebieski
Cytuj:
oferta z linka skrojona na miarę z podaniem jak w biurach co zawiera, czego nie zawiera.

i bardzo dobrze, i czytelnie.

Jeśli na swoje wyjazdy zapraszam znajomych, to w identycznej formie przedstawiam program.

Kiedy zaś koresponduję z fixerami to również takiej formy wymagam, tyle, że po angielsku (lub w innym języku, jeśli jest taka konieczność).
Dodatkowo spisuję zawsze umowę i obaj (fixer i ja) pod nią musimy się podpisać, wymieniając zeskanowane dokumenty.
Oczywiście w umowie są nasze adresy i dane ID (paszport/dowód osobisty).

Oczywiście 100% pewności nigdy nie mam, ale taka procedura w dużej mierze eliminuje cwaniaczków, którym przede wszystkim zależy na "złapaniu jelenia", a liczą na to, iż na miejscu będzie można go oskubać, podwyższyć cenę, zmienić program, etc
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 27 Sty 2025 13:04 
Awatar użytkownika

srebrny
@PawelSz Tylko tutaj nie wiadomo czy to oferta fixera (który dotychczas obsłużył jednego klienta - swojego internetowego znajomego) czy oferta nowego użytkownika @siaragt którą będzie realizował wcześniej wspomniany fixer.

#8 PostWysłany: 27 Sty 2025 13:11 
Awatar użytkownika

Loty: 769
Kilometry: 1 122 711
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
Poza tym:

8. Użytkownik nie może na Forum bez zgody Wydawcy prowadzić jakiejkolwiek działalności reklamowej, promocyjnej bądź komercyjnej, z wyjątkiem specjalnie wydzielonych do tego typu działań tematów typu: „poleć nam bloga”. Dopuszczone jest też umieszczenie linku do własnego bloga w stopce. W przypadku chęci podjęcia działalności reklamowej zapraszamy do kontaktu pod adresem e-mail forum@fly4free.pl.

Moim zdaniem posty powinny powędrować do kosza i ban, ale @administracja ma dość luźny stosunek do regulaminu. Chyba, że to zostało umieszczone za jej zgodą, ale w takiej sytuacji dla dobra forumowiczów powinno się zamieścić wzmiankę na ten temat
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#9 PostWysłany: 27 Sty 2025 13:27 

niebieski
Cytuj:
Moim zdaniem posty powinny powędrować do kosza i ban

No nie, bez przesady. Nadgorliwość gorsza od faszyzmu...

Kolega siaragt niedawno się zarejestrował. Jego wpisy są pełne entuzjazmu i chwała mu za to !
Zachwycony Kurdystanem zaproponował swoją pomoc... Co w tym złego ?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 27 Sty 2025 13:42 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie zaproponował swojej pomocy tylko usługi kogoś innego. O nieznanej, niezweryfikowanej jakości.
Pełnia entuzjazmu to też strategia reklamowa mająca uprawdoposobnić reklamowany materiał.
Tyle. Działalność w 100% niezgodna z obowiązującym regulaminem.

Co oznacza, że regulamin nie obowiązuje. Tylko po co wisi?

poza tym @PawelSz piszesz ciut wcześniej o minimalizacji ryzyka, a jednocześnie bronisz oferty, która jest jednym wielkim ryzykiem (oczywiście wspomniana w reklamie osoba może okazać się być świetnym organizatorem wyjazdu, ale sposób jej przedstawienia powoduje, ze zapalają się wszelkie możliwe czerwone lampki)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Sty 2025 13:56 
Awatar użytkownika

Loty: 263
Kilometry: 511 592
Krajów: 63 / 29.4%
srebrny
@PawelSz - jeśli ktoś jest pełen entuzjazmu i chce pomoc, a jednocześnie nie chce podać namiarów na fixera i musi to przejść przez jego PW, to jest to podejrzane.
No i jeśli ktoś się rejestruje i pierwszego posta jaki pisze to długa oferta w której wyraźnie pisze jakie pakiety maja w ofercie, to nie wygląda na dzielenie się spontanicznie wiedza i chęcią pomocy.

Wolałbym aby ktoś pisał, słuchacie, ciężkawy kraj, możemy pomóc w organizacji, mamy taka ofertę. I to by było bardzo ok.

Jest wątek o załatwiany wizy do Wietnamu, podana jest stawka za przyspieszenie. To uczciwe od samego początku.

W wątku o Kairze ktoś napisał namiar na Abdullaha. Kierowca który wozi teraz juz w zasadzie samych Polaków. Z forum skorzystało juz masę osób i moich kilku prywatnych znajomych spoza forum. No i koleś robi dobra robotę to ludzie polecają. To samo z noclegiem w Wadi Rum.

I oczywiście możliwe jest ze to przypadek, ale umówmy się... "świeżaki" nie robią tak rozbudowanych pierwszych postów na forum.
2 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 27 Sty 2025 14:11 

niebieski
Ja po prostu z zasady wierzę ludziom :) i zakładam dobrą wolę * ...
Jeśli już przychodzi do konkretów sprawdzam i potrafię grzebać w szczegółach, ale na tym stopniu ogólności ufam, iż @siaragt naprawdę chce bezinteresownie pomóc...

* Oczywiście kilka razy w życiu się sparzyłem, ale per saldo in plus
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 27 Sty 2025 14:48 

-- 27 Sty 2025 14:30 --

By rozwiać wątpliwości:

Podam numer jak dostane info z Kurdystanu ze spam leci na jego telefon to usunę

Watpię czy to uwiarygodni moja osobę

NUMER DO PRZYJACIELA Z KURDYSTANU: kontakt whatsup: +96475jeden4022697

Rozumiem wasze podejście fakt wygląda to dziwnie, ofertę którą przedstawiłem wygląda na ofertę biura podroży ale chciałem by to było ładnie opisane.

Jeszcze raz powiem nie zarabiam na tym nie chce prowizji ani czegokolwiek innego podzielę się z każdą informacja która możne komuś pomoc.

-- 27 Sty 2025 14:48 --

PawelSz napisał(a):
Ja po prostu z zasady wierzę ludziom :) i zakładam dobrą wolę * ...
Jeśli już przychodzi do konkretów sprawdzam i potrafię grzebać w szczegółach, ale na tym stopniu ogólności ufam, iż @siaragt naprawdę chce bezinteresownie pomóc...

* Oczywiście kilka razy w życiu się sparzyłem, ale per saldo in plus

Dzięki za miłe słowa. Ja nigdy nikogo nie przekreślam. Oferta napisana profesjonalnie gdyż organizowałem wiele międzynarodowych wypraw w tym dla Mustang Klub Polska jako jego członek. Taką samą ofertę wysyłam każdemu kto jest choć trochę zainteresowany tematem z wdzięczności za to co mnie tam spotkało...

Propozycja wypadu grupowego tez tam padła :)
Bym nie był gołosłowny: https://forum.mustangklub.pl/viewtopic.php?f=328&t=20372&p=246904#p246904

Z drugiej strony dobrze ze to forum ma czujnych moderatorów - nie obrażam się :)

Bardzo mi zależy by ta rodzina zarobiła a przy okazji ktoś dostał "gotowca" i nie musiał się martwic. Zapraszam do Kudowy Zdr. opowiem więcej :) może jakiś moderator się tu wybiera to będę wiarygodny :)

Ostatnio edytowany przez siaragt 27 Sty 2025 14:51, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.

#14 PostWysłany: 27 Sty 2025 14:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
siaragt napisał(a):
Watpię czy to uwiarygodni moja osobę

NUMER DO PRZYJACIELA Z KURDYSTANU: kontakt whatsup: +984075jeden4022697

też wątpię, skoro numer jest nieprawidłowy, a kod kraju to Iran
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 27 Sty 2025 14:51 

Pomyłka była teraz jest poprawny! Proponuje zadzwonić wideo połączenie i zobaczyć :) poza rozmową poproście by wysłał lokalizacje z Whatsup gdzie jest to potwierdzi ze Kurdystan

Wręcz nalegam by to ktoś zrobił i by temat był zamknięty :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość