Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1194 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 60  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 15 Sie 2015 14:33 

Loty: 125
Kilometry: 219 874
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
To zmienia postać żeczy ;-)
w takim wypadku uważam że spokojnie wystarczy na 2 osoby :D

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#402 PostWysłany: 15 Sie 2015 14:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Po ostatniej promocji na "gorących łączach" za 6k pln w bkk możnaby przeżyć pół roku ;)

#403 PostWysłany: 16 Sie 2015 09:45 

Loty: 149
Kilometry: 314 294
Krajów: 24 / 11.2%
niebieski
Dzięki za odpowiedź na temat kosztów,ale głównie zależy na odpowiedzi,czy nie znając angielskiego (znam niemiecki) poradzę sobie w Tajlandii przy załatwianiu wielu spraw związanych z organizacją pobytu (założyłem,że noclegi załatwię sobie w kraju). Oczekuję odpowiedzi od osób, które były w Tajlandii a nie znają angielskiego.
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 27 Sie 2015 09:29 

Witam ;)

Dorwałam na fly4free tanie bilety Sztokholm-BKK-Barcelona. To mój pierwszy trip do Azji, lecę z mężem oraz 3.5 letnim synkiem. Noclegi chcę rezerwować wcześniej żeby nie ryzykowac jakiejś wtopy mając ze sobą dziecko :) Wstępny plan już mamy, bardzo proszę o sugestie - nie wiem na jakiej wyspie spędzić wolne w planie dni - interesuje nas plażowanie i jakieś fakultety - zastanawiamy się nad krabi, ko lanta albo koh mook? Szukam też informacji ile czasu trwa droga na trasie BKK-Siem Rep, planujemy wyjechać z rana i nie wiem czy rezerwować lot do Krabi czy jest szansa że nie zdążymy. Prosze o uwagi ;)

30.11 – przylot do BKK, przedostanie się do hotelu i wypoczynek.
1.12 – albo wycieczka do Erwan/Tiger Tample (zastanawiamy się; muszę doczytać bo widzialam sprzeczne opinie)/Float Market
2.12 – rano wyjazdy do Siem Rep, mamy tam nocleg
3.12 – zwiedzanie Siem Rep i nocleg
4.12 - powrót do BKK. Planowałam lot do Krabi ale cena dla naszej trójki w air Asia to prawie 1500zł więc odpada :x Liczę na jakieś promo, jak nie to będziemy musieli się tam dostać inaczej.
5.12 Pobudka w Krabi i wypad z noclegiem do Khao Sok Park
6.12 Powrót z Khan Sok Park
7.12 - rajska wysepka
8.12 - rajska wysepka
9.12 - rajska wysepka
10.12 - rajska wysepka
11.12 Powrót z Krabi do BKK
12.12 - Połazimy po mieście i wieczorem wylot
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 27 Sie 2015 09:36 

Loty: 193
Kilometry: 494 863
Krajów: 52 / 24.3%
niebieski
Jezeli jedziesz do Siem Reap droga ladowa to zajmie Tobie to caly dzien prawie jak rowniez powrot.Jezeli sa tanie bilety to zarezerwuj bo prawie 2 dni stracisz na dojazd tylko ,ze samolot wychodzi drozej.Sam musisz wybrac:)

#406 PostWysłany: 31 Sie 2015 22:46 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
Krajów: 33 / 15.4%
niebieski
@KasiaGda sprawdź loty do Krabi w NokAir lub Thai Air Lion. Koszt za osobę RT bez promo ok 200-300 zł z bagażem 15 kg.

#407 PostWysłany: 31 Sie 2015 23:10 
Awatar użytkownika

Loty: 146
Kilometry: 347 466
Krajów: 39 / 18.2%
Ja tez radze skusic sie na samolot-duza oszczednosc czasu, a moze sie okazac, ze i nie taki duzy wydatek (chociaz to oczywiscie zalezy od Twojego budzetu). Biorac pod uwage, ze Wasz dzieciaczek jest jeszcze maly, to taka podroz droga ladowa bedzie dla niego mordega (i dla Was przy okazji tez...). Oprocz wymienionych linii sprawdz sobie jeszcze Air Asia, my nimi lecielismy z Siem Reap do Bangkoku i bylismy bardzo zadowoleni.

#408 PostWysłany: 03 Wrz 2015 11:38 
Awatar użytkownika

Loty: 66
Kilometry: 137 758
Krajów: 18 / 8.4%
niebieski
KasiaGda napisał(a):
4.12 - powrót do BKK. Planowałam lot do Krabi ale cena dla naszej trójki w air Asia to prawie 1500zł więc odpada :x Liczę na jakieś promo, jak nie to będziemy musieli się tam dostać inaczej.

Skąd wzięłaś te 1500zł?
Na skyscanner w tym terminie za osobę wychodzi w dwie strony 283zł Thai Airways(jeszcze dostaniecie obiad. Można też trafić na loty za 150zł w dwie strony(mi się tak udało). A lot to tylko 1,5h więc chyba warto zaoszczędzić sobie czasu(bus czy pociąg będzie się wlókł masakrycznie).

Moje relacje:
Filipiny | Indonezja
 Profil Relacje PM off  

#409 PostWysłany: 04 Wrz 2015 23:13 

Dzięki za info, 1500zł mi wyszło w air asia z bagażami, faktycznie lion air wyszedł o wiele taniej więc skusimy się na lot. Widziałam że rusza wielka wyprzedaż w air asia 6.09, może coś upolujemy, jak nie to bierzemy lion air. Do Siem Rep również, ale to już air asia bez bagaży -zostawimy je na lotnisku w poczekalni.

Mam takie pytanie, kilka dni chcemy przeznaczyć na wyspy. Interesują nas wypady w jakieś sztandarowe miejsca w stylu bamboo island, reiley beach, maya beach, kao sok park, ale chcielibyśmy mieć też bazę na 2 dni do leżenia i nie nie robienia, ot marzenie rodzica - dzieciaczek grzebie w piachu a my odpoczywamy, wieczorem spijamy drinka z widokiem na morze, jaką wyspę byście proponowali? Zastanawiam się nad Ko Lantą, jakimiś wysepkami na południe od niej ale nie wiem czy to nie za daleko, lub PhiPhi.
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 07 Wrz 2015 14:02 

Witam podroznikow.
Takie mam zapytanie.
13.01.2016 Singapur do 3.02.2016 Singapur.

I tyle juz przeczytalem, ze juz kompletnie nie mam koncepcji, co w miedzyczasie. Za duzo informacji. Oczywista, ze nie zamierzam spedzic 3 tyg w Sing, ale ramowy plan jest taki, ze

Sing - przylot
Sing - Bali
Bali - jakies wyspy (chetnie z nurkowaniem) no I zeby bylo co zobaczyc, chetnie skuterem
Jakies wyspy - domki na drzewach
Domki na drzewach - Chang Mai (czy jak to tam) I ew Ho Shi Min
Chang Mai I reszta - Krabi I okolice
Krabi I Okolice - Bangkok
Bangkok -Sing

No nie pisze, dat, bo poki co to mega ramowy plan. A ja juz normalnie gupieje od tych wszystkich nazw. Zatem widze tu zacnych podroznikow co to juz chyba nie jeden raz byli I moga polecic cos na podstawie onego planu. Bede bardzo wdzieczny. Bilety juz kupione, to teraz tylko cza cos robic pomiedzy. I juz zbey nie za duzo prosic, to tylko jakies linki, albo choc nazwy, gdzie jakich kolei, tranaportow itd szukac, w sensie, promy, lodki czy cos. No dzieki wielkie za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 07 Wrz 2015 20:41 

taki update do planu.

z Bali to nie jest konieczne, ale chetnie.
natomiast zamiast planu podrozy, to mam plan aktywnosci I tak:

Singapur, Kuala Lumpur I Bangkok, to raczej zwiedzanie, po Sing I Kuala chetnie na jakis trekking, slonie, domki na drzewach I rafting, potem wyspy na nurkowanie I plażing, wtedy Bangkok I powrot do Singapuru w celu udania sie do domu.

I tu bede wdzieczny za sugestie.

dzieki
 Profil Relacje PM off  

#412 PostWysłany: 07 Wrz 2015 20:57 

Loty: 66
Kilometry: 170 628
Krajów: 22 / 10.3%
Hej, Ja mialem plan - z bkk nocnym pociagiem do chiangMai (pociag sypialny mozna spac) w ChMai mialem poczatek trekingu z 2 nocami w jungli (podroz na sloniach, marsz przez jungle i generalnie widok na inna tajlanidie, white water rafting). Pozniej TigerKingdom, wioska long neck people (to odradzam - takie ludzkie zoo). Noce w jungli bardzo zimne wiec trzeba to miec na uwadze.
Z chiang Mai lot do hat yai i podroz na wyspe raj - koh lipe tam snorkeling lub jesli masz czas na kurs padi - pelne nurkowanie. Polecam jednodniowe wyprawy na nurkowania. Generalnie z wysp to koh lipe apozniej dlugo dlugo nic i reszta. Wyspa na ktorej zadza wodni cyganie, brak aut a cala mozna obejsc w 2godziny:) Jak lubisz wedkowac to mozna z cyganami umowic sie na trolowanie merlinow /miecznikow.
Na chiang mai nie planuj wiecej jak 4-5dni - jest tam sporo agencji co pomoga zalatwic wszystko co chcesz.
Co do spania ja spalem w eurana boutiqe hotel - calkiem niezly.

O bkk moge powiedziec ze miasto wciaga, pochalnia i fascynuje :)
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 24 Wrz 2015 12:31 

Loty: 6
Kilometry: 8 810
Krajów: 3 / 1.4%
Cześć Wszystkim :)! Lecimy grupką 4 osób do Tajlandii na 8 dni. Wiem, że to mało czasu ale chcielibyśmy zobaczyć jak najwięcej ;p. Interesuje nas głównie plażowanie, zwiedzanie i rajskie wysepki (myślałem o Koh Lancie, Phi Phi albo Koh Samui). Chciałbym uniknąć najpopularniejszych miejsc typu Phuket gdzie jest pełno turystów. Czy możecie polecić jakieś fajne miejsca warte zobaczenia w te kilka dni?
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 24 Wrz 2015 13:22 
Awatar użytkownika

Loty: 236
Kilometry: 440 042
Krajów: 62 / 29.0%
niebieski
Navek napisał(a):
chcielibyśmy zobaczyć jak najwięcej ;p. Interesuje nas głównie plażowanie, (...)

czy jedno z drugim się czasem nie wyklucza?

#415 PostWysłany: 24 Wrz 2015 15:06 
Awatar użytkownika

Loty: 226
Kilometry: 356 765
Krajów: 34 / 15.9%
tez lece do Tajlandii w listopadzie na całe 8 dni.
Podzielone przez dwa .4 dni Bangkok i okolice ,4 dni Krabi i okolice.
a co z tego wyjdzie to się w praniu okaze
 Profil Relacje PM off
Navek lubi ten post.
Navek uważa post za pomocny.

#416 PostWysłany: 24 Wrz 2015 15:22 
Awatar użytkownika

Loty: 217
Kilometry: 450 288
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
spty13 napisał(a):
tez lece do Tajlandii w listopadzie na całe 8 dni.
Podzielone przez dwa .4 dni Bangkok i okolice ,4 dni Krabi i okolice.
a co z tego wyjdzie to się w praniu okaze

My też lecimy do Tajlandii w listopadzie na 7 dni. 4 dni krabi i okolice. Później na 3 dni do bangkoku :D polecielibysmy na dłużej ale niestety brak urlopu. Mam nadzieje ze że coś się uda zobaczyć przez ten tydzień.
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#417 PostWysłany: 24 Wrz 2015 15:31 
Awatar użytkownika

wow !
Cieszę się ze więcej nas takich desperatów :D tez mam problem z urlopem.
denerwuje się jeszcze czy nic nie nawali z przesiadka z oslo torp na gardermoen, do tego jeszcze te feralne bilety na Krabi sprawa jest wciąż w toku
A w jakich datach będziecie ? ja wylot 7.11 OSL -BKK
powrot 16.11 BKK- WAW

Ostatnio edytowany przez spty13, 24 Wrz 2015 15:39, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 24 Wrz 2015 15:38 
Awatar użytkownika

Loty: 216
Kilometry: 423 432
Krajów: 39 / 18.2%
niebieski
Koh Samui raczej ma opinię miejsca podobnego do Phuket. Raczej wybierzcie okoliczne Koh Tao lub Koh Phangan, zdecydowanie mniej komercji, a plaże równie rajskie i piękne(jeśli nie piękniejsze, wszystko kwestia wyboru odpowiedniej plaży). Na Bangkok nie potrzeba 3 dni, bo tak naprawdę wszystkie najważniejsze atrakcję można zwiedzić w jeden dzień (skoro macie napięty grafik to zakładam, że ograniczanie się tylko do tego absolutnego must see). Na Waszym miejscu wybrałbym BKK + jedną wyspę. Tajlandia to duży kraj, 3 razy taki jak Polska także transfery też trwają, a nie wszędzie da się dolecieć samolotem.
spty13 lubi ten post.

#419 PostWysłany: 24 Wrz 2015 15:44 
Awatar użytkownika

Myslalam 4 dni na Bangkok i okolice, czyli wypad do Ayuthaya ,jak Ayuthaya to jeszcze i Wat Muang,
przydałoby się jeszcze Kanchanburi .4 dni to będzie chyba bardzo mało .Czy jest szansa wyrobić się ?nie wiem jak z komunikacja na tych trasach.
A na Krabi jeden dzień przylot wiec rozejrzenie się po okolicy ,dwa nastepne dni wycieczki Railay może Koh Phi Phi .a na trzeci dzień z rana plaza i powrot
 Profil Relacje PM off  

#420 PostWysłany: 24 Wrz 2015 15:51 

8 dni to rzeczywiście bardzo krótko jak na Tajlandię ;) Ja byłem w tym roku 12-13 dni w tym pięknym kraju, a swój pobyt podzieliłem na trzy części:
- Bangkok i okolice 5 dni
- Chiang Mai i okolice 4 dni
- "rajskie plaże" 4 dni

Trzy dni wystarczą, żeby zobaczyć najważniejsze miejsca w Bangkoku (Wat Pho, Wat Arun, Wielki Pałac Królewski itd.), polecam ulokowanie się w okolicach Khaosan Road, chociaż to miejsce ma zarówno swoich zwolenników jak i przeciwników. Moim zdaniem nie da się poczuć klimatu Bangkoku bez nocnego szlajania się po tej dzielnicy ;) Do tego jeden dzień polecam poświęcić na Ayuttayę.

Jeżeli chodzi o "rajską plażę", to bardzo polecam okolice Krabi, a w szczególności miejscowość Railay, do której można dostać się łodzią z Ao Nang. Jest tam w miarę spokojnie, jest to dobra baza wypadowa do zwiedzania okolicznych wysepek (Phi Phi itd.), no i do tego rajska Phra Nang Beach. Railay to równiez świetnie miejsce dla amatorów wspinaczki. Niestety raczej tam nie poimprezujecie ;)
 Profil Relacje PM off
spty13 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1194 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 60  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość