Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Lut 2012 17:12 

Condor w swojej ofercie Joker Flights (kupuje się lot za niską cene bez wiedzy dokąd) oferuje losowy lot do poniższych destynacji za 398 EUR RT w miesiącach luty-marzec 2012:
Cancun, Colombo, Fort Lauderdale, Goa, Havana, Male (Maldives), Mombasa, Punta Cana, Salvador da Bahia, San Juan, Seychelles
https://jokerfliegen.condor.com/app/mt. ... #topanchor

zrobiłem krótki research (sprawdziłem na ich stronie, czy można w danym terminie zabookować dany lot. jeśli sa inne terminy, to znaczy, że dana destynacja odpada) i wychodzi, że w dniach 14-29.02.2012 to najprawdopodobniej jest Mombasa.
Może to być też jeszcze Punta Cana (lot powrotny zaczyna się 29.02, ale kończy 01.03) lub Cancun (lot powrotny zaczyna się 28.02 i konczy 29.02)

są też inne loty - wystarczy wybrać inną datę wylotu, to zmieniają się daty przylotu i pewnie są tą różne kierunki.
398EUR w dowolny z tych kierunków to chyba nie jest zła cena :)

Załączniki:
Komentarz do pliku: Condor
condor.JPG
condor.JPG [ 78.01 KiB | Obejrzany 1006 razy ]

Ostatnio edytowany przez alberthus 08 Lut 2012 19:43, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 08 Lut 2012 17:37 

niebieski
Tu jest kupon o wartości 100 EUR za 49 EURhttp://dailydeal.de/specialdeals/traveldeal16 .

Pozwala na obniżenie zamówienia o 51 EUR. Trzeba tylko sprawdzić w warunkach, czy ma zastosowanie również do oferty Joker Flights.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Lut 2012 18:01 

Poglądowa mapka lotów z Frankfurtu i wylotów z miejsca docelowego
tutaj pełen plan lotów:
http://www.condor.com/eu/search_flightp ... &x=116&y=4

EDIT:
wie ktoś, jak wykorzystać powyższy kupon? ja nie widzę przy płatności takiej opcji (tak samo przy kupowaniu normalnego biletu)

jeśli groupon działa, to Condor ma też promocje na bliższe kierunki w cenie 98 EUR, czyli po zakupie z griuponem cena spada do 49 EUR
Wyloty z: Frankfurt Int, Dusseldorf, Hamburg
Kierunki: Agadir, Antalya, Fuerteventura, Gran Canaria, Klagenfurt, Lanzarote, Malaga, Mallorca, Santa Cruz de la Palma, Sharm El Sheikh, Tenerife South

Załączniki:
Komentarz do pliku: Condor loty
condor2.JPG
condor2.JPG [ 21.96 KiB | Obejrzany 899 razy ]

#4 PostWysłany: 05 Mar 2012 22:00 
Awatar użytkownika

Poświęciłem chwilę na spróbowanie "złamania" tego systemu, doszedłem do pewnych wniosków, oczywiście to tylko hipotezy, gdyż system może tak działać, żeby zawsze był element ryzyka. Mnie konkretnie interesują przeloty na Kubę, a więc chciałbym dostać się do Havany, do której Condor lata w Poniedziałki i Piątki, a samolot powrotny jest we Frankfurcie ]w Soboty i Wtorki.

Według powyższych tabelek "nakładające" się terminy (dla uproszczenia sprawdzałem tylko wylot w poniedziałki i przylot we wtorek) to:
- Cancun
- Havana
- Mombasa
- Male
- Punta Cana

Jak teraz to sprawdzić?
1. Wchodzimy na https://jokerfliegen.condor.com/app/mt. ... #topanchor
2. Wybieramy intersujący nas termin, dla Havany to np: 26 marca - 17 kwietnia
3. Wykluczamy z losowania: Male, Mombasa, Punta Canę, Cancun i... Havanę
4. Klikamy Dalej

Dostaliśmy komunikat, że nie ma dostępnych destynacji :) W tym momencie myślałem, że jestem w domu :) Niestety jeśli odznaczymy Havanę to dalej dostajemy komunikat o braku dostępności :/ Podobnie jest jak odznaczymy np. Havanę i Cancun, czyli wychodziłoby, że system musiałby mieć do wyboru przynajmniej 3 destynacje w puli losowania.

I tutaj uwaga - dla tego terminu wykluczmy tylko Mombasę - znowu dostajemy komunikat o braku możliwości rezerwacji... czyli wynika z tego, że dla terminu 26 marca - 17 kwietnia jedyny dostępny kierunek to Kenya :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Kashpir oraz 9 gości