Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Włochy - Rzym
#301 PostWysłany: 02 Kwi 2014 11:29 

Loty: 526
Kilometry: 1 019 731
Krajów: 64 / 29.9%
Anthia napisał(a):
teliszon napisał(a):
Spalam w Domu Polskim kilka lat temu.
Zalety-naprzeciwko duzy supersam,do dyspozycji kuchnia(cztery kuchenki czteropalnikowe,kilka lodowek,naczynia wszelkie),duza jadalnia,ogrod,wystarczajaca liczba łazienek (jeśli ma się pokoj bez),cicho i bezpiecznie.Na korytarzach, mnogość pamiątek po Pawle Janie II.Mozna wykupić sniadania i obiadokolacje,oraz odebranie z lotniska busem Domu Polskiego.
Wady-powrot na nocleg do 23-ej,pozniejsze niemile widziane (zamknieta brama).A poza tym autobusy i kolejka koncza jazde i chyba tylko taxi zostaje.Na dojazd do centrum traci się około 40 minut.
Mam porównanie,dwukrotnie nocowałam w Domu Polskim i kilkakrotnie w centrum Rzymu.Naprawde lepiej doplacic trochę,poszukac promocji na noclegi w hotelach bliżej centrum.

Dzięki wielkie za odpowiedź.
Zdecydowałam się jednak już wczoraj na nocleg w DP. Jadę z mamą, więc (mam nadzieję) nie będzie nam przeszkadzało wracanie na 23:00. (;
Zobaczymy jak będzie. To na pewno nie ostatnia wizyta w Rzymie, więc podejrzewam, że następnym razem będę próbować bliżej centrum.

Myślę, że będziecie zadowoleni. Giustiniania to bezpieczna okolica, ogrody, ładnie i zielono. Do urbe rzeczywiście blisko nie jest, ale podjeżdża się (lub można podejść) do stacji kolejki i stamtąd jest wygodny dojazd do Centrum. W ogóle komunikacja miejska Rzymu nie jest mistrzostwem świata, więc jeśli nie ma się noclegu w samym centrum, to niemal zewsząd dojazd będzie zajmował gdzieś tyle czasu(Centrum w Rzymie to zresztą pojęcie dość względne).
W Domu jest czysto, siostry są uprzejme, a poza tym, co jest niewątpliwą zaletą, wszyscy oczywiście mówią po polsku. I na miejscu można poznać wielu dobrych, miłych ludzi, nie tylko pielgrzymów ex definitio. To dobry adres.
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊 Gran Canaria first minute za 1986 PLN ☀️ Loty i hotel z basenem 🌊
Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎 Warto 🔥Zamień chłodne dni na słoneczny relaks na Cyprze ☀️🤩 Loty i noclegi za jedyne 447 PLN 😎
#302 PostWysłany: 02 Kwi 2014 21:56 

Loty: 33
Kilometry: 36 038
Krajów: 10 / 4.7%
Dzięki wielkie za rady. Hotel zaklepałem za niecałe 800zł po przewalutowaniu dla dwóch osób na 3 dni. 4* i bliziutko metra.
Tanio nie jest, ale czasem sobie można pozwolić.
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 04 Kwi 2014 01:55 

Essi napisał(a):
Anthia napisał(a):
teliszon napisał(a):
Spalam w Domu Polskim kilka lat temu.
Zalety-naprzeciwko duzy supersam,do dyspozycji kuchnia(cztery kuchenki czteropalnikowe,kilka lodowek,naczynia wszelkie),duza jadalnia,ogrod,wystarczajaca liczba łazienek (jeśli ma się pokoj bez),cicho i bezpiecznie.Na korytarzach, mnogość pamiątek po Pawle Janie II.Mozna wykupić sniadania i obiadokolacje,oraz odebranie z lotniska busem Domu Polskiego.
Wady-powrot na nocleg do 23-ej,pozniejsze niemile widziane (zamknieta brama).A poza tym autobusy i kolejka koncza jazde i chyba tylko taxi zostaje.Na dojazd do centrum traci się około 40 minut.
Mam porównanie,dwukrotnie nocowałam w Domu Polskim i kilkakrotnie w centrum Rzymu.Naprawde lepiej doplacic trochę,poszukac promocji na noclegi w hotelach bliżej centrum.

Dzięki wielkie za odpowiedź.
Zdecydowałam się jednak już wczoraj na nocleg w DP. Jadę z mamą, więc (mam nadzieję) nie będzie nam przeszkadzało wracanie na 23:00. (;
Zobaczymy jak będzie. To na pewno nie ostatnia wizyta w Rzymie, więc podejrzewam, że następnym razem będę próbować bliżej centrum.

Myślę, że będziecie zadowoleni. Giustiniania to bezpieczna okolica, ogrody, ładnie i zielono. Do urbe rzeczywiście blisko nie jest, ale podjeżdża się (lub można podejść) do stacji kolejki i stamtąd jest wygodny dojazd do Centrum. W ogóle komunikacja miejska Rzymu nie jest mistrzostwem świata, więc jeśli nie ma się noclegu w samym centrum, to niemal zewsząd dojazd będzie zajmował gdzieś tyle czasu(Centrum w Rzymie to zresztą pojęcie dość względne).
W Domu jest czysto, siostry są uprzejme, a poza tym, co jest niewątpliwą zaletą, wszyscy oczywiście mówią po polsku. I na miejscu można poznać wielu dobrych, miłych ludzi, nie tylko pielgrzymów ex definitio. To dobry adres.

Po powrocie muszę się zgodzić. Jesteśmy zadowolone z wyboru, aczkolwiek przy krótkiej podróży lepiej chyba wybrać bardziej "centralną lokalizację". To zależy też od naszego priorytetu: cena czy wygoda, bo dwóch rzeczy raczej się nie połączy. ;)

#304 PostWysłany: 06 Kwi 2014 21:10 

Co sądzicie o jechaniu w ciemno i szukaniu noclegu na miejscu? (Lipiec 3 dni).
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 08 Kwi 2014 12:18 

Loty: 54
Kilometry: 102 316
Krajów: 18 / 8.4%
lukas22 napisał(a):

Pewnie coś znajdziesz, ale gdzie i za ile?

Ja wolę zawsze rezerwować coś przed wyjazdem, ale co kto lubi ;)
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 30 Kwi 2014 01:17 

yoda napisał(a):
lukas22 napisał(a):

Moim zdaniem zupełnie się nie opłaca szukać na miejscu. Będzie i drożej i bardziej problematycznie. ;)

#307 PostWysłany: 30 Kwi 2014 12:50 

niebieski
Nocował ktoś w Hotelu Giotto w pobliżu Watykanu? Wykupiłem tam nocleg rodzicom i wg opinii na tripadvisor jest znośnie, ale wolałbym to jeszcze w miarę możliwości zweryfikować:)
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 13 Maj 2014 10:47 

nie trzeba jeździć w ciemno za granice to raczej ryzyko
ja polecam noclegi w bardzo dobrej cenie w kawalerce w centrum
kontakt: mbor22@op.pl
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 13 Maj 2014 11:26 

polecam noclegi w bardzo dobrej na pokojach blisko metra
cena w sezonie nawet poniżej 19 E jeśli na dłuższy pobyt
podaje kontakt do nich jak ktoś będzie chciał skorzystać:
https://www.facebook.com/pages/ROME-RZY ... 6174708268

maja tez kawalerkę w centrum
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 14 Maj 2014 17:27 

Parys napisał(a):
Dzięki wielkie za rady. Hotel zaklepałem za niecałe 800zł po przewalutowaniu dla dwóch osób na 3 dni. 4* i bliziutko metra.
Tanio nie jest, ale czasem sobie można pozwolić.

To wcale nie tak drogo. W opcji ze śniadaniem? Mogę zapytać co to za hotel?
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 14 Maj 2014 18:22 
Awatar użytkownika

Anthia napisał(a):
yoda napisał(a):
lukas22 napisał(a):

Moim zdaniem zupełnie się nie opłaca szukać na miejscu. Będzie i drożej i bardziej problematycznie. ;)

Z pewnością będzie drożej. I trochę trudniej gdyż lipiec, mimo upałów, jest jednak miesiącem z dość dużym ruchem turystycznym w Rzymie.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 14 Maj 2014 19:21 

niebieski
Zgadzam się z przedmówcą.

Poza tym jak już przeszukujesz hotele to dobrze też rozejrzeć się za airbnb.
U nas co prawda wyszło na zero z kodem - spaliśmy tutaj ( https://www.airbnb.pl/rooms/1209854 ),
ale dużo ofert jest niezła i często są to opcje ze śniadaniem (albo w ogóle z dostępną lodówką :P )
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 19 Maj 2014 21:57 

Właśnie zarezerwowałem loty na 23 do 27 czerwiec ( 4 noce). Był ktoś ostatnio i może polecić tani hotel w centrum ? :)
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 21 Maj 2014 12:37 

Proszę o informację na którym przystanku powinnam wysiasc oraz o nr autobusów dojezdzajacych do Camping Village Rome?

Temat postu: Re: Rzym noclegi
#315 PostWysłany: 03 Cze 2014 10:06 

Loty: 225
Kilometry: 284 723
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
frukt8 napisał(a):
Proszę o informację na którym przystanku powinnam wysiasc oraz o nr autobusów dojezdzajacych do Camping Village Rome?

Przystanek obok bramy wjazdowej na camping lub po drugiej stronie ulicy przystanek obok supermerkatu Panorama. Autobus 246 z metra Cornelia lub 247 z metra Cipro. Ewentualnie podmiejski autobus Cotral z metro Cornelia do lotniska Fiumicino i vice versa takze sie zatrzymuje obok campingu

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

#316 PostWysłany: 06 Cze 2014 11:53 

zastanawiam się nad tymi dwoma hotelami, koszta podobne, myślę, że jak na 4 noce w lipcu to ceny bdb.
ktoś korzystał ? może podpowiedzieć ?

http://www.amoma.com/hotel.php?key=2014 ... eqsource=2

http://www.amoma.com/hotel.php?key=2014 ... eqsource=2

a i jeszcze mieszkanko tej Pani

https://www.airbnb.pl/rooms/1321407?che ... s=2&s=hP_g
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 06 Cze 2014 14:50 

Ta amoma to jakiś pewny pośrednik?
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 06 Cze 2014 14:58 

Loty: 105
Kilometry: 142 267
Krajów: 13 / 6.1%
Tak, sprawdzony pośrednik. Korzystałam z nich na Malcie i w Hiszpanii. Bez zastrzeżeń.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Hotelowe możliwości
#319 PostWysłany: 19 Cze 2014 20:48 

Sama nie wiem, czy mogę pisać tego posta aby nie zabrzmiało to jak reklama. Jestem zwykłym użytkownikiem i wielbicielem serwisu :) Stronę Fly4free śledzę już bardzo długo i wyszukiwanie tanich lotów i hoteli chyba mnie już uzależniło ;) Jeśli szukacie czegoś konkretnego to może mogę pomóc komuś w organizacji podróży i znaleźć mu coś tańszego. Niestety nie wszystkie hotele są w lepszych cenach ale zawsze można sprawdzić. Piszcie na priv. Korzystam z systemu (nie mogę, niestety reklamować) dzięki któremu znalazłam super 4*hotel w Rzymie ze śniadaniem. Za 4 noclegi za 7 osób zapłaciłam 2300 zł. Oczywiście były też tańsze ale ta oferta była super, bo na innych stronach ceny tego hotelu były duuużo wyższe. Niestety jest dostępna tylko dla biur podróży.Korzystam też z Booking, HRS itp. ale ostatnio moja wyszukiwarka przebija inne.

Przykładowa oferta na lato Budapeszt hotel 3* 293zł za 4 noclegi ze śniadaniem. Oferty cały świat.Zauważyłam, że im lepszy hotel tym większa szansa znalezienia go w promocji. Jeżeli macie pytania chętnie odpowiem.
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 27 Lip 2014 22:07 

Heja,

szukam noclegu 18-23.10.2014 w rzymie dla 13 osób. najlepiej duży apartament
Konieczna jest kuchnia i kilka pokoi ( moze byc wiecej niz 2 osoby na pokoj).

Niestety ani airbnb ani booking.com nie byly mi w stanie pomoc.
Moze znacie jakies stronki do szukania noclegow dla duzych grup, albo po prostu do wynajmowania apartamentow?

Tomek

Ostatnio edytowany przez Abcn, 08 Sie 2014 14:42, edytowano w sumie 1 raz
Wielkie litery w tytule, w tresci to juz Ty
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 562 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość