Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Cze 2022 16:22 
Awatar użytkownika

Loty: 682
Kilometry: 1 307 746
Krajów: 117 / 56.5%
platynowy
Wrzucam oficjalny cennik taksówek z lotniska. Mozna zapłacić w okiw okienku gotowką lub kartą, zostaje wydzwoniony kierowca, który po mnie przychodzi i zaprowadza do auta.
Gospodarz, gdzie spię wspominał także o autobusach i moto-taxi ale nie zgłębiałem tematu. Uber nie działa.

Załączniki:
20220615_091045_copy_466x966.jpg
20220615_091045_copy_466x966.jpg [ 186.24 KiB | Obejrzany 863 razy ]
 Profil Relacje PM off
dmirstek uważa post za pomocny.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 18 Mar 2023 00:19 

Bus za 2500 peso jedzie do santa marta. Wlasnie jedziemy :p
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Lis 2024 14:30 

złoty
W okolicy centro historico autobus na lotnisko jedzie ulicami: Carrera 1c, Calle 22, Carrera 4 i tam go trzeba łapać. Ponoć jeżdżą od 5 rano. My jechaliśmy przed 6 rano i już jeździły.
Cena nadal 2500. Niby jest ten czytnik na karty miejskie, ale nadal można płacić kierowcy (zreszta większość lokalnych ludzi płaciła gotówka).
 Profil Relacje PM off
Antek12 lubi ten post.
Antek12 uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 21 Lut 2026 00:12 

bepa22 napisał(a):
W okolicy centro historico autobus na lotnisko jedzie ulicami: Carrera 1c, Calle 22, Carrera 4 i tam go trzeba łapać. Ponoć jeżdżą od 5 rano. My jechaliśmy przed 6 rano i już jeździły.
Cena nadal 2500. Niby jest ten czytnik na karty miejskie, ale nadal można płacić kierowcy (zreszta większość lokalnych ludzi płaciła gotówka).

Potwierdzam trasę, jadąc z lotniska busik jedzie powoli, ale kieruje się do Gaira, potem drogą do Santa Marta, przechodzącą w Carrera 4, potem skręca na moment w Carrera 22 żeby od razu skręcić w Carrera 5, którą jedzie chyba aż do Avenida Ferrocaril. Dalej nie wiem, bo wysiadłem na 5tce.
Cena to już 2900 COP. płatne gotówką u kierowcy, natomiast jeżeli od razu kierujesz się do busa, to pod Terminalem taksiarze krzyczą, gonią i dostają pierdolca :) Byłem jedynym nielokalsem który go wybrał.

Santa Marta przyjeżdżając po 20 jest idealnym przykładem na to że o tej porze w Ameryce Południowej się nie spaceruje. Ćpuny, bezdomni i śmieciarze. Być może w zonie hotelowej wzdłuż wybrzeża lub przy Bazylice jest trochę lepiej. ale w okolicach Carrera 22, 5, Calle 15 raczej nie polecam.
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość