Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Sie 2015 14:07 

Loty: 98
Kilometry: 279 645
Krajów: 29 / 13.6%
Bezskutecznie próbuję zarezerwować bilety po przez http://www.es.lastminute.com (przekierowanie z kayak.es lub skyscanner.es).
W kalendarzu jest tak:
Załącznik:
1.jpg
1.jpg [ 106.29 KiB | Obejrzany 3537 razy ]

Przechodząc dalej wpisuję dane pasażerów, dane karty kredytowej lub debetowej (VISA) i po chwili dostaję taki komunikat:
Załącznik:
2.jpg
2.jpg [ 136.47 KiB | Obejrzany 3537 razy ]

Czy to może być błąd OTA? Jakieś pomysły i sugestie?
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN Relaks na Kanarach 😎🏖️ Wypoczynek na Fuerteventurze za 1669 PLN
Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳 Wietnam z Etihad Airways 🪷🌏 Hanoi z Warszawy za 2391 PLN 😍✈️🧳
#2 PostWysłany: 22 Sie 2015 14:31 
Awatar użytkownika

Tak, to jest błąd OTA, zresztą nie tylko lastminute.com, a całej grupy do której to OTA się zalicza. Jeśli próby innymi kartami nic nie pomogły, to pozostaje kupić w innym miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Sie 2015 14:37 

Sęk oczywiście w tym, że w innym miejscu jest znacznie drożej, przynajmniej ja nie znalazłem podobnej ceny. Przez chwilę byłą ona zbliżona na gotogate, ale tam po przejściu do płatności cena wzrastała dwukrotnie.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Sie 2015 14:41 
Awatar użytkownika

Domyślam się, ale właśnie na tym polega błąd, a może nawet celowe działanie lastminute. Raczej nic nie poradzisz, jeśli zmiana karty na inną nie pomogła.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 27 Sie 2015 10:49 

Nie wiem jak to się stało, ale od niechcenia wklikałem sobie na tablecie dane do kupna biletu i poszło. Moje zdziwienie było i nadal jest ogromne a radość jednak umiarkowana. Zgodnie z poradnikiem na forum nie znalazłem jeszcze potwierdzenia rezerwacji na tych stronach checkmytrip.com, viewtrip.com, virtuallythere.com. Nie ma jej tez na stronie Air China, ale tam napisali, że aby tak było to trzeba najpierw zrobić rezerwację przez ich www. Podobnie jest na stronie checkmytrip.com gdzie rezerwacje będzie widoczna jeśli byłą zrobione po przez system amadeus. Jednakże od razu po zakupie biletów otrzymałem e-mail z systemu rezerwacyjnego pośrednika nawet z numerami e-tixów. Środki na karcie zablokowane.
Załącznik:
3.jpg
3.jpg [ 105.12 KiB | Obejrzany 3275 razy ]

Czekać jeszcze na jakieś potwierdzenia? Czy może na ostateczne obciążenie karty, bo póki co transakcja w banku ma status "oczekujące".

Gdzie jeszcze można sprawdzić potwierdzenie rezerwacji i czy w ogóle powinienem się czymś martwić?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 27 Sie 2015 11:00 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
spróbuj po etix na http://www.saudiairlines.com/portal/site/saudia/Home

#7 PostWysłany: 27 Sie 2015 11:29 

Loty: 363
Kilometry: 679 416
Krajów: 64 / 29.9%
niebieski
rozumiem, że kupiłeś po tej niższej cenie?
to, że w banku transakcja ma staus "oczekująca" to chyba normalne i nie ma się czym martwić
za parę dni zostanie rozliczona
bilety masz wystawione więc jest ok

bilety masz wystawione przez LAN więc może u nich na stronie sprawdź też
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Sie 2015 11:44 

Tak, kupiłem w tej cenie :/
Znalazłem na forum jeszcze coś takiego: https://ssl.lan.com/cgi-bin/mis_viajes/mis_viajes.cgi i po wpisaniu danych otrzymuję status: "Jeszcze niedostępne" (po przetłumaczeniu), ale faktycznie e-bilety mogę już wydrukować z tej strony.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości