Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Sie 2026 00:57 

Ta granica chyba nie wygląda tak niewinnie jak ta między Estonią a Rosją.

Nie będę tego sprawdzał.

Właściwie to nawet nie planowałem pisać relacji, ale skłonił mnie do tego wieczorny spacer po Atenach.

Ateny to nie cel tylko przystanek. Ja lubię to miasto. Jest takie zepsute, ale w europejskim stylu, możesz oglądać, możesz chodzić. Co najwyżej gdzieś będzie brzydko pachnieć, gdzieś coś brzydko wyglądać.

Przyleciałem ok północy, bo się Wizzair spóźnił. Potem rutyna - to był mój 37 lot do lub z Aten. Miejsce piąte tuż za Balicami - x95 zapchany, następnie chciałem wziąć autobus, ale ponieważ ciężko się kupuje bilety to jednak wybrałem spacer.

Na początku jest turystycznie, ruchliwie, grzecznie. A potem rzecz przypomina drogę do piekła w wersji dla grzecznych dzieci. Ulice pustoszeją, robi się jakoś ciemniej, pojawiają się osoby w kryzysach różnych, ale wszystko jeszcze wygląda dobrze i dobrze pachnie.

Potem plac Omonia, znów ludzie, ale jacyś tak bardziej zużyci. Za placem któraś prostopadła od odchodzącej ulicy. Już ładnie nie jest, ludzie są w poważniejszym kryzysie, zaczyna brzydko pachnieć. Patrzę na mapę , jeszcze 500 m.

Tyle tylko, że wg informacji check in jest do 22 czy 23. Jest pierwsza. Ale jednak to hotel niedaleko Omoni - nie zrobią mi tego.

Przychodzę, jest karteczka, recepcja do 22 potem użyj karty lub kodu. Sprawdzam rezerwację kodu nie ma, ale jest też przycisk domofonu, na którym napisano, że do używania w nocy. Dzwonię. Czekam i ktoś odbiera. Krótkie przedstawienie i głos mówi - otwieram, przy recepcji jest karta z moim nazwiskiem.

Uff - hotel zadbany, niepokalanie czysty. Nazywa się Tier collection. Kosztował 120 zł - dla niego zrezygnowałem z Ibisa Styles, który po spaleniu 2000 punktów kosztował kolejne 40 EUR. Opłacało się.

Jutro etap 2 i 3, ale na razie pora się wyspać w wygodnym łóżeczku

Image

Sent from my iPhone using Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem City break na Malcie za 509 PLN 🌤️😎 Loty na weekend i noc w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z krytym basenem
Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊 Ucieknij na słoneczne wybrzeże Costa del Sol ☀️ Wycieczka do Hiszpanii za 749 PLN 🇪🇸 Loty i noclegi w cenie 🌊
#2 PostWysłany: 20 Sie 2026 01:45 
Awatar użytkownika

złoty
Piłeś - nie pisz.
@mod

#3 PostWysłany: 20 Sie 2026 07:10 
Awatar użytkownika

Loty: 571
Kilometry: 1 086 037
Krajów: 93 / 43.5%
srebrny
kameander napisał(a):
Piłeś - nie pisz.

Ale co pił? Wodę z czajnika?;-)

#4 PostWysłany: 20 Sie 2026 07:27 

Nie za bardzo, o szklance zapomnieli. Na szczęście wziąłem jedną wodę z saloniku. W moim mniemaniu istnieje niepisana umowa, że wodę można wynosić. Robi się to otwarcie, kiedy inne rzeczy jednak kitra.
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#5 PostWysłany: 20 Sie 2026 08:19 

Loty: 95
Kilometry: 174 054
Krajów: 38 / 17.8%
Na ten moment relacja roku!
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Sie 2026 10:33 
Awatar użytkownika

Loty: 774
Kilometry: 1 127 853
Krajów: 83 / 38.8%
HON fly4free
Hotel byłby idealny, gdyby nie dwie wady. Pierwsza to symulacja zaćmienia słońca, która oferuje mój pokój.

Image

obudziła mnie o 8:45, ale okazało się że można się do niej przyzwyczaić, więc udało misie wrócić do snu.

Drugi to poprzeczka od kabiny prysznicowej zamocowana na wysokości jakieś 1.75 m. Na szczęście odrobinę wyginająca się i amortyzująca uderzenie.

Pora na kawę, a potem w drogę na lotnisko
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 20 Sie 2026 11:00 

złoty
Ciekawe kto będzie lepiej pisał relację @pabien czy @pabien01 ;)
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#8 PostWysłany: 20 Sie 2026 11:03 

Na zmianę
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: ormo oraz 1 gość