Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Lis 2023 14:15 

Siemanko,

Jestem tu nowy, ale tylko jak piszący, bo od lat korzystam z porad na forum podczas podróży wszelakich. W najbliższym czasie, pod koniec listopada, wybieramy się do Kenii. Nie z biura, tylko organizujemy wszystko na własną rękę. Niestety nie spodziewałem się takiego zainteresowania i mi wszystkie bilety wykupili na poranny pociąg Madaraka Express z Nairobi do Mombasy, a konkretniej do Voi, bo z tego miejsca ruszamy na safari.

Pytanie - czy znacie możliwość zarezerwowania alternatywnego środa transportu (czyli najpewniej busa) bez posiadania numeru w safaricom i MPESy? :) Sprawdzałem te najłatwiej znajdywalne firmy transportowe na linii Nariobi<->Mombasa i niestety - nawet jeśli jest system wcześniejszej rezerwacji, nie kupisz biletu bez rejestracji, a do rejestracji potrzebujesz lokalnego numeru telefonu.

Ewentualnie wiecie może czy da się kupić bilet na Madaraka Express na dworcu? Skoro na stronie widzę info "Train seats fully booked for Nairobi Terminus to Voi on 11/24/2023. Please search for another date.", to nie wiem czy jest jakaś osobna pula dostępna offline czy tylko jeśli ktoś zrezygnuje / przebookuje.
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 06 Lis 2023 16:00 

Loty: 547
Kilometry: 1 233 345
Krajów: 131 / 63.3%
złoty
poproś organizatora safari o zakup biletu na busa

#3 PostWysłany: 06 Lis 2023 17:15 
Awatar użytkownika

Loty: 223
Kilometry: 697 251
Krajów: 57 / 27.5%
srebrny
@bojlerynka Napisz do Nadzua Matara na info@buymoreadventures.com lub whatsapp +254720246075, od mojej grupy nie chciała nawet brać prowizji za zakup biletów na Madarake.
Wszystko ogarnęła raz dwa, odpowiada sprawnie i konkretnie. Możesz się powołać na Jacka z PL.
Zarezerwujesz u niej Safari w dowolnym parku, wystarczy nakreslic swoje potrzeby :)
Polecam
Zeus lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 06 Lis 2023 20:26 

Dzięki, napisałem. :) Generalnie safari to już mamy nagrane z typkiem, który jest bardzo pomocny, więc jak nie Nadzu, to pewnie i jego poproszę. Szukam jednak jak najwcześniejszego busa, głupiec ze mnie że szybciej nie zamówiłem tego biletu na pociąg. Zobaczymy, jakoś się dostać musimy. :)

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 06 Lis 2023 22:46, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Lis 2023 22:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 347
Kilometry: 690 862
Krajów: 65 / 31.4%
Zobacz też może samoloty, nie są wcale takie drogie.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość