Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 524 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 23 Lut 2016 08:30 

@ane.wald Odebrałeś PW z piątku?
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#302 PostWysłany: 23 Lut 2016 10:56 

Cześć,
to mój pierwszy posta na tym forum także witam wszystkich serdecznie!

@Lukasz G ja również wybieram się z kolegą na najbliższe derby do Belgradu, tak jak @ane.wald przybywamy w sobotę rano z Budapesztu. Miałbym kilka pytań, niestety jako początkujący użytkownik forum nie ma możliwości wysłania wiadomości na PW - mógłbyś podać swój adres email? miałbym małą prośbę do Ciebie ;)

Pozdrowienia
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 23 Lut 2016 11:11 
Awatar użytkownika

W Belgradzie atmosfera jest gorąca nawet na piłce wodnej (serio!). Na ręcznej też powinno być ok. Ludzie z poszczególnych firm pojawią sie na 100%, choć atmosfera to nie będzie koszykówka w Pionir Hall czy piłkarskie derby.

Jakby ktoś miał pyt. odnośnie derbów stolicy Serbii to chętnie podpowiem. Byłem 2x, zarówno na Marakanie jak i JNA. Teraz też chciałem, ale jak mi przełożyli derby Madrytu to olałem. W czwartek macie Euroligę koszykówki z Turkami. Też powinno bym gorąco.

-- 23 Lut 2016 10:11 --

W Belgradzie atmosfera jest gorąca nawet na piłce wodnej (serio!). Na ręcznej też powinno być ok. Ludzie z poszczególnych firm pojawią sie na 100%, choć atmosfera to nie będzie koszykówka w Pionir Hall czy piłkarskie derby.

Jakby ktoś miał pyt. odnośnie derbów stolicy Serbii to chętnie podpowiem. Byłem 2x, zarówno na Marakanie jak i JNA. Teraz też chciałem, ale jak mi przełożyli derby Madrytu to olałem. W czwartek macie Euroligę koszykówki z Turkami. Też powinno bym gorąco.
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 23 Lut 2016 11:29 

@stalk3r mógłbyś napisać w jaki sposób ogarniałeś bilety? Myślisz że będzie duży problem z kupieniem ich rano w kasach?
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 23 Lut 2016 11:53 
Awatar użytkownika

Nie, nie będzie, chyba, że nagle coś się zmieniło w kwestii bezpieczeństwa;) Miejsca są w praktyce nienumerowane, idziesz gdzie jest miejsce. Bodajże 2 klasy cenowe. Na sektor dla "neutralnych" bez problemu. Na Partizanie na głównych trybunach prowadzony jest też doping, jak za bramką. Były też race.

Przez niewydolną komunikację i zamykanie dróg spory kawałek przed meczem trzeba było przejść. Wokół stadionu robili sporą strefę bezalkoholową, albo bardziej bezbutelkową;) Policjanci kazali zostawiać lub oddawać butelki. Z centrum nie jest super daleko a przed meczem chłonąc atmosferę to nawet przyjemność.

Bilety zawsze kupowałem parę godzin przed meczem w kasach przy stadionie. Na futbol nie ma kłopotu z biletami. Mam wrażenie, że nie kontrolują do końca ilości sprzedanych wejściowek. To jednak organizacyjnie wciąż lata 90' i bardzo dobrze wpływa to na atmosferę. Znajomi Serbowie również potwierdzają, że z biletami na piłkarskie derby jest spoko, dużo gorzej jest na koszykówkę w Pionirze. Tam atmosfera jest jeszcze lepsza niż na piłce. Totalny kocioł w kurniku:)

Oba stadiony są blisko siebie. Dzieli je kilkaset metrów. Przed meczem krążą fani koło swoich obiektów lub okupują pobliskie bary. Warto być wcześniej i pozaglądać w zakamarki, żeby ogarnąć ile porządkowych mobilizują na to wydarzenie.

UWAGA na kolor swojej odzieży!;)
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 23 Lut 2016 17:30 

@black_milk Mój mail: goro76@vp.pl.
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 24 Lut 2016 10:41 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 138 255
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
ostatnio tzn 17.02 byłem na meczu Dynamo Pardubice vs Zlin ekstraliga czeskiego hokeja bilet 34 zł można kupić tańsze i się przesiąść bo nie było kompletu około 6 tys ludzi, fajna atmosfera, coś do końca nie było tak z sędziowaniem bo po meczu poleciały kubki, takie ciastka pierniki na lód, oraz popcorn na sędziego jak wychodzili, do tego jakiś dwóch typków tez chciało bić sędziego, ogólnie śmiesznie, to był mój pierwszy raz na meczu hokeja na lodzie na żywo super sprawa oprawa itd !:)
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 25 Lut 2016 11:07 

stalk3r napisał(a):

Mecz Euroligi jest w piątek ale w 5 tysięcznej hali w miejscowości Vršac położonej ok 90 km Belgradu, więc lipa. A derby w ręczną są też w piątek o 20 w hali CKS Šumice przy ul. Ustanička 125, gospodarzem jest Zvezda.
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 13 Mar 2016 19:08 

Siemano, dzień dobry wieczór i cześć!
Planuję się wybrać na mecz Banika Ostrava i mam do Was kilka pytań. Zanim jednak do nich przejdę to udało mi się ustalić, że Banik rozgrywa swoje mecze na Městský Stadion w Ostravie-Vitkovicah. Do Ostravy dotrę PKP, co trochę ogranicza mnie, ale to zaraz powiem dlaczego. Mecz, który planuję zobaczyć rozgrywany będzie 19.03 o godz. 15:00. Do Ostravy dotrę najwcześniej ok. godz. 13:30 jeśli dobrze sobie wyliczyłem. Teraz pytania. Jak dotrzeć z dworca PKP(prawdopodobnie Ostrava hl.n) pod stadion i jak z niego wrócić wyłączając taksówki? Niestety nie udało mi się na stronie stadionu dotrzeć do takich informacji jak np. ma kilka polskich stadionów, czyli np. autobus nr XX, tramwaj nr XX itp. Ze stadionu mogę wyjść wcześniej, bo zależy mi na byciu na stacji Ostrava-Svinov przed odjazdem PKP o 17:39(Intercity). Pociąg ten jedzie do Zawiercia, a stamtąd muszę się dostać do Cz-wy i dalej. Niestety ostatni odjazd z Cz-wy do mnie mam ok. godz. 22. A na dworcu spanie odpada.
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 14 Mar 2016 12:32 
Awatar użytkownika

Loty: 204
Kilometry: 251 203
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
http://odis.idos.cz/spojeni/?&lng=E
ffun uważa post za pomocny.

#311 PostWysłany: 14 Mar 2016 18:43 

Dzięki. Zapomniałbym o biletach. Jak wygląda sprawa biletów na miejskie? Kupię je na stacji gdzieś w okienku, czy też może tylko automaty np. kartą(polską), czy gotówką(euro, CZK)? Ulga studencka z polskiej uczelni także obowiązuje na pociągi Czeskie lub też jadące z Czech do Polski? Zdaje się, że relacja Praga - Warszawa, którą będę wracał z Ostrawy do Zawiercia jest obsługiwana przez EuroCity(EC Numer:117), ale nie mogę dostać się do zakupu po polskiej stronie, jedynie na czeskiej https://www.cd.cz/ (wychodzi ok. 56zł - obowiązkowa rezerwacja miejsc).

Mam nadzieję, że z kupnem biletów na mecz nie będzie problemu, podobno wejściówka 100KC i wszystko idzie dość sprawnie i wręcz bez zabezpieczeń, ale kto wie.

P.S. Wychodzi, że będę musiał się trochę śpieszyć na tą 17:48 :D Pociąg staje też na stacji Ostrava hl.n, a przynajmniej tak wynika z rozkładu.
//Jednak nie ma ulg studenckich na EuroCity i połączenia międzynarodowe. Bilet można kupić w dowolnej kasie międzynarodowych kursów Intercity w Polsce.
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 02 Maj 2016 13:31 

niebieski
Taki fajny mecz z "atrakcjami" we Lwowie. Szchtar-Dynamo. A ja, durny nie pojechałem.
Tu najciekawszy fragment:

http://www.polsatsport.pl/wiadomosc/201 ... konczenie/

Bilety za grosze więc pewnie wybiorę 8-go maja na Karpaty-Szachtar.
Bilety tu: http://arenalviv.esport.in.ua/m-ticket/ ... &eventId=7

#313 PostWysłany: 02 Maj 2016 13:49 

Loty: 1
Kilometry: 1 178
Krajów: 2 / 0.9%
Ja właśnie przy okazji wizyty w Wiedniu byłem na meczu Austria Wiedeń - Redbull Salzburg. Bardzo polecam.

Atmosfera naprawdę piknikowa, jak na mecz z liderem - ledwo 3/4 stadionu zapełnione. Można sobie kupić piwo za 3,8 EUR albo hotdogi i inne przekąski. Palenie jak to w Wiedniu - dozwolone także na krzesełkach. Stadion niezbyt imponujący, ale w miarę dobrze zorganizowany - nie licząc tego, że chodząc sobie po nim zauważyłem, że zostawili otwartą furtkę w sektorze dla niepełnosprawnych, którą można było spokojnie wbiec na murawę ^_^
Bilet na pierwsze rzędy w środku trybuny południowej (Osttribune) - 30 EUR (bodaj najdroższe dostępne, potem tylko VIP), da się kupić nawet za 12 EUR na mniej atrakcyjne mecze.
Bilety można kupić na wien-ticket.at - do wydruku w domu albo odbioru osobistego, np. w kasie Wien Tickets przy Staatoper. Dojazd na stadion bezproblemowy - ostatnią część trasy trzeba przebyć tramwajem/autobusem (polecam aplikację Vienna Subway & Bus do sprawdzenia trasy od siebie), jednak z powrotem nie ma problemu - podstawiane są 3-4 tramwaje/autobusy ekstra, więc każdy się zmieści.
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 03 Maj 2016 14:40 

kawecky napisał(a):
Bardzo polecam.

Atmosfera naprawdę piknikowa...

Dla wielu osob tutaj te dwa stwierdzenia nie ida w parze ;)
A tak na serio, to byl chociaz jakis doping ze strony gospodarzy?
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 03 Maj 2016 16:54 

;D No w sumie to prawda, że to zależy kto co lubi.

Co do dopingu - masakra, nie spodziewałem się że będzie aż tak słabo z dopingiem. Sekcja dla gości, która zajmowała 1/5 tego co trybuna gospodarzy (mówię o tej za bramką) była 2 razy głośniejsza.

Co do ogólnego obrazu kibiców Austrii Wiedeń - dużo starszych ludzi, rodzin z dziećmi, bardzo mało typowych ultrasów. Może derby z Rapidem są lepsze, bo z kolei na 3 kolejki przed końcem (i mimo że mecz z liderem) nie ma szans na awans z 3 miejsca, więc też mecz słabszy.
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 05 Maj 2016 19:17 
Awatar użytkownika

Loty: 144
Kilometry: 194 250
Krajów: 29 / 13.6%
Zbanowany
niebieski
Węgrzy rozegrają dwa mecze towarzyskie - 20 maja z Wybrzeżem Kości Słoniowej w Budapeszcie i 4 czerwca z Niemcami w Gelsenkirchen.

Do obu miast dojazd dobry. Pytanie, wie ktoś gdzie kupić bilety?
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 06 Maj 2016 12:25 

Na ten w Niemczech zapewne sa lub beda na stronie DFB
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 06 Maj 2016 12:34 

@macio106
https://tickets.dfb.de/online/index.php ... 0q291#sale
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 04 Lip 2016 14:26 

niebieski
@stalk3r A powiesz mi, ile mniej więcej kosztują bilety na derby na Partizanie? Oczywiście nie na młyn ;)
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 04 Lip 2016 14:39 
Awatar użytkownika

To wydatek rzedu 10-15E. W zaleznosci czy stadion JNA czy Marakana i polityki klubów. Serbowie mówią ze to drogo. Kluby zmieniaja polityke pod konkretna sytuacje i mecze. Plusem jest, ze nigdy nie powinno byc problemu z kupnem wejsciowki przed meczem. Nikt nie dba o zajmowanie wlasnych miejsc. Na Partizanie mlyn i organizowany doping moze tez byc na glownej trybunie. Tak bylo przy miejscu zejscia pilkarzy do szatni Ostatni raz bylem 2 lata temu, w jednym sezonie na obu stadionach.

Jeszcze nie sprawdzalem terminarza ale w nadchodzącym sezonie chce pojechac znowu.
 Profil Relacje PM off
dajkamienia uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 524 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość