Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Sylwester w Wiedniu
#1 PostWysłany: 24 Gru 2017 16:07 

Cześć,

Mój pierwszy post i nie wiem, czy w dobrej sekcji, ale zaryzykuje :).

Wraz z trójką znajomych wybieramy się do Wiednia na Sylwestra. Niby prosta sprawa, ale jedziemy bez noclegu (31.12-1.01), ponieważ powrót mamy o 6.00, a wyjazd miał być budżetowy.

Stąd moje pytanie. Jak wygląda sprawa z ewentualną drzemką na dworcu? Wiem, że oficjalne, otwarte imprezy trwają do 2.00 i zanim towarzystwo się rozejdzie itd. to trochę czasu minie, ale zawsze pozostają te 3 godziny, które trzeba gdzieś przeczekać.

Był ktoś w tym terminie w Wiedniu? Jak wygląda sprawa z ich lodowiskiem w tym okresie i jak wyglądają wszystkie atrakcje jakie proponują. Nie ukrywam, że zdecydowaliśmy się na wyjazd pod wpływem chwili i zastanawiamy się, czy przez tyle godzin będzie tam co robić. Na miejscu będziemy od 12.00, jeśli nie będzie opóźnień. W Wiedniu byliśmy w czerwcu, dlatego zwiedzanie mamy za sobą.
Czytałem ich stronę informacyjną i wygląda to wszystko całkiem fajnie, ale chciałbym mieć informację z pierwszej ręki

Pozdrawiam,
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 24 Gru 2017 16:32 
Awatar użytkownika

srebrny
będziecie mieli co robić
drzemki na lodowisku nie polecam
ale ja mam informacje z drugiej reki

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Gru 2017 23:02 

Loty: 46
Kilometry: 73 674
Krajów: 11 / 5.3%
niebieski
Byłam na Sylwestrze w Wiedniu 2014/2015. W samym centrum imprezy sylwestrowe odbywały się na 11 różnych scenach, przy czym każda ze scen to inny typ muzyki. O północy łączono się z główną sceną pod Katedrą (muzyka klasyczna na żywo) i zespół o północy grał walca a na ulicy wszyscy zebrani tego walca odtańczyli (wcześniej kilkuminutowa próba kroków :D No i oczywiście sztuczne ognie. Nie ma tam petard czy jakiegokolwiek odpalania między ludźmi, pełna kultura. pod Ratuszem ludzie nawet z malutkimi dziećmi...

Zanim się rozejdziecie to trochę czasu minie, zawsze możecie na trochę zejść na stację metra (będą tłumu, metro będzie jeździło do czasu rozwiezienia ludzi). Jeśli Was zmęczenie nie zwali z nóg to pospacerujcie po samym centrum pięknie oświetlonym, a wcześniej wybierzcie się pod Pałac Schönbrunn - powinien być jeszcze tam czynny jarmark świąteczno-noworoczny (jeden z nielicznych jeszcze otwartych) i wejdźcie pod Gloriettę.
Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Gru 2017 16:51 

Dzięki za odpowiedzi, widzę , że nie mamy się o co martwić. Liczę, że będzie to fajne doświadczenie, inne niż imprezy w polskich dużych miastach :)
Masz rację, że można czas wypełnić snując się oświetlonymi uliczkami. Zobaczymy jak będzie z siłami.

Dziękuję jeszcze raz i jak na zapomnę, to odświeżę temat w nowym roku z małą relacją :)

Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku :)
 Profil Relacje PM off
nick lubi ten post.

#5 PostWysłany: 03 Sty 2018 18:14 

niebieski
I jak wypadł Sylwester?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Sty 2018 19:39 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@piekara114 poczekaj, jeszcze baluja. :D

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Sty 2018 20:24 

niebieski
Po sztucznych ogniach mieli na dworu kimać....no chyba, że im się dobrze spało i nie zdążyli na PB :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość