Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 104 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Mar 2012 17:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Spałem na tym lotnisku i jak najbardziej mogę polecić, jest dużo ławek, niestety są to łatwi z oparciami na ręce, ale da się przespać ponieważ na połowie ławki są oparcia na ręce nie na całości.
Sporo osób spało, widziałem jak kilka osób rozkładało karimatę i spali, więc jak ktoś ma przy sobie karimatę spokojnie może spać.
Można znaleźć gniazdka - kilka osób korzystało w nocy właśnie podpinając pod nie swoje laptopy.
Łazienki duże, tam też znajdzie się gniazdko.
Z lotniska bardzo blisko do metra i kolei więc można dostać się szybko do Malmo.

Na paro godzinną drzemkę mogę polecić.

Ostatnio edytowany przez Washington, 10 Kwi 2014 23:35, edytowano w sumie 1 raz
porządki
 Profil Relacje PM off
tom971 lubi ten post.

Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN Wakacje w Tunezji 🌊☀️ 7 dni z all inclusive w 4* hotelu za 2057 PLN
Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN Szarm el-Szejk na wakacyjny urlop 🌊☀️ Tydzień w 4* hotelu all inclusive za 2909 PLN
#2 PostWysłany: 13 Mar 2012 17:22 

Loty: 1119
Kilometry: 1 113 616
Krajów: 97 / 45.3%
platynowy
Są tam też pomieszczenia (trzeba wejść po schodach) specjalnie przeznaczone do spania.

Są tam takie sobie, ale zawsze, kanapy, na których wielu ludzi śpi także w dzień, jeśli długo czekają na przesiadkę. Jest też kącik zabaw dla dzieci.

Niestety nie ma tam bardzo dużo tych miejscówek, więc czasami trzeba się trochę "poczaić", żeby złapać zwolnione miejsce.

No i z tego, co pamiętam, to jest to strefa ciszy - czyli nie należy używać komórek, oglądać głośno filmów itp.
tom971 lubi ten post.

#3 PostWysłany: 12 Cze 2012 17:19 

Sudoku napisał(a):
Są tam też pomieszczenia (trzeba wejść po schodach) specjalnie przeznaczone do spania.

Są tam takie sobie, ale zawsze, kanapy, na których wielu ludzi śpi także w dzień, jeśli długo czekają na przesiadkę. Jest też kącik zabaw dla dzieci.

Niestety nie ma tam bardzo dużo tych miejscówek, więc czasami trzeba się trochę "poczaić", żeby złapać zwolnione miejsce.

No i z tego, co pamiętam, to jest to strefa ciszy - czyli nie należy używać komórek, oglądać głośno filmów itp.

Tak miałem okazję, wypoczywać w tej stefie. Szczerze pierwszys raz się z tym spotkałem. Wygodne fotele, dobrze wytłumione pomieszczenie, tylko od czasu do czasu podaja komunikaty o odlotach,aby nie przegapić swojego lotu :P

Jednak ta strefa nie jest dostepna na holu głównym,a dopiero po odprawie, blisko sklepów bezcłowych trzeba sie dobrze rozlagać,aby ją dojrzeć:) zdaje się dostępna tylko w ciągu dnia.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Sty 2014 22:36 

Loty: 180
Kilometry: 424 089
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
W tej części normalnej jest sporo gniazdek, dzięki czemu nockę można sobie umilić filmikiem.

#5 PostWysłany: 24 Mar 2014 11:49 

troche nie na temat ale może ktoś pomoże..:)
gdzie lepiej spędzić jedną nockę na lotnisku??
sztokholm arlanda czy kopenhaga kastrup?

#6 PostWysłany: 24 Mar 2014 12:06 
Awatar użytkownika

srebrny
na arlandzie nie byłem, ale kastrup jest świetne, moje ulubione lotnisko
na górze w terminalu 2 jest sala ciszy z wygodnymi fotelami w pozycji półleżącej, spokojnie można tam spać, ale zawsze jest więcej chętnych niż miejsc
często bywam na kastrup i tylko 2 razy udało mi się dostać wolny fotel

Image
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Sie 2014 17:52 
Awatar użytkownika

Loty: 102
Kilometry: 146 112
Krajów: 17 / 7.9%
To jak z tym spaniem na lotnisku? Mam we wrześniu lot do Malme, ceny noclegów powalają więc chciałbym się przespać na lotnisku CPH, jest taka możliwość w strefie dostępnej dla wszystkich?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Sie 2014 18:22 
Awatar użytkownika

Loty: 700
Kilometry: 942 651
Krajów: 77 / 36.0%
niebieski
Tak, zdecydowanie jest taka możliwość. Lotnisko jest duże, więc każdy może znaleźć przytulne miejsce dla siebie :)

#9 PostWysłany: 05 Wrz 2014 14:30 
Awatar użytkownika

A czy są tam jakieś specjalne miejsca do spania czy warto wziąć jakąś karimatę/materac?
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Paź 2014 16:50 
Awatar użytkownika

Byłem, polecam na terminalu dwa u góry łatwo znaleźć kącik dla siebie :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 20 Mar 2015 21:21 

A mam do Was takie pytanie: Planuję w kwietniu przylot na to lotnisko w nocy o 23.55 i pobyt 3-4 dniowy, a ponieważ nie chciałabym już przemieszczać się po nocy (i przepłacać za wyjazd), czy jest możliwość ''przeczekania / przespania" na lotnisku ?? Czy Wasze nocki na tym lotnisku wiązały się z lotem przesiadkowym ?? Jaką mam szansę, że nikt mnie nie wyprosi stamtąd???
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 20 Mar 2015 21:27 
Awatar użytkownika

Loty: 511
Kilometry: 902 765
Krajów: 67 / 31.3%
niebieski
Na spokojnie można sobie znaleźć jakiś kąt i przespać się do rana. Sam przylatuję w ostatni piątek kwietnia i śpię tam do rana :-)

#13 PostWysłany: 20 Mar 2015 22:15 

Ze spaniem nie ma problemu jako takiego, jest dosyć cicho po godzinie 22, zwłaszcza na 2 piętrze terminali. Terminal lotów krajowych zamykają po ostatnim locie. Wejście do tej wygodnej sekcji (na górze, z fotelami etc) tylko od strony airside. Jakieś 300 metrów od lotniska jest McDonald's i Netto (trzeba minąć po lewej Hiltona), gdzie można tanio zjeść i kupić co się tam chce. Internet jest za free ale trzeba wcześniej się zapisać do newslettera (ze stronki lotniska) i potwierdzić konto, bo nie będzie działać. I jeszcze nowość, w terminalu 3 jest salonik Regusa. Jeżeli ktoś ma kartę do saloników (można dostać ją za darmo, jest temat na forum), to może korzystać.
 PM off  

#14 PostWysłany: 21 Mar 2015 12:13 

I nikt na pewno nie poprosi mnie o okazanie biletu na rano na kolejny lot ??
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 21 Mar 2015 20:26 

Tam jest też stacja kolejowa i odjeżdżają autobusy, zawsze możesz powiedzieć że czekasz na pociąg/autobus który masz za parę godzin. Chociaż szczerze wątpię żeby ktoś się czepiał.
 PM off  

#16 PostWysłany: 21 Mar 2015 21:10 

Loty: 138
Kilometry: 188 234
Krajów: 32 / 15.0%
złoty
Na terminalu 3 (na piętrze) jest kilka takich "trampolin" mogących posłużyć na łóżko.

Załączniki:
P5249666.JPG
P5249666.JPG [ 67.35 KiB | Obejrzany 17119 razy ]
 Profil Relacje PM off
tom971 uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 21 Mar 2015 21:21 

Dokładnie, zapomniałem o tym napisać. Ale są, z wiadomych względów, oblegane. Więc jak wolne to trza biec szybciutko i zajmować :D Aha, w tym Regusie co wspomniałem, to można sobie śniadanie wykupić i są też prysznice. Ale nie wiem ile kosztuje taka przyjemność jak się korzysta z karty Regus. Normalnie 250 koron za pakiet śniadaniowo-prysznicowo-wejściowy.
 PM off  

#18 PostWysłany: 22 Mar 2015 08:17 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
Krajów: 23 / 10.8%
niebieski
Do spania wykorzystać można też rozmieszczone co jakiś czas lezanki. Duża powierzchnia, żadnych oparc, wygodny materac. Dwie osoby spokojnie się zmieszczą.

Generalnie CPH bardzo przyjazne lotnisko. Pomijając ceny oczywiście ;-)

#19 PostWysłany: 04 Kwi 2015 15:52 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 1 481 629
Krajów: 94 / 43.9%
srebrny
Przybliży ktoś jak to jest z tym salonikiem Regusa? Właśnie dostałem świeżą kartę i się zastanawiam czy tam rano się da radę wbić na jakieś śniadanko plus prysznic za free ;) Zamierzamy pół nocy przekimać na lotnisku a od rana zacząć zwiedzanie fajnie by było móc się odświeżyć i wypić kawkę. Próbował ktoś ?
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 05 Kwi 2015 20:05 

niebieski
Nie potrafie spac na siedzaco wiec nawet w tych fotelach do masazu nie potrafilem sie wygodnie ulozyc
ale zaraz obok nich sa lawki bez oparc, wygodnie sie wyciagnalem i spalem jak zabity do rana.
Zero problemow, jedynie osoby przychodzace na wylot o 7 rano do Frankturtu delikatnie mnie obudzily bym nie zaspal na lot
dziwne uczucie obudzic sie a nad toba stoi z 50 osob :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 104 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości