Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 418 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 22 Kwi 2016 13:13 

Loty: 50
Kilometry: 37 871
Krajów: 15 / 7.0%
Myślałem o 25-27 sierpnia, bo i tak będę w Kijowie, więc mogę to załatwić przy okazji. Jeśli ogarniasz rosyjski, to ceny mi zaproponowano takie:

Стоимость тура для группы один человек- 7777грн(290 USD) / с человека + 110 USD(посещения станции, только будние дни)

Стоимость тура для группы два человека- 5555грн(207 USD) / с человека + 105 USD(посещения станции, только будние дни)

Стоимость тура для группы три человека- 4199грн(157 USD) / с человека + 100 USD(посещения станции, только будние дни)

Стоимость тура для группы четыри человека- 3599грн(134 USD) / с человека + 100 USD(посещения станции, только будние дни)

To jest za dwódniówkę „all inclusive”. Czyli transport, nocleg, duga, Prypeć, wioski i te 100 USD za 3. reaktor. I jeszcze pewne „bonusy”.
 Profil Relacje PM off  

Leć do Ameryki Środkowej i zobacz dwa oceany 😮🌊 Bilety do Panamy za 2394 PLN Leć do Ameryki Środkowej i zobacz dwa oceany 😮🌊 Bilety do Panamy za 2394 PLN
Letnia wycieczka bez brania urlopu 😍 Weekend w Sztokholmie za 420 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami) 🇸🇪 Letnia wycieczka bez brania urlopu 😍 Weekend w Sztokholmie za 420 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami) 🇸🇪
#182 PostWysłany: 24 Kwi 2016 13:34 

Jak wygląda cenowo sprawa jednodniowej wycieczki do Czarnobyla?
Chodzi mi o sam bilet wstępu bo już będę na miejscu, sama kwestia "wjazdu".
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 24 Kwi 2016 13:48 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
Krajów: 25 / 11.7%
srebrny
Od 100$

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 25 Kwi 2016 22:50 

Od $100 to wycieczka jednodniowa w grupie 30 osób po utartych miejscach.
A tu wycieczka dwudniowa, indywidualna plus w takie miejsca, w które wycieczki grupowe nie chodzą. Trochę różnica.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 26 Kwi 2016 06:54 

srebrny
@Jewgienij Ale Tolik pytał o wycieczkę jednodniową, a nie dwudniową z indywidualnym przewodnikiem. Trochę różnica.
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 26 Kwi 2016 22:55 

Ups, sorry, nie doczytałem.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 23 Cze 2016 22:00 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 372
Krajów: 3 / 1.4%
Wygląda na to, że jesienią jadę do Czarnobyla i mam kilka pytań do tych, co może się orientują. ;) Wycieczkę zamierzamy ogarnąć już na Ukrainie, najprawdopodobniej jednodniówkę przez weekend.

No i właśnie, lepiej jechać bliżej lata (wrzesień) czy zimy (listopad)? A może w ogóle jak śnieg spadnie (o ile spadnie)?
Jak to jest z tym transportem? Z tego, co się orientuję, to jeździ się bardzo dużo z miejsca na miejsce, a każdy zapewnia, że jego busy są "luksusowe". To są zwykle takie małe busiki czy autokary? Klima jest standardem?
Wreszcie takie może głupie pytanie, ale jak jest z dostępem do toalet w trakcie wycieczki, jak często są postoje "na siku", itd? Mamy w grupie IBSowca, który się musi psychicznie (i nie tylko) przygotować. xD

No i najważniejsze - co jest takim "must see", którego za żadne skarby nie należy w programie odpuszczać? Żebyśmy nie wykupili jakiejś wycieczki, że zwiedzimy krzaczki, a istotne rzeczy nam umkną, chociaż programy są raczej podobne do siebie.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 23 Cze 2016 22:50 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 225 678
niebieski
cześć
jeśli chodzi o miesiąc to każdy ma swój urok. W listopadzie więcej zobaczysz gdyż latem bujna roślinność sporo zasłania.
Co do must see to zależy na ile chcesz tam jechać.

W Czarnobylu toalety masz w barze 10-tka (o ile tam pojedziesz), w zarządzie strefy i elektrowni i na punktach kontrolnych (przed wjazdem do strefy i Prypeci)
Nie wiem jak biura z Ukrainy podróżują po Czarnobylu, zawsze wszystko organizujemy z PL małym busem. Raczej nie korzystają z dużych autokarów, zwyczajnie nie dostaną się w ciekawsze miejsca ze względu na duże rozmiary. Ostatnio nawet małym 16-osobowym busem musieliśmy nieźle kombinować żeby przejechać zapomnianymi uliczkami :)
Cerro uważa post za pomocny.

#189 PostWysłany: 24 Cze 2016 11:52 

Będę 13-20 sierpnia w Kijowie , szukam informacji z kim najtaniej do Zony :) może ktoś był w ostatnim czasie?

Ostatnio edytowany przez Agata37, 24 Cze 2016 15:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 24 Cze 2016 13:07 

Kilka pytań do tych, co byli w zonie, bo wkrótce wybieram się ponownie do Kijowa.

- W Waszej ocenie, czy istnieje realna szansa wjazdu do strefy za łapówkę? (auto ukraińskie, kierowca ukraiński). Jak to wygląda na checkpoincie? Liczebna jest załoga?

- Czy w czasie pobytu w zonie ktokolwiek kontroluje/legitymuje przebywających tam ludzi?
 PM off  

#191 PostWysłany: 24 Cze 2016 14:32 

brigante32 też jestem ciekawa czy łapówka wystarczy ;) kiedyś wystarczała, kiedy jedziesz?
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 24 Cze 2016 14:48 

Czyli masz doświadczenia w tej kwestii?

W Kijowie powinienem być gdzieś w okolicach 3-6 sierpnia.
 PM off  

#193 PostWysłany: 24 Cze 2016 14:53 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 225 678
niebieski
Agata37 napisał(a):
brigante32 też jestem ciekawa czy łapówka wystarczy ;) kiedyś wystarczała, kiedy jedziesz?

To chyba było bardzo dawno temu :)
Na każdym checkpoincie jest kilka osób.

Pierwszą kontrolę masz przed samym wjazdem na teren strefy, tam przejmuje Cię opiekun z administracji który porusza się z Tobą po całej strefie.
Teoretycznie istnieje szansa kontroli dokumentów na terenie strefy aczkolwiek nie spotkałem się z tym.

:arrow: Agata37
Najtaniej nie znaczy najlepiej, mogę polecić coś ale nie chcę zrobić kryptoreklamy, pisz na PW :) .

#194 PostWysłany: 24 Cze 2016 21:23 

srebrny
Z tego co ja wiem, to jest to jedyne miejsce na Ukrainie, gdzie łapówki nie działają. Poza tym po samej strefie krążą patrole, które mogą złapać nieproszonych gości. Nie polecam próbować, zwłaszcza, że ostatnio Ukraina stara się walczyć z korupcją.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 25 Cze 2016 10:03 
Awatar użytkownika

Loty: 23
Kilometry: 27 962
Krajów: 8 / 3.7%
niebieski
vincenz napisał(a):
Z tego co ja wiem, to jest to jedyne miejsce na Ukrainie, gdzie łapówki nie działają. Poza tym po samej strefie krążą patrole, które mogą złapać nieproszonych gości. Nie polecam próbować, zwłaszcza, że ostatnio Ukraina stara się walczyć z korupcją.
Wręcz raczej nie podejmował bym nawet kroków i myśli do takiego czynu. Lepiej wszystko załatwić na miejscu i mieć wewnętrzny spokój. :lol:

#196 PostWysłany: 01 Lip 2016 15:12 

wewnętrzny spokój aaa... daj spokój :lol: :twisted: lubię być niespokojna :D
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 01 Lip 2016 18:09 

srebrny
A w ukraińskiej ciurmie też lubisz siedzieć?

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 04 Lip 2016 12:15 

wyluzuj :lol:
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 04 Lip 2016 14:27 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
Krajów: 7 / 3.3%
niebieski
Cerro napisał(a):
Wygląda na to, że jesienią jadę do Czarnobyla i mam kilka pytań do tych, co może się orientują. ;) Wycieczkę zamierzamy ogarnąć już na Ukrainie, najprawdopodobniej jednodniówkę przez weekend.

No i właśnie, lepiej jechać bliżej lata (wrzesień) czy zimy (listopad)? A może w ogóle jak śnieg spadnie (o ile spadnie)?
Jak to jest z tym transportem? Z tego, co się orientuję, to jeździ się bardzo dużo z miejsca na miejsce, a każdy zapewnia, że jego busy są "luksusowe". To są zwykle takie małe busiki czy autokary? Klima jest standardem?

Właśnie wróciliśmy z wycieczki, byliśmy w strefie 1 lipca z biurem go2chernobyl. Jechaliśmy busikiem typu Mercedes Sprinter w bodajże 15 osób zwiedzających + przewodnik i kierowca.

Busik był w dość dobrym stanie, natomiast bez klimy (albo bez sprawnej klimy). Podobne busiki miały inne biura, bo na checkpoincie widziałem jeszcze busa Solo East Travel i jakiegoś jeszcze innego, bez oznaczeń biura.

Przejazd z Kijowa trwa około 2h, nie robiliśmy żadnych postojów po drodze. Przy pierwszym checkpoincie Dityatki, tam można było skorzystać z ubikacji. Później już w strefie podczas wizyty w barze na lunch (bodajże Hotel 10). W samej strefie trzeba korzystać z ustronnych miejsc na łonie natury :)

Cerro napisał(a):
No i najważniejsze - co jest takim "must see", którego za żadne skarby nie należy w programie odpuszczać? Żebyśmy nie wykupili jakiejś wycieczki, że zwiedzimy krzaczki, a istotne rzeczy nam umkną, chociaż programy są raczej podobne do siebie.

My zwiedzaliśmy radar Oko Moskwy, Prypeć (16 piętrowy wieżowiec, basen, wesołe miasteczko, szpital), pomnik likwidatorów, okolice reaktora.

Pare słów o biurze Go2Chernobyl. ABSOLUTNIE z nich nie korzystajcie!! Na swojej stronie mają rozpiskę co mamy zwiedzać, nie zrealizowaliśmy tego. Mailowo potwierdzałem z nimi trasę. Miała być jeszcze wioska Kopachi - nie zatrzymaliśmy się. Nad radar Duga pojechaliśmy po wielkiej awanturze, że mamy to w programie, bo "przewodnik" twierdził, że nie ma tego w cenie. Dodatkowo u jednej z osób coś pokręcili w papierach i straciliśmy ponad 30 minut dodatkowo na punkcie kontrolnym, bo nie chcieli osoby wpuścić. Wycieczka miała być przedłużona o godzinę (przejechaliśmy punkt kontrolny około 11.15), tymczasem o 15.20 wylądowaliśmy na lunchu po którym "przewodnik" chciał jechać do Kijowa. Po awanturze zabrał nas do Oka Moskwy ale z hasłem, że mamy tylko podjechać, rzucić okiem i wracamy, bo o 19 musimy być w Kijowie.

Cały czas celowo piszę "przewodnik" w cudzysłowiu, bo przewodnikiem to on na pewno nie jest. W każdym miejscuu tylko mówił, ile mamy czasu i szedł na papierosa. Nic nie opowiadał o historii, o promieniowaniu.. Nie miał nawet dozymetru (wypożyczyliśmy własny). Najbardziej zainteresowany był zakończeniem wycieczki. Biuro było nie lepsze. Jak dzwoniliśmy, że plan nie został zrealizowany, straciliśmy czas na punkcie kontrolnym i że nie widzieliśmy radaru, to umywali ręce mowiąc, że mamy ustalony wyjazd o 17 i tyle. Nie wspomnę o tym, że mailowo miałem też ustalone, że w programie jest Kopachi (zwiedzanie), gdzie nie zatrzymaliśmy się.

Cena za wycieczkę była niższa niż np w Solo East Travel, program niby podobny, ale zrobiliśmy go może w 70%. Nie polecam oszustów.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi uważa post za pomocny.

#200 PostWysłany: 14 Lip 2016 19:43 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 5 372
Krajów: 3 / 1.4%
KKL napisał(a):
Pare słów o biurze Go2Chernobyl. ABSOLUTNIE z nich nie korzystajcie!! Na swojej stronie mają rozpiskę co mamy zwiedzać, nie zrealizowaliśmy tego. Mailowo potwierdzałem z nimi trasę. Miała być jeszcze wioska Kopachi - nie zatrzymaliśmy się. Nad radar Duga pojechaliśmy po wielkiej awanturze, że mamy to w programie, bo "przewodnik" twierdził, że nie ma tego w cenie. Dodatkowo u jednej z osób coś pokręcili w papierach i straciliśmy ponad 30 minut dodatkowo na punkcie kontrolnym, bo nie chcieli osoby wpuścić. Wycieczka miała być przedłużona o godzinę (przejechaliśmy punkt kontrolny około 11.15), tymczasem o 15.20 wylądowaliśmy na lunchu po którym "przewodnik" chciał jechać do Kijowa. Po awanturze zabrał nas do Oka Moskwy ale z hasłem, że mamy tylko podjechać, rzucić okiem i wracamy, bo o 19 musimy być w Kijowie.

Cały czas celowo piszę "przewodnik" w cudzysłowiu, bo przewodnikiem to on na pewno nie jest. W każdym miejscuu tylko mówił, ile mamy czasu i szedł na papierosa. Nic nie opowiadał o historii, o promieniowaniu.. Nie miał nawet dozymetru (wypożyczyliśmy własny). Najbardziej zainteresowany był zakończeniem wycieczki. Biuro było nie lepsze. Jak dzwoniliśmy, że plan nie został zrealizowany, straciliśmy czas na punkcie kontrolnym i że nie widzieliśmy radaru, to umywali ręce mowiąc, że mamy ustalony wyjazd o 17 i tyle. Nie wspomnę o tym, że mailowo miałem też ustalone, że w programie jest Kopachi (zwiedzanie), gdzie nie zatrzymaliśmy się.

Cena za wycieczkę była niższa niż np w Solo East Travel, program niby podobny, ale zrobiliśmy go może w 70%. Nie polecam oszustów.

Dzięki za to ostrzeżenie, to jedno z biur, które brałam pod uwagę, bo mają nie najgorsze opinie. :shock: Ale skoro tak sobie pogrywają, to odpuszczę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 418 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości