Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kiszyniów Gara Nord
#1 PostWysłany: 19 Sty 2026 13:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Dworzec północny, a atmosfera wschodnia :) Naganiacze (czy jest jakiś ładniejszy termin na określenie tej profesji? Wie ktoś?) wykrzykujący nazwy kierunków.Z jednej strony budynku są numerowane staniwiska bez rozkładów, z drugiej już nie. Marszrutki startują z losowych (z mojej perspektywy) punktów o godzinie mniej-więcej. W kasie sprzedają bilety, ale jak kierowcy swojej marszrutki pokazałem bilet, to sprawiał wrażenie, jakby coś takiego widział pierwszy raz na oczy i nawet pytał, skąd to mam i konsultował ze swoim naganiaczem, który wątpliwości nie miał. Widać taki sam on tutejszy, jak i ja:) Możliwe, że u kierowcy lub naganiającego będzie ciut taniej, a może nie. Cena w kasie zgadza się z tą na autogara.md

Przykładowy bilet wygląda tak:
Image
'LOCUL' to chyba wydumany numer miejsca w busie, bo na pewno nie numer stanowiska odjazdu.
'Nr autobus' to tablica rejestracyjna busa (to się zgadza)
'Destinatia' - wiadomo.

O ile po całym mieście poruszałem się z przyjemnością z buta, to dojście na ten dworzec do najciekawszych nie należy. Duży ruch, awarie świateł czyniące przejście przez ulicę umiarkowaną przygodą a'la mała Jakarta, no i nic szeczólnie ciekawego do zawieszenia oka po drodze nie ma - przynajmniej na trasie między dworcem kolejowym a autobusowym, bo tak szedłem... Wróć, jest jeden lokal w okolicy, który wyglądał bardzo cool. Obczajcie Top Kebab: https://maps.app.goo.gl/nwXMd5eyKtoVUxxy9 )
2 ludzi uważa post za pomocny.

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości