Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Samochodem do Albanii
#1 PostWysłany: 24 Cze 2019 09:27 

Serdecznie,
mam kilka pytań odnośnie wyjazdu do Albanii, pierwszy raz wyruszamy w sierpniu . Kierujemy się na Słowację, Węgry i Serbię, Chciałbym was zapytać na które przejście graniczne w Serbii się kierować bo słyszałem , że w sierpniu jest tłoczno, gdzie najlepiej przenocowac na Węgrzech lub Serbii , chcemy rozłożyć jazdę na dwa dni , czy droga do Albanii prowadzi cały czas asfaltem czy mogę wjechać na jakas niespodziewana drogę nieutwardzona? Pytam ponieważ mam auto troszkę obniżone fabrycznie . Chciałbym się jeszcze dopytać ponieważ wybieramy się do KSamilu czy z noclegiem ba miejscu nie ma problemu coś znaleźć?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedźi

Ostatnio edytowany przez Abcn, 24 Cze 2019 16:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍 Złote Piaski w wakacje za 980 PLN 🏖️ Loty do Bułgarii i hotel na tydzień ☀️😍
Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊 Costa Brava bez dziury w budżecie 😎☀️ 7 nocy all inclusive w Lloret de Mar za 1627 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 24 Cze 2019 09:35 
Awatar użytkownika

złoty
Prosta sprawa, w Google maps wrzucasz trasę, włączasz natężenie ruchu, i jedziesz najszybszą, patrzysz gdzie chciałbyś przenocować, szukasz na Booking.com i już wszystko załatwione, w Albanii są dość dobre drogi włącznie z autostradami
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Cze 2019 10:25 

-- 24 Cze 2019 10:24 --

Czy jadąc w sierpniu w ciemno z noclegiem jest duży problem?

-- 24 Cze 2019 10:25 --

Piotrek1255 napisał(a):
Czy jadąc w sierpniu w ciemno do Albanii z noclegiem jest duży problem?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 24 Cze 2019 16:24, edytowano w sumie 1 raz
o noclegI pytaj może w día le Noclegi ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 26 Cze 2019 16:09 

Nie wiem czy masz na myśli granice węgiersko-serbską czy serbsko-macedońską.

Granice Węgier z Serbią polecam przekroczyć w miejscowości Vinogradi. W zasadzie z autostrady węgierskiej zjeżdżasz przed samą granicą na drogę nr 55 i kierujesz się na miejscowość Assotthalom. Byłem tam 2 czerwca, przede mną były 4 auta, poszło sprawnie.
Polecam nocleg w miejscowości Subotica. My tam dojechaliśmy na jeden strzał z południa Polski.

Jeśli chodzi o granicę serbsko-macedońską to też wybrałem mniejsze przejście z pominięciem tego dużego autostradowego. Pojechałem do Prohor Pcinjski (droga 233). To droga kręta przed samą granicą górska, ale mi to odpowiadało bo byłem na motocyklu. Na granicy nie było nikogo w kolejce.

PS. Na granicy miałem kłopot bo nie dopełniłem w Serbii obowiązku meldunkowego (byłem 4 dni). Chcieli kwity meldunkowe. Koniec końców miałem tylko 1 rachunek przy sobie z Belgradu. Po odegraniu dobrego i złego policjanta po 10minutach nas puścili bez konsekwencji.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość