Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 644 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Ukraina-pociągi
#61 PostWysłany: 24 Mar 2016 22:34 

Masz rację, nieparzyste to miejsca dolne. Wszystko pięknie i ładnie, ale niestety nie przechodzi mi płatność kartą.. i to z dwóch banków, mbank i t-mobile. Jakieś pomysly ?
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#62 PostWysłany: 24 Mar 2016 22:37 

Parzyste na górze. Ale boczne też dają radę. Pamiętaj tylko, że nie można e przedziale pić alkoholu :D
 PM off  

#63 PostWysłany: 24 Mar 2016 22:50 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
Krajów: 40 / 19.3%
niebieski
Z kartami Ci nie pomogę, u mnie poszło bez problemu, VISA BZWBK i tak samo Inteligo, a po prostu nie znam się wystarczającą na tym. Alkohol na Ukrainie i zakaz picia, hehe, oni nie są w stanie pójść spać w pociągu bez kropli nasennych, z którymi dzielą się ze wszystkimi współpasażerami.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 24 Mar 2016 23:00 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
Zawsze można kupić browarka od pana/i konduktor ;)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 24 Mar 2016 23:02 

Skorzystalem ze innej strony i poszło gładko :). Co do alkoholu w pociągu, to macie rację. W 2010 r jechałem pociągiem na krym, bardziej niż zakazu alkoholu, przestrzegano ciszy i zamkniętego kibla na stacjach kolejowych. Pomijając fakt, że zabralem ze soba kieliszki, a Ukraińcy wyciagneli swoje stakany :P
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 24 Mar 2016 23:05 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.6%
Zbanowany
W ukraińskich pociągach nie można pić alko? Wiem, że Rosja ma taki przepis, Ukraina też? Jeśli tak to faktycznie dziwne bo jest zupełnie martwy.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#67 PostWysłany: 24 Mar 2016 23:13 

niebieski
Tak masz rację to pewnie martwy przepis, w UA wszyscy, kobiety też łoją w nocnych pociągach na potęgę i to jest ogólnie przyjęte, że wszyscy współpodróżnicy przed snem w nocnych walą wspólnie po garnuchu. Na Białorusi natomiast z alko można mieć problem, tam w każdym pojiezdie ;) jedzie patrol Milicji i co chwilę obchodzą pociąg,trzeba chować za siebie. Hehe, jak nie skryjesz to przy mnie opierdzielali studencicnę, że ich olał i nie skrył przed nimi, tylko pił z gwinta.Skończyło się na skruszczce studenta.
 Profil Relacje PM off
Okowita lubi ten post.

#68 PostWysłany: 24 Mar 2016 23:36 

A do gorzałki zestaw podróżny: kurica, ogórczik, pomidorczik i łuk (w sensie cebula ;-))

Ewentualnie studencina zamiast kuricy - kartoszka :lol:
 Profil Relacje PM off
krystoferson112 lubi ten post.

#69 PostWysłany: 24 Mar 2016 23:42 
Awatar użytkownika

krystoferson112 napisał(a):
Tak masz rację to pewnie martwy przepis, w UA wszyscy, kobiety też łoją w nocnych pociągach na potęgę

Jechałem już nocnymi 9 razy i tylko raz zdarzyło się, że ktoś oprócz mnie pił (piwo). Niedawno wracając z Kijowa wręcz czułem się nieswojo, wszyscy idą posłusznie spać skubiąc przed tym słonecznika. A my piliśmy piwko, chowając butelkę przy każdorazowym przejściu prowadnicy. Także zakaz żyje - nie wiem jak z jego egzekwowaniem. Natomiast z tego co widziałem przechadzając się obok wagonów w przedziałach 4-osobowych picie jest bardziej powszechne.

#70 PostWysłany: 24 Mar 2016 23:52 

niebieski
Może tak być, Ukraina jaką znamy jeszcze teraz nie potrwa długo... jak myśli się o tym, że premierem tego kraju może zostać ...prof. Leszek Balcerowicz, już to nie jest ta sama Ukraina, w marcu we Lwowie kierowca taksówki powiedział mi, że jest nowa Policja jeżdżąca cały czas na światłach błyskowych aby było ich widać, podobno nie biorą nawet łapówek w ogóle i zatrzymują pojazdy tylko wówczas jak ktoś wjedzie na przystanek autobusowy potrąci parę osób i ... jedzie dalej, jak nie popełnisz wykroczenia jedziesz dalej... normalnie jak umiesz po flaszce jechać to Cię nie ruszą...Jeżdżą nowymi Toyotami, po tych ich rozpoznasz. Tak mówił taksiarz...
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 24 Mar 2016 23:57 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 71 075
Krajów: 22 / 10.6%
Zbanowany
O tej policji coś słyszałem, chyba reforma podobna do tej co w Gruzji była.
Wracają do tematu to pamiętam jak jechałem z Krymu to normalnie piwka pili ludzie. Żadnych problemów nie mieli, ale to już 3 lata temu było. Ostatnio tylko na krótszych trasach jeździłem, takźe może faktycznie coś z tym piciem alkoholu się zmieniło.
Ogólnie ukraińską kolej oceniłbym naprawdę dobrze. Bardzo mało spóźnień i widać na dworcach że to faktycznie najbardziej popularny środek transportu.
Plackart też ma swoje uroki.
 Profil Relacje PM off

#72 PostWysłany: 25 Mar 2016 00:07 

Przepis odnośnie picia alko żyje i ma się dobrze:) Rozstawiliśmy piwka i żarcie na stoliku, a pani policjant (akurat przechodząca przez przedział) kazała schować, mówiąc że nie można. Ukrainiec z koi bocznej, skitrał browar pod kołderkę. Jak gliniarze poszli, wyciągnął i zaczął pić. Balcerowicz zrezygnował, a Policja jest już od sierpnia 2015 roku. Jeżdżą Toyotami Prius (głównie). Mają mundury jak z Akademii Policyjnej, są szkoleni i opłacani przez USA (głównie). Każdy gliniarz ma kamerkę.
 PM off
JarekGdynia uważa post za pomocny.

#73 PostWysłany: 25 Mar 2016 00:15 

Naszły mnie wspomnienia - podróż poślubną na Krym odbyłem pociągiem. Z Kijowa do Symferopola w przedziale lux (dwójka).

Luks luksem ale za pościel trzeba było parę hrywien zapłacić. Koncept all in był jeszcze nieznany wtedy :-) Nie wiem jak teraz...
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 25 Mar 2016 00:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
W cenie biletu masz pościel i ręcznik ;)
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 25 Mar 2016 00:28 

niebieski
Okowita napisał(a):
Naszły mnie wspomnienia - podróż poślubną na Krym odbyłem pociągiem. Z Kijowa do Symferopola w przedziale lux (dwójka).

Luks luksem ale za pościel trzeba było parę hrywien zapłacić. Koncept all in był jeszcze nieznany wtedy :-) Nie wiem jak teraz...

Okowita to ne ne ne to uz se nevrati jak spiewała Helena Vondráčková
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 25 Mar 2016 15:15 
Awatar użytkownika

Loty: 307
Kilometry: 488 854
Krajów: 70 / 33.8%
niebieski
Zeus napisał(a):
W cenie biletu masz pościel i ręcznik ;)

domyślnie - ale można z tego zrezygnować i jest parę hrywien taniej (przynajmniej tak było jeszcze niedawno).

#77 PostWysłany: 25 Mar 2016 16:07 

Można zrezygnować z pościeli i ręcznika, daje to aż 18 hrywien oszczędności (przy bilecie П).
 PM off
wtak lubi ten post.

#78 PostWysłany: 26 Mar 2016 00:01 

niebieski
Pić i palić w pociągach nie wolno ale warto przejechać się elektryczką żeby sprawdzić jak te zakazy funkcjonują. Klimat bezcenny.

#79 PostWysłany: 30 Mar 2016 07:35 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 12.1%
srebrny
Chciałbym wybrać się pociągiem z Kijowa do Odessy i z powrotem. Jak rozumiem, po zakupie biletu przez internet, muszę go jeszcze wydrukować w kasie, albo w automacie na dworcu? Czy zakupiony bilet można anulować (jeszcze przed wydrukowaniem w kasie lub automacie)? Słabo z moim ukraińskim a nie ufam do końca translatorowi.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 30 Mar 2016 08:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Bilet kupiony na uz.gov mogłam wydrukować w domu

Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 644 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 33  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość