Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 650 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 20 Gru 2014 21:22 

Jeśli spędzacie dłuższy czas w USA i możecie czekać na przesyłkę to polecam stronę techbargains.com - można czasem wyłapać fajne promocje :)
 Profil Relacje PM off  

Leć do Ameryki Środkowej i zobacz dwa oceany 😮🌊 Bilety do Panamy za 2394 PLN Leć do Ameryki Środkowej i zobacz dwa oceany 😮🌊 Bilety do Panamy za 2394 PLN
Letnia wycieczka bez brania urlopu 😍 Weekend w Sztokholmie za 420 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami) 🇸🇪 Letnia wycieczka bez brania urlopu 😍 Weekend w Sztokholmie za 420 PLN (loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel ze śniadaniami) 🇸🇪
#302 PostWysłany: 22 Gru 2014 09:23 

ja też sporo okazji znalazłam w sklepach internetowych :)

#303 PostWysłany: 22 Gru 2014 18:39 

pytanie.
kupilem buty w sklepie reebok w outlet Aureorze. Jednak chce je zwrocic.Niepodrodze mi do tegooutletu i czy moge gdzies w Chicago zwrocic? szukalem na necie iniema zbytnio sklepow reebokw Chicago.
 Profil Relacje PM off  

#304 PostWysłany: 22 Gru 2014 19:12 

niebieski
A mnie wpadło jeszcze do głowy, żeby napisać rzecz całkowicie oczywistą dla bywalców w USA, ale może niekonieczne dla tych, którzy wybierają się po raz pierwszy...
Spójrzcie na temat wątku... jeszcze raz... pomyślcie... Jedną z najbardziej logicznych odpowiedzi jest: BENZYNA!!!
W USA warto kupować benzynę i jeździć. I tak rzadko się ma inny wybór, ale można spokojnie planować "roadtrips" biorąc pod uwagę znacznie niższe ceny.

A propos ostatniej przeceny ropy naftowej, benzyna w USA jest już znacznie tańsza niż "o połowę" w stosunku do Polski. Ceny potrafią się różnić znacząco w zależności do konkretnego stanu, ale np. w Teksasie można kupić 1 galon już za 1,8USD (gdzie galon amerykański to 3,78l). Każdy może łatwo wyliczyć, ile to złotych za litr :)
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 23 Gru 2014 12:47 

z mojego doświadczenia wyszło, że zdecydowanie najtańszy jest outlet w atlantic city. ceny niższe niż w kilku premier outlets, które zwiedziliśmy.
 Profil Relacje PM off  

#306 PostWysłany: 25 Gru 2014 19:53 

doktor.lubicz napisał(a):
pytanie.
kupilem buty w sklepie reebok w outlet Aureorze. Jednak chce je zwrocic.Niepodrodze mi do tegooutletu i czy moge gdzies w Chicago zwrocic? szukalem na necie iniema zbytnio sklepow reebokw Chicago.

Tylko i wylacznie mozesz je zwrocic w outlecie Reeboka.Jezeli taki zlokalizujesz na terenie Chicago to w zasadzie powinni Ci przyjac.
Aha,Aurorze a nie Aureorze :lol:
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 27 Gru 2014 04:41 

Poszuka kosmetyków, odzież, elektronika w tym nowe aparaty. Odzież - spodnie levis, niewiarygodna przebitka cenowa. Sieciówki polo ralph lauren
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 28 Gru 2014 01:43 

Czesc!

W lutym wybieram sie turystycznie na 2 tygodnie do NY, bede w USA w ogole pierwszy raz, ale chcialbym przywiezc tez kilka rzeczy.
Mam swiadomosc drogiego dolara, wiec zakupy pewnie nie beda 'na bogato' :)

Chcialbym zakupic dla siebie iPhone 5s, czy polecacie jakies konkretnie miejsce w NY? Wiem, ze na pewno pojde do MACY's, ale nie wiem czy takowe mozna tam kupic. Patrzę teraz na bestbuy i takowy z 16gb unlocked jest za 749$ (!)
I czy ewentualnie moglibyscie podpowiedziec czy lepiej kupic sam telefon bez kontraktu (bez operatora) czy tez z simlockiem i potem go sciagnac w Polsce?

Dziekuje za podpowiedz!

JFD
 Profil Relacje PM off  

#309 PostWysłany: 28 Gru 2014 16:17 
Awatar użytkownika

Loty: 392
Kilometry: 539 554
Krajów: 39 / 18.2%
srebrny
Naprawdę chcesz kupić iPhone'a 5s w USA przy obecnym kursie dolara?
Na oficjalnej stronie Apple $550+tax.

Przecież na największym portalu aukcyjnym w Polsce masz nówkę sztukę za niecałe 1900 zł.

#310 PostWysłany: 30 Gru 2014 03:36 

Czy orientuje się ktoś nt liczby przewiezienia iPhone'ów lub iPadów, jest jakieś ograniczenie?
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 31 Gru 2014 01:40 

Zbanowany
aljen napisał(a):
Czy orientuje się ktoś nt liczby przewiezienia iPhone'ów lub iPadów, jest jakieś ograniczenie?

Kumpel miał 4 i nie było problemu :) To dużo i nie dużo ale info jakieś jest :D
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 31 Gru 2014 12:18 
Awatar użytkownika

Loty: 588
Kilometry: 853 526
Krajów: 52 / 24.3%
złoty
Kindle'a się opłaca kupić. Można potem sprzedać na alledrogo drożej :)
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 31 Gru 2014 12:45 
Awatar użytkownika

Loty: 43
Kilometry: 96 376
Krajów: 12 / 5.6%
niebieski
Z tymi czterema iPhonami to taki żarcik? Jak kogoś złapią z czterema iPhonami czy iPadami to oprócz obowiązku zapłaty VAT dojdzie jeszcze grzywna za próbę uniknięcia opłat celnych.
Radzę więc uważać. Jak dla mnie graniczną ilością jest jedna sztuka, bo zawsze można się tłumaczyć, że to nasz prywatny telefon, co pozwala przynajmniej uniknąć grzywny.
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 01 Sty 2015 14:14 

A jaki jest problem aby miec dwa Iphony?Tlumaczysz celnikowi,ze jeden dziala Ci w Polsce a drugi w USA.Jezeli sa uzywane,to nikt Ci problemu robic nie bedzie.Problem moze sie pojawic,jezeli masz dodatkowo dwa fabrycznie zapakowane,identyczne smartfony.Z celnikami mozna jeszcze troche inaczej.Jezeli juz masz przywozic na handel cokolwiek to wez po sztuce Ipada,Iphona,Macbooka.

Mozna zrobic jeszcze jeden myk.Przy odbiorze bagazu na lotnisku zagadac kogos czy na moment przejazdu wozkiem z bagazami obok strefy z celnikami nie przyznalby sie ,ze to jego wlasnosc.

Z moich praktycznych obserwacji celnicy najczesciej wyławiaja z tlumow mlodych i solidnie zapakowanych tobołkami rodakow.Dotyczny to lotniska w Warszawie.

Jezeli juz beda chcieli cos oclic,to lakac,lamentowac i zarzekac sie,ze to dla brata ,ktory dal na to pieniadze :mrgreen: .

Powodzenia!
 Profil Relacje PM off  

#315 PostWysłany: 04 Sty 2015 14:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Mój znajomy kupił dwa laptopy. Nic nie mówili.
Myślę, ze nie będą się czepiać jak ktoś kupie 2,3 rzeczy. Ale jeżeli ktoś przewozi np. 10 iphonów to się przyczepią.

Jeśli chodzi o sklepy z ciuchami, to polecam Ross, Marshall, TJ Max, Nordstrom Rack. Takie sklepy można spotkać w centrum miasta(np. w Chicago). Jeśli ktoś ma auto to polecam outlety za miastem. Akurat jest okres wyprzedaży w tym czasiei. Mi się udało kupić parę fajnych rzeczy :)
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 08 Sty 2015 15:43 

Najlepiej opłaca się kupić elektronikę - laptopy, telefony itd
 Profil Relacje PM off  

#317 PostWysłany: 08 Sty 2015 16:43 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
Krajów: 22 / 10.3%
niebieski
roman1801 napisał(a):
Najlepiej opłaca się kupić elektronikę - laptopy, telefony itd

Powiedział co wiedział :)

#318 PostWysłany: 08 Sty 2015 16:58 
Awatar użytkownika

srebrny
ciuchy
ostatnio kupowałem gajery tommego po 170$
i jeszcze dostalem bony po 40$ kazdy
w macy's

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 08 Sty 2015 20:31 

Gdzie najlepiej kupować ciuchy i elektronikę w/koło Nowego Jorku?
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 08 Sty 2015 21:00 

srebrny
Darek M. napisał(a):
Kindle'a się opłaca kupić. Można potem sprzedać na alledrogo drożej :)

ok, ale jaka wersje kindla ? i czy warto to kupic online w usa czy w sklepie stacjonarnym ?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 650 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 33  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: airgreenland, ormo oraz 11 gości