Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Liverpool - ceny
#1 PostWysłany: 05 Mar 2012 16:24 

Hej,
Czy ktoś się orientuje jak kształtują się ceny artykułów spożywczych w Liverpoolu oraz gdzie warto zrobić zakupy?
 Profil Relacje PM off  

Tani weekend w Wilnie 😍🍺 Loty i noc w hotelu za jedyne 299 PLN ✈️🛌 Tani weekend w Wilnie 😍🍺 Loty i noc w hotelu za jedyne 299 PLN ✈️🛌
Wycieczka na Kretę w supercenie za 999 PLN 🌊😎 Tydzień w hotelu z wyżywieniem 🍴☕ Wycieczka na Kretę w supercenie za 999 PLN 🌊😎 Tydzień w hotelu z wyżywieniem 🍴☕
 Temat postu: Re: Liverpool - ceny
#2 PostWysłany: 05 Mar 2012 16:56 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
Krajów: 37 / 17.9%
niebieski
O cenach produktów spożywczych napisałem w innym wątku, więc tutaj napiszę o ważniejszych rzeczach :)
Piwo w pubach od 1,8 £ (Wetherspoon, Great Charlotte St.) przez 2,5 £ (przeciętna cena) do 3,7£ (Albert Docks). Fish & Chips od 4,5£, kebab około 4£. W pubie Ship & Mitre w godz. 12-16 w poniedziałki i wtorki promocja - 2 hamburgery z frytami i 2 pinty piwa za 13£.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Mar 2012 17:02 

Przekleję dla potomnych:

krasnal napisał(a):
Nie zawsze wszystko opłaca się zabierać. W UK jest sieć sklepów PoundLand, gdzie każdy produkt, zgodnie z nazwą, można dostać za funta.
Tu przykładowa lista produktów spożywczych:
http://www.poundland.co.uk/product-rang ... ssentials/
Płaci się niewiele drożej niż w Polsce a jednak można zaoszczędzić sporo wagi, jeśli lecimy tylko z podręcznym.

krasnal napisał(a):
Wiem, że sklep z serii "za funta" jest też w samym centrum Liverpoolu, przy Church Street. Nie pamietam, czy jest on z sieci PoundLand czy też z jakiejś innej.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Mar 2012 11:03 

niebieski
sa też tesco, iceland i duzo innych tanich sklepów, w centrum na przeciwko głównego dworca jest sklep 99pi :) kolo przystanku autobusów w centrum jest knajpa Yates, polecam, 2 dania za 5-6 funtow, danie plus piwo 4 funty ;)
 Profil Relacje PM off
Promyseusz lubi ten post.
Promyseusz uważa post za pomocny.

#5 PostWysłany: 22 Lis 2014 18:17 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 91 / 44.0%
platynowy
mrfire napisał(a):
Przekleję dla potomnych:
krasnal napisał(a):
Wiem, że sklep z serii "za funta" jest też w samym centrum Liverpoolu, przy Church Street. Nie pamietam, czy jest on z sieci PoundLand czy też z jakiejś innej.

To jest sklep Poundworld - wydaje mi się, że jest trochę lepszy od Poundlanda. Z dworca Lime Street to raptem góra 3 min na piechotę.

#6 PostWysłany: 22 Lis 2014 18:27 

srebrny
Uwielbiam Toblerone, a tam 200gr.za jedynego funta jest do kupienia. Sie obzarlem :)
Sudoku napisał(a):
mrfire napisał(a):
Przekleję dla potomnych:
krasnal napisał(a):

To jest sklep Poundworld - wydaje mi się, że jest trochę lepszy od Poundlanda. Z dworca Lime Street to raptem góra 3 min na piechotę.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Lis 2014 18:30 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 91 / 44.0%
platynowy
Toblerone to rzeczywiście jeden z lepszych zakupów w tych sklepach, w Poundlandzie też mają za funta. O ile dokładnie pamiętam, to jest to dokładnie 190 g, podczas gdy u nas za 100 g trzeba zapłacić praktycznie tyle samo (ok. 5 zł).
Jedynie czasami promocje w stylu 3 w cenie 2 na wolnocłówkach mogą to przebić. Więc naprawdę warto.

#8 PostWysłany: 22 Lis 2014 18:37 

srebrny
Hit nr 2, to czekolada na goraco w proszku Cadbury, tez chyba 200gr. :)
Sudoku napisał(a):
Toblerone to rzeczywiście jeden z lepszych zakupów w tych sklepach, w Poundlandzie też mają za funta. O ile dokładnie pamiętam, to jest to dokładnie 190 g, podczas gdy u nas za 100 g trzeba zapłacić praktycznie tyle samo (ok. 5 zł).
Jedynie czasami promocje w stylu 3 w cenie 2 na wolnocłówkach mogą to przebić. Więc naprawdę warto.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość