Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Gru 2010 22:03 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
Ze Złotych Tarasów/Dworca Centralnego:

Cytuj:
Polskie Linie Lotnicze LOT zaoferowały pasażerom odprawiającym się w Złotych Tarasach darmowy transport na lotnisko Okęcie.
Przypomnijmy, że w biurze LOT-u w Złotych Tarasach w Warszawie można dokonać odprawy pasażerskiej oraz odprawy bagażu.

Odprawa uruchamiana jest 24 godz. przed odlotem i zamykana 3 godz. przed odlotem. Odprawić mogą się pasażerowie, którzy kupili bilety lotnicze przez stronę internetową przewoźnika oraz w inny sposób na:

połączenia LOT-u,
przynajmniej pierwszy odcinek podróży odbędą LOT-em.
Busy transportujące pasażerów na lotnisko odjeżdżają z przystanku oznaczonego logo LOT-u, koło Hard Rock Cafe przy ul. Emilii Plater, od poniedziałku do soboty o godzinach: 8,10,11,12,13,15,16,17,18,19 a w niedzielę o godzinach: 10,11,12,13,15,16,17,18,19 i zawożą pasażerów do Terminala 2 na poziom odlotów, skąd pasażerowie udają się bezpośrednio do kontroli bezpieczeństwa.

Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN Wakacje na Fuerteventurze z all inclusive 🌊⛳🏖️ 4* hotel Livvo Jandía Golf za 2599 PLN
Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷 Wrześniowy wypad do Chorwacji za 889 PLN 🏖️🌊 Loty i 3 noce w 4⭐️ hotelu przy plaży na wyspie Pag ☀️🇭🇷
#2 PostWysłany: 17 Gru 2010 23:05 
Moderator forum

ja w zwiazku z tematem , ale poza tematem
Re: [Okęcie Warszawa] - CZy [Warszawa Okęcie] albo poprostu [Okęcie] nie brzmi lepiej ?

(oficjalnie WAW Frederic CHopin , ale jakos nie mogę się odzwyczaić)

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Gru 2010 10:31 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Krajów: 76 / 35.5%
Do Szopena to ja się nie przekonam. Okęcie to Okęcie ;).

Masz jednak rację, że napisałem pokracznie. Zaczęło się od tego, że napisałem słowo "Okęcie", potem doszedłem do wniosku, że warto zaznaczyć, iż to Warszawa i tak powstało Okęcie Warszawa :)

#4 PostWysłany: 18 Gru 2010 10:49 

niebieski
Warszawa Okęcie im Fryderyka Chopina ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 19 Gru 2010 18:48 
Awatar użytkownika

Haha, zamieszanie tylko z tymi nazwami ;)
Choć przyznaję, że zdarzyło mi się zbłądzić przez tą nazwę. To był mój pierwszy lot samolotem, w dodatku sama leciałam - strasznie to przeżywałam - czy ogarnę to wszystko i w ogóle.
Dotarłam do Wawy i chcąc udać się na odpowiedni przystanek oczywiście pobłądziłam w podziemiu (wstyd się przyznać ale gubię się tam za każdym razem jak jestem w stolicy :oops: ).
Wiedziałam, że na lotnisko (znane mi pod nazwą OKĘCIE) jeździ autobus linii 175, ale nie wiedziałam skąd dokładnie odjeżdża. Idąc po "drogowskazach" kierujących na Okęcie wyszłam na przystanek tramwajowy (i tu pierwszy zonk - gdzie ja jestem?). Akurat tak się złożyło, że nadjeżdżał tramwaj na którym widniał napis OKĘCIE - jak zapewne się domyślacie wsiadłam do niego (uroki bycia blondynką :mrgreen: ). Jednak wcześniej zapytałam się jakiegoś pana czy tym tramwajem dojadę na lotnisko, odpowiedział, że tak więc utwierdzona w błędnym przekonaniu rozsiadłam się wygodnie...
Niestety tramwaj wywiózł mnie na pętle Okęcie :lol: Możecie sobie wyobrazić moje przerażenie, na dworze ciemno, zimno (bo to było jakoś w styczniu) a ja nie wiem jak na lotnisko dotrzeć. Dobrze, że była tam kiosk czy coś w tym stylu, tym razem pan dobrze mnie pokierował i dokładnie wytłumaczył drogę. Na szczęście miałam dość duży zapas czasu i zdążyłam na odprawę.
Od tej pory unikam pytania się ludzi o drogę i wcześniej pięć razy sprawdzam połączenia i dokładne trasy ;)

A żeby nie odbiegać od tematu to fajna sprawa z tym transferem, zwłaszcza jak ktoś przyjeżdża pociągiem. Pomysł jak najbardziej trafiony!
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Gru 2010 23:42 
Awatar użytkownika

srebrny
w przejściach podziemnych na centralnym gubią się nawet sami warszawiacy, więc zupełnie nie ma się czym przejmować ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości