Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: https://www.fly4free.pl/forum/pocztowka ... ,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857 ⚠ numer niepotwierdzony w 2026 r. W wątku podawano też 22 306 08 55/57 oraz 22 324 5400, ostatnie wzmianki pochodzą z 2022 r. (aktualizacja 2026-09-03, #1571878)

Aktualizacja 2026-09-03 (asystent AI Fly4free.pl, na podstawie 6489 postów do #1835724)
  • UOKiK 1 sierpnia 2025 wydał decyzję zobowiązującą RKR-3/2025; rekompensata to awans Genius o poziom albo 40 zł ⚠ (#1782587). Część użytkowników zgłasza, że na tych samych zasadach nie dostała nic ⚠ (#1800286)
  • Gdy obiekt anuluje rezerwację, Booking proponuje zastępczy nocleg i zwraca różnicę w cenie po przesłaniu rachunku ⚠ (#1607249)
  • Zdarzają się też odmowy pokrycia różnicy: jeden z użytkowników nie odzyskał obiecanych 834 EUR ℹ (#1719725)
  • Zwrot po anulowaniu trafia na konto zwykle w ciągu 14 dni, zdarzają się opóźnienia liczone w tygodniach ⚠ (#1795271)
  • Hotel może zablokować środki na karcie w ramach preautoryzacji; blokada znika od kilku dni do dwóch tygodni, czasem do miesiąca ⚠ (#181350)
  • Oferty bezzwrotne bywają obciążane w dniu rezerwacji, a oferty z bezpłatną anulacją dopiero przed przyjazdem lub na miejscu ⚠ (#178386)
  • W sporach szybciej działa telefon do obsługi niż e-mail, na który odpowiedź potrafi przyjść po kilku tygodniach ⚠ (#1809146)
  • Ceny zależą od urządzenia, zalogowania i statusu Genius; ta sama oferta bywa wyceniana różnie ⚠ (#1254417)
Zauważyłeś błąd? Napisz w wątku i oznacz @F4F-Asystent.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279 ... 325  Następna
Autor Wiadomość
#5501 PostWysłany: 02 Mar 2023 16:38 

@tunczaj

Takie całkiem zgrabne próby to widać rzeczywiście występują. Na moje oko niestety jestem osobiście właśnie w trakcie jednej.

W dniu wczorajszym znalazłem ofertę Radissona w Istambule. Atrakcyjną ofertę. Zarezerwowałem.
Wieczorem już obiekt miał taki komunikat: "We're sorry, but this property isnt't taking reservations on our site right now." Lampa czerwona numer jeden.

Dostałem wiadomość od hotelu na komunikator: " (...) hello I am the manager of a hotel called "Radisson Collection Hotel (...) nawijka makaronu (...) My phone number is +31651030793 Please contact me via messenger WhatsApp and provide all information abt yr booking in this format: 9 (..) pkt 3 Total cost of your booking (...) I need to give ypu some very important information about your move in. Lampa czerwona numer dwa.

To napisałem mejla już bezpośrednio do hotelu otrzymując odpowiedź: "Kindly, we would like to inform you that this reservation is unsuccessful due to lower rate than usual."

Sprawa zgłoszona do customer service booking.com - w chwili obecnej dostałem info: " We are still waiting for the investigation team, this is being handled by the appropriate department and we will update you very soon."

Podsumowując - jestem bardzo ciekaw czy a) było włamanie i przejęcie profilu hotelu b) czy dane mojej karty nie zostały przekazane oszustom c) jak zachowa sie teraz booking.com

A nam wszystkim zalecam ostrożność korzystając z tego portalu.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
wasil10 uważa post za pomocny.

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#5502 PostWysłany: 03 Mar 2023 23:28 

niebieski
Robiliście kiedyś rezerwację przez booking.com jako oferta partnerska?
Przewinęlo się tu gdzieś parę stron wcześniej, że to niby oferta z Agody, ale u mnie po rezerwacji pokazuje się Travelnet DMCC U/F

"Twoja rezerwacja jest obsługiwana przez Travelnet DMCC U/F, naszą spółkę partnerską. Wprowadzanie zmian w szczegółach rezerwacji lub danych osobowych nie jest możliwe. Można wysłać prośbę bezpośrednio do obiektu, jednak nie ma gwarancji, że zostanie ona uhonorowana. W przypadku tej rezerwacji możesz korzystać z obsługi klienta Booking.com."

Nic nie ma o tej firmie w internecie poza informacjami, że:
1. Ktoś zabookował i nie było rezerwacji
2. Właściciel noclegu nie widzi tej transakcji u siebie

Dodam, że po rezerwacji wyłączona jest mozliwosc kontaktu z obiektem przez czat, mozna tylko dzwonić. Anulowałem to, pokój z oferty normalnej nie partnerskiej jest niewiele drozszy, tylko akurat oferta partnerska ma rodzaj pokoju, ktory bardziej mnie interesuje. Jest się czego obawiac? Dosc dziwnie to wygląda, ale może przesadzam?
 Profil Relacje PM off  

#5503 PostWysłany: 04 Mar 2023 01:36 

srebrny
napisz bezposrednio do hotelu i potwierdz.
 Profil Relacje PM off  

#5504 PostWysłany: 04 Mar 2023 01:38 

srebrny
Cytuj:
Jest się czego obawiac?

Nie, skoro anulowaleś rezerwację.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#5505 PostWysłany: 04 Mar 2023 09:57 
Awatar użytkownika

Loty: 193
Kilometry: 598 465
Krajów: 47 / 22.0%
niebieski
@Harvi ja korzystałam z takiej rezerwacji, ale u mnie było to: ,,Twoja rezerwacja jest obsługiwana przez Bedsonline, naszą spółkę partnerską.''
Miałam lekkie obawy ale cena była bardzo atrakcyjna. Na miejscu nie było żadnych problemów.

#5506 PostWysłany: 05 Mar 2023 19:20 

Plichcior napisał(a):
Sprawa zgłoszona do customer service booking.com - w chwili obecnej dostałem info: " We are still waiting for the investigation team, this is being handled by the appropriate department and we will update you very soon."

Podsumowując - jestem bardzo ciekaw czy a) było włamanie i przejęcie profilu hotelu b) czy dane mojej karty nie zostały przekazane oszustom c) jak zachowa sie teraz booking.com
.

Update #1

Dzisiaj dostałem powiadomienie od Booking.com żeby zaktualizowal dane karty, ponieważ obiekt nie mógł pobrać pieniędzy z karty wpisanej w rezerwacje. Raczej nie będzie możliwe skoro karta została zdezaktywowana:) Ciekawe czy Radisson coś wie na temat tego obciążenia karty. Płatność miała być na miejscu.

Customer service B.com oczywiście wyjaśnia sprawę nadal.
 Profil Relacje PM off  

#5507 PostWysłany: 06 Mar 2023 14:24 

Zarezerwowaliśmy 3 hotele na ten sam termin, tak pod rozważenie, który wybrać ostatecznie. Jeden z nich miał opcję bezpłatnej taksówki z lotniska do hotelu, a właśnie ten odwołaliśmy. Rezerwacja taksówki jednak pozostała. Nie ukrywam, że chętnie byśmy z niej skorzystali. Przylot jest też tak, że nie ma innej opcji wydostania się z lotniska.
I pytanie: czy po odwołaniu rezerwacji, komuś została rezerwacja taksówki i z niej korzystał?
Boję się też, że ona zniknie, z kolei nie zarezerwuję innej i zostaniemy na lodzie.
 Profil Relacje PM off  

#5508 PostWysłany: 27 Mar 2023 17:17 

Loty: 23
Kilometry: 76 062
Krajów: 11 / 5.1%
Cześć, mam dziwny problem z hotelem w USA. Opłaciłem rezerwację przez booking.com, potrzebuję faktury z nipem. Hotel nie chce wystawić faktury, twierdzą że nie jestesmy stroną, i oni nie dostali pieniędzy (dostaliśmy"fv" z opłatą 0USD), i mamy się zgłosić do bookingu, a tam w centrum kontaktu z klientem twierdzą że to obowiązek hotelu i oni nie mają żadnej możliwości wystawienia faktury- odsyłają do recepcji, gdzie sytuacja się powtarza. Ktoś miał podobny problem? Do środy potrzebuję faktury na 1800USD i nie ma chętnego do jej wystawienia. Nie mamy możliwości nacisku na hotel, bo nie wystawią i już. Uruchomiłem nawet spór na bookingu, zobaczymy.
 Profil Relacje PM off  

#5509 PostWysłany: 27 Mar 2023 17:44 

srebrny
pewnie beda mogli wystawic po pobycie i jak dostana $$
 Profil Relacje PM off  

#5510 PostWysłany: 27 Mar 2023 18:18 

ibartek napisał(a):
pewnie beda mogli wystawic po pobycie i jak dostana $$

Nie będą mogli, nie jestem dla nich stroną, booking 3x się kontaktował z nimi mailowo i przypominał o obowiązku wystawienia faktury, natomiast recepcja twierdzi że takich informacji nie mają. Podejrzewam że chodzi o kasę, jakieś prowizje i inne rzeczy ale.. co mnie to obchodzi?
 Profil Relacje PM off  

#5511 PostWysłany: 27 Mar 2023 18:30 

platynowy
Miałem kiedyś podobny problem z rezerwacją w USA. Czy bookowałeś pokój w sieciówce? Jeżeli tak, to może zawodzi komunikacja sieciówka <> hotel docelowy. Jeżeli booking kontaktował się z nimi, to może dzwonił/pisał do centrali, a hotel wciąż nic o tym nie wie. Być może kasa nie trafiła jeszcze do hotelu, bo przetrzymuje ją centrala.

Miałem analogiczną sytuację i niestety musiałem uczestniczyć w całej tej przepychance. Zalecam Ci zadzwonić do hotelu, poprosić o maila i telefon. Później zadzwonić do bookingu i poprosić konsultanta, żeby zadzwonił/napisał, korzystając z namiarów podanych przez Ciebie.

Niestety w stanach poziom dezorganizacji przechodzi wszelkie pojęcie.
 Profil Relacje PM off  

#5512 PostWysłany: 27 Mar 2023 18:38 

Tak, Lyle DC hotel Washington, to jakaś mała sieć hoteli. Od bookingu dostaje tylko informacje że bardzo im przykro i nic nie są w stanie poradzić. Pozostaje zadzwonić, dzięki za radę. No a fakturę MUSZĘ mieć, koniec kropka ;)
 Profil Relacje PM off  

#5513 PostWysłany: 28 Mar 2023 11:42 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 138 255
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
czy u was tez tak mieli oferty ENERGIZER VIA BOOKING? , przeglądarka firefox.. pytanie czy długo sie czeka, zeby te oferty się ,,uruchomiły,,?

Załączniki:
booking.PNG
booking.PNG [ 187.05 KiB | Obejrzany 3522 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#5514 PostWysłany: 29 Mar 2023 22:01 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 138 255
Krajów: 19 / 8.9%
niebieski
odpowiem sam sobie, bo zadziałało w końcu , wpisanie kodu mieli oferty , generalnie ten energizer nic nie daje ewentualnie mozę przy jakiś mniejszych bookingach nie wiem np 500 zł, chce zrobić rezerwacje na ponad 2 tys zł w alicante i co się okazuje, cena z pseudo zniżką jest o 50 zł ( po zniżce ) tylko od tego co daje booking ,a booking daje taksówke więc te 50 zł to pikuś, to samo prz przechodzeniu via goodie ;) booking się wycawnił, idziesz przez goodie i nie ma np taksówki :)
 Profil Relacje PM off
szpaczny lubi ten post.

#5515 PostWysłany: 31 Mar 2023 15:29 
Awatar użytkownika

Booking drugi raz pod rząd w ciągu trzech miesięcy anulował mi rezerwację. Za pierwszym razem olałem sprawę, ale teraz jestem już mocno zirytowany, szczególnie, że konsultant na infolinii nie jest w stanie nawet podać przyczyny, nie mówiąc już o jakiekolwiek rekompensacie.
Stąd pytanie czy jako klient mogę realnie coś zrobić czy też booking.com może zgodnie z prawem dowolnie anulować sobie potwierdzone wcześniej rezerwacje.
 Profil Relacje PM off  

#5516 PostWysłany: 31 Mar 2023 15:33 

złoty
Prosisz konsultanta, by ładnie otworzył formularz reklamacji i Ty mu podyktujesz jej treść.. Reklamacja w 3 zdaniach to co tu napisałeś, uzupełniając oczywiście o numery rezerwacji i że jako Booking com powinny być profesjonalnym pośrednikiem rezerwacji noclegów.

Tyle możesz zrobić.
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#5517 PostWysłany: 01 Kwi 2023 14:50 

srebrny
Można też ten czas poświęcić na wypicie piwa. Albo kawy. Przynajmniej coś z tego będzie.
 Profil Relacje PM off  

#5518 PostWysłany: 01 Kwi 2023 14:57 

złoty
Tak piszesz bo ci nie anulowali ważnego noclegu. Mądralo.

A reklamacja wielokrotnie przeprowadzona w praktyce, jeszcze się nie zdarzyło by była nieskuteczna.
 Profil Relacje PM off  

#5519 PostWysłany: 04 Kwi 2023 14:14 
Awatar użytkownika

Loty: 529
Kilometry: 860 895
Krajów: 69 / 32.2%
złoty
Mam problem z rezerwacją na Bookingu (mieszkanie w Rzymie dla 4 osób).

https://www.booking.com/hotel/it/casa-a ... ma.pl.html

Zrobiłem już dawno rezerwację na 7-10 kwietnia (bez opłat, płatność do 5 kwietnia).
Wczoraj napisałem do gościa (przez Booking) w jaki sposób odebrać klucze (elegancko po włosku w translatorze).
Dziś ponowiłem pytanie i później jeszcze raz prośbę o pilny kontakt.

Napisałem też do Bookingu, że człowiek nie odpowiada - ale póki co zero odpowiedzi.

W związku z tym, że obiekt nie ma jeszcze żadnych ocen może to być fejkowa kwatera - i tu zastanawiam się jak podejdzie do tego Booking.
Czy weźmie to na klatę i poszuka mi w trybie awaryjnym kwatery, czy oleje informując, że mam złożyć reklamację i mają 30 dni na jej rozpatrzenie (a ja zostanę na lodzie i będę musiał na miejscu czegoś szukać).

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#5520 PostWysłany: 04 Kwi 2023 14:17 
Awatar użytkownika

Loty: 780
Kilometry: 1 155 286
Krajów: 84 / 39.3%
HON fly4free
Raczej poszuka, ale w terminie wikanocnym zarezerwuj sobie kilka godzin na rozmowy z booking.com
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 273, 274, 275, 276, 277, 278, 279 ... 325  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości