Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Mar 2014 22:56 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Od niedługiego czasu staram się zwiedzać bliższą czy dalszą okolicę. Temat lotów, rezerwacji powiedzmy, że opanowałem, a teraz podczytując różne topici na forum próbuje ogarnąć coś w temacie noclegów. Zainteresowały mnie tematy dotyczące systemów lojalnościowych grup hoteli.
Teraz pytanie z mojej strony...
Który z programów jest najlepszy, najkorzystniejszy, z którego można "wyciągnąć" najwięcej. Gdzieś czytałem coś na temat tego, że ludzie rezerwują 1 nocleg w konkretnym obiekcie i dzięki temu otrzymują dziesiątki tysięcy pkt, dzięki którym mogą zarezerwować kilka noclegów za FREE.

Szukałem na forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytania.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 09 Mar 2014 23:04 

pewnie mowa o ihg
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Mar 2014 23:10 

niebieski
Każdy z programów różni się od siebie wymaganiami, które musisz spełnić aby otrzymać wyższy status a co za tym idzie, więcej przywilejów. W kazdym zdobywasz inna liczbe punktow oraz w kazdym "wydajesz" ïnna liczbe punktów na noclegi.

Programy:
SPG starwood
Hilton Honors
Accor
IHG Rewards Club
Club Carlson

Najczęściej polecanym programem jest IHG bo możesz zbierać dużo punktów, które wykorzystujesz na noclegi np. dwa płatne noclegi mogą dać Ci jeden darmowy nocleg lub więcej.

Poczytaj o programach i wybierz sobie.

Ja jestem członkiem:
IHG
Club Carlson
Hilton Honors

Tak po krótce mówiac.

Ostatnio edytowany przez skoczek650, 09 Mar 2014 23:14, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Mar 2014 23:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Poczytaj dokładnie wątek o IHG Big Win
ihg-big-win-2014,222,38128
Wątek o IHG Point Breaks
priority-club-ihg-promocje-point-breaks,222,31377
oraz inne wątki dotyczące programów hotelowych z działu programy lojalnościowe.
Praktycznie wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania są tam zawarte.

#5 PostWysłany: 10 Mar 2014 00:27 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
Krajów: 26 / 12.2%
niebieski
Zarejestrowałem się w programie IHG.
Mieszkam pod Łodzią, poczytałem o kodach jednorazowych.
Chciałbym zabookować pokój w hotelu Holday INN w Łodzi, na jedną noc.
Wiem, że mogę użyć mnóstwa jednorazowych kodów, zwłaszcza przez pierwszą rezerwacją.
Możecie podpowiedzieć z jakich najlepiej skorzystać, aby maksymalnie wykorzystać pierwszą rezerwację? Znalazłem nawet info o możliwości zwiększenia statusu na GOLD już po 1 noclegu.

Ostatnio edytowany przez Hubert, 10 Mar 2014 15:44, edytowano w sumie 1 raz
usunięcie linka http://www.hotelspotter.pl/
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Mar 2014 00:43 

niebieski
refiko napisał(a):
Możecie podpowiedzieć z jakich najlepiej skorzystać, aby maksymalnie wykorzystać pierwszą rezerwację? Znalazłem nawet info o możliwości zwiększenia statusu na GOLD już po 1 noclegu.

Odpowiedź jest banalna - ze wszystkich;) Pamiętaj, że mają ograniczoną ważność, a niektóre działają tylko na wyższych statusach, dlatego część zadziała po drugim noclegu, jak będziesz miał golda.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Mar 2014 21:57 

Loty: 186
Kilometry: 274 419
Krajów: 40 / 18.7%
niebieski
czy w Holiday Inn mogę dla siostry zarezerwować 3 pokoje ze swojego konta (ja nie lecę ) i otrzymać punkty ??
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Mar 2014 22:53 

Loty: 801
Kilometry: 1 030 727
Krajów: 72 / 33.6%
platynowy
Ja to widzę tak, zarezerwować możesz, ale punktów nie dostaniesz na pewno nie za 3 pokoje .
Za jeden pokój możesz dostać ale musisz zrobić to w ten sposób.
Robisz rezerwację na siebie, w wiadomościach dodajesz gościa - Twoją siostrę,
a w informacjach piszesz, że siostra będzie się meldowała jako pierwsza.

Przy meldowaniu siostra musi powiedzieć w hotelu żeby nie zmieniali rezerwacji na nią (były przypadki że rezerwacje szły na konto meldującej sie osoby), aby zostalo tak jak jest czyli na Twoje nazwisko/konto.
Tak mi to zadziałało ja się meldowałem na konto swojej dziewczyny, ktorej w ogóle nie było ze mną, punkty poszły na jej konto.

Tylko to w sumie nie do końca jestem pewien, ponieważ rozumiem, że siostra z kimś będzie.
(a aby dostać punkty, niby osoba z kontem musi się zameldować).
Lepiej zeby ta druga osoba doszła później aby wykluczyć sprawdzanie obu dokumentów, bo wtedy może być mała afera:>

Rozumiem że tam jadą np 3 pary/znajomi najlepiej jak na każdy pokój, ktoś tam założy sobie konto powbija kody i otrzyma punkty na siebie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość