Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: https://www.fly4free.pl/forum/pocztowka ... ,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857 ⚠ numer niepotwierdzony w 2026 r. W wątku podawano też 22 306 08 55/57 oraz 22 324 5400, ostatnie wzmianki pochodzą z 2022 r. (aktualizacja 2026-09-03, #1571878)

Aktualizacja 2026-09-03 (asystent AI Fly4free.pl, na podstawie 6489 postów do #1835724)
  • UOKiK 1 sierpnia 2025 wydał decyzję zobowiązującą RKR-3/2025; rekompensata to awans Genius o poziom albo 40 zł ⚠ (#1782587). Część użytkowników zgłasza, że na tych samych zasadach nie dostała nic ⚠ (#1800286)
  • Gdy obiekt anuluje rezerwację, Booking proponuje zastępczy nocleg i zwraca różnicę w cenie po przesłaniu rachunku ⚠ (#1607249)
  • Zdarzają się też odmowy pokrycia różnicy: jeden z użytkowników nie odzyskał obiecanych 834 EUR ℹ (#1719725)
  • Zwrot po anulowaniu trafia na konto zwykle w ciągu 14 dni, zdarzają się opóźnienia liczone w tygodniach ⚠ (#1795271)
  • Hotel może zablokować środki na karcie w ramach preautoryzacji; blokada znika od kilku dni do dwóch tygodni, czasem do miesiąca ⚠ (#181350)
  • Oferty bezzwrotne bywają obciążane w dniu rezerwacji, a oferty z bezpłatną anulacją dopiero przed przyjazdem lub na miejscu ⚠ (#178386)
  • W sporach szybciej działa telefon do obsługi niż e-mail, na który odpowiedź potrafi przyjść po kilku tygodniach ⚠ (#1809146)
  • Ceny zależą od urządzenia, zalogowania i statusu Genius; ta sama oferta bywa wyceniana różnie ⚠ (#1254417)
Zauważyłeś błąd? Napisz w wątku i oznacz @F4F-Asystent.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 325  Następna
Autor Wiadomość
#1281 PostWysłany: 27 Lut 2016 21:14 

Sprawdzam oczywiście, w miarę możliwości, ale tu opisuję sytuację kiedy cena na booking.com jest najniższa. Cena " proponowana" w hotelu bywa czasem wyższa o kilkadziesiąt procent i dopiero "obrazek" z ceną booking.com sprowadza obsługę hotelu na ziemię.

Wysłane z mojego MSP4505 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️ USA: Nowy Jork + Miami w jednej podróży od 2918 PLN! 🦅🌊 Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️☀️
Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨 Weekend w Wenecji za 719 PLN🏛️Loty + 3* hotel w historycznej dzielnicy 🇮🇹🏨
#1282 PostWysłany: 27 Lut 2016 22:01 

Loty: 271
Kilometry: 519 661
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Obsługa hotelu nie ustala cen, robi to dyrekcja/marketing, także nie sprowadzaj proszę obsługi hotelu na ziemię, bo oni zazwyczaj mają na to niewielki wpływ.
 Profil Relacje PM off  

#1283 PostWysłany: 27 Lut 2016 22:41 

Po kilku latach korzystania z bookingu kilka dni temu znalazłem opcję "wybierz inny termin". Pojawiała się bezpośrednio nad częścią strony z rezerwacją z prawej strony - pokazującą kalendarz cen pokoju w danym hotelu na przestrzeni kolejnych miesięcy.

Teraz nie jestem w stanie tego odnaleźć, w tym miejscu pojawia się opcja Sprawdź dostępność. Teraz nie wiem czy funkcjonalność przeszukiwania cen według kalendarza była cały czas i nie mogę jej odnaleźć , czy pojawiła się na krótko i zniknęła jak to się zdarza z różnymi filtrami na bookingu ?
 Profil Relacje PM off  

#1284 PostWysłany: 27 Lut 2016 22:51 

niebieski
Też w pewnym momencie na to natrafiłam i sądziłam,że udoskonalili system na stałe ,ale wygląda na to,że szybko się wycofali bo po co klientom coś ułatwiać :(
 Profil Relacje PM off  

#1285 PostWysłany: 29 Lut 2016 23:51 

Dzień dobry :)

Mam następujący problem,mam nadzieję,że ktoś da radę mi pomóc :(

Po raz trzeci niestety naciąłem się na booking.com. Zarezerwowałem hotel, w opisie była informacja o bezpłatnym odwołaniu rezerwacji oraz nie dawałem danych z karty kredytowej. Ponieważ tego samego dnia zdecydowałem jechać gdzie indziej, odwołałem rezerwację. Na maila nie otrzymałem ani potwierdzenia rezerwacji,ani jej odwołania.

Kilkanaście dni temu otrzymałem informację, że hotel żąda zgodnie z zasadami anulowania 50 % kosztów rezerwacji. Skontaktowałem się z booking.com - twierdzą,że odwołanie rezerwacji było płatne. Oczywiście nie mam prt scr z dnia dokonywania rezerwacji,bo raczej mało kto robi takie rzeczy. Nie mam również potwierdzenia,bo go nie otrzymałem. Kontaktowali sie ponoć z hotelem i on nie zgodził się na anulowanie opłaty oczywiście strasząc sądem. Zastanawiam sie jakie są w takim razie podstawy do ściągnięcia należności, oczywiście napisałem odwołanie,że błąd leżał w ich systemie, że widocznie celowo robią tego typu numery nie przesyłając potwierdzeń i dając fałszywe dane. Sprawdziłem przy okazji hotel - ma zajęte WSZYSTKIE terminy aż do grudnia, co dla mnie osobiście jest dość podejrzane, bo nie jest to hotel ani super świetny ani też wybitnie tani,żeby był okazją.

Co byście sugerowali w takiej sytuacji? Bardzo proszę o jakąś wskazówkę jjak się ustosunkować, bo nie mam zamiaru płacić za to, że portal chce mnie po prostu wrobić. :shock:
 Profil Relacje PM off  

#1286 PostWysłany: 01 Mar 2016 00:11 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@cynamonowaherbata
Nie otrzymałeś potwierdzenia rezerwacji na email ale widziałeś rezerwacje na koncie na stronie bookinga?

#1287 PostWysłany: 01 Mar 2016 00:19 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 632 758
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
@cynamonowaherbata Sorry, ale trochę mało wiarygodnie twoja historia wygląda. Booking zawsze przysyła potwierdzenie rezerwacji, jak i odwołania rezerwacji. Nawet jeśli byś nie dostał maila, to na stronie booking możesz swoje rezerwacje podejrzeć, też te odwołane. U mnie np wygląda to tak:
Załącznik:
Zrzut ekranu 2016-02-29 (godz. 23.12.59).png
Zrzut ekranu 2016-02-29 (godz. 23.12.59).png [ 69.32 KiB | Obejrzany 6133 razy ]

Jak widać, jest informacja, że odwołanie bezpłatne. Jeśli u Ciebie też było bezpłatne to tak będziesz miał. Być może jednak nie doczytałeś dokładnie zasad anulowania, albo okres kiedy mogłeś bezpłatnie anulować po prostu się skończył.
Mimo to, jeśli nie podawałeś danych karty to raczej małe szanse, żeby Cię zmusili do zapłacenia.

#1288 PostWysłany: 01 Mar 2016 00:26 

Zawsze czytam dokładnie, bo nie rezerwuję, jeśli nie jest bezpłatnie odwoływalne :)

Miałem na stronie "odwołane" po prostu bez możliwości wejścia w szczegóły,więc nie wgłębiałem się. Nie dostałem żadnego maila, a wszystkie inne z booking.com przychodziły. :/

Nie mam za bardzo interesu w przedstawieniu tu niewiarygodnych informacji, sytuacja jest dość dziwna, dlatego potrzebuję pomocy,bo powiem szczerze,że nawet dla mnie jest dość absurdalna.

Tak jak pisałem - dostałem maila z numerem konta i poleceniem zapłaty z informacją,że jak nie zapłacę,to hotel może wstąpić na drogę sądową. Wolałbym tego uniknąć,ale z drugiej strony nie chcę też płacić skoro jestem pewien,że wina nie leży po mojej stronie.

-- 01 Mar 2016 00:31 --

Swoją drogą tego dnia rezerwowałem również drugi hotel w tym samym miejscu, który miał w opisie,że będzie anulowany za opłatą i bezpośrednio po anulowaniu dzwoniłem do hotelu,żeby prosić o anulowanie tej opłaty. Logiczne więc (dla mnie, dla booking -nie),że gdybym miał jakąkolwiek informację o tym,że taka opłata jest pobierana w tym wypadku,to zachowałbym się dokładnie tak samo, ale nawet nie miałem tej możliwości,bo informacji nie było :/
 Profil Relacje PM off  

#1289 PostWysłany: 01 Mar 2016 00:39 

srebrny
Cytuj:
wierdzą,że odwołanie rezerwacji było płatne.

Jaki to hotel i data - rzucimy okiem.
 Profil Relacje PM off  

#1290 PostWysłany: 01 Mar 2016 00:56 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 632 758
Krajów: 49 / 22.9%
niebieski
cynamonowaherbata napisał(a):
Nie mam za bardzo interesu w przedstawieniu tu niewiarygodnych informacji, sytuacja jest dość dziwna, dlatego potrzebuję pomocy,bo powiem szczerze,że nawet dla mnie jest dość absurdalna.

Rozumiem, ale nie masz też w sumie nic wiarygodnego na potwierdzenie swoich słów. To, czy my Ci uwierzymy, czy nie, w sumie nie ma większego znaczenia. Ale niestety w starciu z hotelem czy pośrednikiem same Twoje słowa mogą nie wystarczyć. Dlatego dziwię się, że nie dostałeś żadnego potwierdzenia, które by pewnie wyjaśniło wątpliwości. Nie chce mi się jakoś wierzyć, żeby to było celowe działanie bookingu (niewysyłanie potwierdzeń), żeby wyłudzić opłatę, zwłaszcza, że to nie booking pobiera opłaty tylko hotel.

#1291 PostWysłany: 01 Mar 2016 13:13 

Nazwy hotelu wolę nie podawać ...Niemniej nawet dziś istnieje informacja,że większość rezerwacji w hotelu odwołują bezpłatnie. Oczywiście jest też info,że dla szczgółowych danych należy wejść na konkretną datę (moja już minęła, pobyt był rezerwowany na luty) a wszystkie późniejsze daty są zajęte,wiec nie ma jak sprawdzić :/

Rozumiem. Sytuacja jest mega dziwna i jak miałem już dwie konfliktowe sytuacje z booking to taka by mi do głowy nie przyszła. :roll:

Czy jeśli oleję sprawę jest jakakolwiek szansa,że będą jakoś to ściągać ze mnie? Tym bardziej,że na booking nie ma danych karty,bo takowej nie posiadam, a dane adresowe mam jedynie z wynajmowanego mieszkania,gdzie nie jestem zameldowany.
 Profil Relacje PM off  

#1292 PostWysłany: 01 Mar 2016 13:15 

srebrny
Cytuj:
Nazwy hotelu wolę nie podawać

A z jakiego powodu? Szukasz porady, a uniemożliwiasz weryfikację swojej wersji?
 Profil Relacje PM off
maczala1 lubi ten post.

#1293 PostWysłany: 01 Mar 2016 13:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy jeśli oleję sprawę jest jakakolwiek szansa,że będą jakoś to ściągać ze mnie?

Jest takowa szansa, wielki brat zawsze czuwa, każdego można namierzyć jak się bardzo chce ...
 Profil Relacje PM off  

#1294 PostWysłany: 01 Mar 2016 13:33 
Awatar użytkownika

srebrny
Dzień dobry :)

Mam następujący problem,mam nadzieję,że ktoś da radę mi pomóc :(

Po raz trzeci niestety naciąłem się na booking.com. Zarezerwowałem hotel, w opisie była informacja o bezpłatnym odwołaniu rezerwacji oraz nie dawałem danych z karty kredytowej. Ponieważ tego samego dnia zdecydowałem jechać gdzie indziej, odwołałem rezerwację. Na maila nie otrzymałem ani potwierdzenia rezerwacji,ani jej odwołania.

Kilkanaście dni temu otrzymałem informację, że hotel żąda zgodnie z zasadami anulowania 50 % kosztów rezerwacji. Skontaktowałem się z booking.com - twierdzą,że odwołanie rezerwacji było płatne. Oczywiście nie mam prt scr z dnia dokonywania rezerwacji,bo raczej mało kto robi takie rzeczy. Nie mam również potwierdzenia,bo go nie otrzymałem. Kontaktowali sie ponoć z hotelem i on nie zgodził się na anulowanie opłaty oczywiście strasząc sądem. Zastanawiam sie jakie są w takim razie podstawy do ściągnięcia należności, oczywiście napisałem odwołanie,że błąd leżał w ich systemie, że widocznie celowo robią tego typu numery nie przesyłając potwierdzeń i dając fałszywe dane. Sprawdziłem przy okazji hotel - ma zajęte WSZYSTKIE terminy aż do grudnia, co dla mnie osobiście jest dość podejrzane, bo nie jest to hotel ani super świetny ani też wybitnie tani,żeby był okazją.

Co byście sugerowali w takiej sytuacji? Bardzo proszę o jakąś wskazówkę jjak się ustosunkować, bo nie mam zamiaru płacić za to, że portal chce mnie po prostu wrobić. :shock:

dziwne to co piszesz i to co robisz
rezerwujesz ,anulujesz ,dzwonisz po hotelach by ci anulowali opłatę za anulowanie..
z myślą o takich ludziach jak ty powstały biura podroży
bez nerwów i napinki wszystko ci przygotują

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1295 PostWysłany: 01 Mar 2016 13:47 
Awatar użytkownika

Loty: 288
Kilometry: 547 738
Krajów: 46 / 21.5%
niebieski
Dziwna sytuacja rezerwowałem noclegi przez booking.com kilkanaście razy w tym też odwoływałem rezerwacje. I każda z tych transakcji jest widoczna na moim koncie zarówno rezerwacja jak i anulacja. Jak również zawsze, ale to zawsze otrzymywałem potwierdzenie e-mailem o rezerwacji jak i anulacji. Mało tego zdarzyło się też przyjechaliśmy na kwaterę gdzie miała być klima, a okazało się że jej niema. Telefon do konsultanta z booking, i na drugi dzień po powrocie z plaży nowiutka klimatyzacja założona w naszym pokoju.

Bulgaria
 Profil Relacje PM off  

#1296 PostWysłany: 01 Mar 2016 21:59 

niebieski
Zarezerwowałam na bookingu 10 noclegów,będę potrzebowała tylko 7 (od trzeciego do przedostatniego dnia z tych dziesięciu). Chciałam zmienić rezerwację, okazuje się że spowoduje to konieczność dopłaty, cena za dobę teraz jest wyższa, tydzień teraz kosztuje więcej niż 10 dni wtedy kiedy rezerwowałam. Da się jakoś zmienić rezerwację tak żeby skrócić pobyt a utrzymać stare warunki (pierwotna rezerwacja była robiona ok. 2 tygodnie temu). Anulacja jest bezpłatna.
 Profil Relacje PM off  

#1297 PostWysłany: 01 Mar 2016 22:09 

niebieski
Koresponduj z hotelem

#1298 PostWysłany: 03 Mar 2016 12:13 

niebieski
@Marysiek Chyba w opcji zmian masz- zmień termin rezerwacji.Po wejściu i dokonaniu zmiany pojawia się komunikat sprawdź dostępność,jeżeli zmiana polega jedynie na skróceniu okresu cena za noc nie powinna ulec zmianie mimo,że obecnie już jest wyższa i sumarycznie powinno być za całość( 3 X cena/noc) mniej po stawkach z dnia kiedy ty rezerwowałeś.U mnie przynajmniej tak to działa a sprawdzałam na rezerwacjach,których cena za dobę obecnie też jest znacznie wyższa.Nowe stawki nalicza jak anulujesz rezerwację i dokonasz nowej w skróconym terminie.Byłoby dziwne gdyby u ciebie działało to inaczej. :P
 Profil Relacje PM off  

#1299 PostWysłany: 03 Mar 2016 12:47 

Loty: 323
Kilometry: 582 606
Krajów: 56 / 26.2%
srebrny
Tak jak pisze Miriam , zmienisz bez problemu i bez zmiany ceny na wyższą.
 Profil Relacje PM off  

#1300 PostWysłany: 03 Mar 2016 14:00 

niebieski
@miriam, @sliwa122

NIE działa to w tej sposób, gdyby tak było to by nie było pytania, nie jestem debilką.

Jeszcze mam tą nieszczęsną rezerwację, hotel na zapytanie mailowe czy da się coś zrobić nie odpowiada.
Próba zmiany dat na początku powodowała wyświetlenie komunikatu o wyższej cenie (ale nie równo identycznej jak gdybym zrobiła nową rezerwację).
Teraz w ogóle już nie ma takich pokoi jakie zarezerwowałam i to mi się wyświetla jak klikam zmianę, co jest dziwne, bo przecież ten mój pokój jest, chcę tylko zmienić zakres dat.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6489 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 325  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości