Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Sie 2012 14:23 

Loty: 277
Kilometry: 430 135
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Witam,

prosiłabym o poradę jak tanio dostać się z Francji do Polski w okresie okołoświątecznym. Idealne byłoby polączenie na trasie Bordeaux - Warszawa, ale inne miasta również wchodzą w grę, jeśli będę w stanie się do nich w miarę sensownie dostać, a wliczając koszt dojazdu łącznie wyjdzie znacznie korzystniej.
Istnieje również możliwość, żeby w drodze powrotnej był jakiś np. 2-dniowy postój, jeśli będzie to miasto warte spędzenia w nim tego czasu :-)
Jeśli chodzi o bagaż, to idealnie byłoby, gdyby był nie tylko podręczny, bo będę mieć trochę rzeczy do przywiezienia. Terminy natomiast to w pierwszą stronę ok. 16-19 grudnia. Powrotny do Francji albo między świętami a nowym rokiem, albo w okolicy 3-5 stycznia.

Coś poradzicie?

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 31 Sie 2012 21:09 

Dobre pytanie też bym chciała wiedzieć ;).
Kiedyś badałam całkiem tanie połączenie przez Rzym, trochę drożej przez Barcelonę, Ryanair+Wizz, ale przedświątecznie może być ciężko :(. Ja szukam czegoś na luty, marzec i maj :D, gdybyś miał to porzuć proszę.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 31 Sie 2012 21:49 

Jezeli nocka Ci nie straszna to patrz z Bordeaux do Brukseli i stamtąd do wawy czy innego miasta polskiego.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 31 Sie 2012 23:10 

niebieski
z bordeaux do berlina i z powrotem z przesiadką w paryżu zapłacisz ok 120euro za pociąg (w tym nocny paryz-berlin)

z berlina za 60euro(w 2 strony) masz pociągi do warszawy albo gdańska(40 do poznania) ewetualnie jakims polskim busem czy czyms w tym rodzaju

bilety do berlina kupisz na stronie SNCF(z wyprzedzeniem naturalnie), na PKP to ciezko powiedziec gdzie: do Polski na stronie DB a z powrotem to nie wiem gdzie bo chyba tylko w kasach mają te promocyjne( taki nasz polski folklor!)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Wrz 2012 00:17 

Loty: 277
Kilometry: 430 135
Krajów: 59 / 27.6%
niebieski
Dzięki za wszelkie pomysły. Te ceny Wizza i Ryana widziałam, ale jak dojdzie do tego dojazd do Paryża, później dojazd na Beauvais i bagaż, to konkurencyjne to w żaden sposób nie jest.

Jeśli chodzi o Lufę, to mi ichnia wyszukiwarka pokazuje 182 EUR z Paryża do Warszawy (RT). Z dojazdem do Paryża będzie ok. 250 EUR, więc sporo, ale przynajmniej wygodniej niż pierwsze rozwiązanie.

Rozwiązanie z pociągami jest niezłe. Sprawdziłam właśnie ile kosztuje bilet Bordeaux-Berlin na 3m do przodu, bo taka jest przedsprzedaż w SNCF - wyszło 49 EUR. Z Berlina jest szansa na tani dojazd PB lub SE. Łączna cena RT mogłaby wynieść nawet ok. 120 EUR, co jest bardzo zachęcające. Pozostaje tylko kwestia, że znowu spędzę w drodze 2 dni, ale pewnie nie pierwszy i nie ostatni raz ;-)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Lis 2012 11:50 

Witam serdecznie,

Jade do Polski samochodem z kolezanka na swieta. Wyjezdzamy z Montpellier 24 grudnia i jedziemy do Warszawy. Samochod to Opel Corsa wydanie sportowe- bardzo wygodny. Mamy 2 miejsca wolne. Miejsce na srednia walizke. Podroz zajmnie nam ok 20h. Obydwie prowadzimy wiec nie zatrzymujemy sie nigdzie na nocleg, zalezy nam zeby dojechac na 25 grudnia do Warszawy. Jesli ktos jest zainteresowany prosze o kontakt. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości