Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Dania - Warszawa (RT)
#1 PostWysłany: 03 Lut 2014 12:28 

• mieszkam w Odense, ale nie ma tu lotów, więc w grę wchodzą lotniska w Kopenhadze, Billund i ewentualnie Malmo w Szwecji (ale to nie jest najlepszy pomysł - dość drogie wyjście i długie) ;-)

Dokąd
  • Warszawa, dowolne lotnisko

Data wylotu
  • 19.03.2014

Data powrotu
  • 23.03.2014

Długość pobytu
  • Terminy elastyczne. Chcę być w Polsce koniecznie 20.03, w godzinach raczej wcześniejszych niż godzina 23. :-)

Bagaż
  • Bagaż podręczny

Ilość pasażerów
  • 1

Sam znalazłem
  • Znalazłem tylko PLL LOT z Kopenhagi za 540PLN...

Dodatkowe informacje
  • Najwcześniejszy termin przylotu do Polski to 19.03, najpóźniejszy 20.03. Powrót do 23.03. Inne terminy nie wchodzą w grę... Ostatecznie mógłbym zgodzić się na lot do innego miasta w Polsce, mimo, że parę godzin jazdy pociągiem niezbyt mi się urządza. No, ale trudno. ;-) Czego się nie robi dla bliskich!

Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie tańsze opcje.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 03 Lut 2014 12:57 

Z Aarhus i Billund do Londynu Stansted, stamtąd do Warszawy Modlin, to chyba najlepsza opcja. Loty Ryanair.

Alternatywnie tanie loty ma Easyjet z Kopenhagi do Berlina, ale do Warszawy jeszcze kawałek (np. simpleexpress / polskibus).

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Lut 2014 13:05 

Witam,

Szukałem rozwiązań Billund-Londyn-Modlin, ale cenowo wychodzi tak samo jak Kopenhaga-Warszawa LOTem, a nawet drożej... Może są jeszcze jakieś alternatywy? Chciałbym się Was również spytać o tanie dojazdy do Kopenhagi, bo 276DKK pociągiem jednorazowo w jedną stronę jest jakąś kpiną...

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Lut 2014 13:19 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
Krajów: 30 / 14.0%
niebieski
Sprawdź W6 do Malmö

To po drugiej stronie cieśniny Öresund.

Jak to w Skandynawii dojazdy z lotnisk potrafią być stosunkowo drogie...

Nie doczytałem z uwagą...

#5 PostWysłany: 17 Lut 2014 13:46 

Jak chcesz taniej to spróbuj polecieć austrianem do Wiednia i potem polskim busem. Ale trasa się zdecydowanie wydłuża wiec pozostalbym przy locie...zwłaszcza że cena jak na Rt jest bardzo dobra :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Lut 2014 14:40 

niebieski
W tych datach bilet billund - stansted to 200 DKK/lot + stansted - modlin to tez okolice 20 funtow za lot, co razem daje juz +/- 400 zl, czasowo musialbys sobie sprawdzic jak sie loty zgrywaja + do tego z odense do billund nie dojedziesz bez przesiadki, a i cena pewnie bedzie wieksza niz do kopenhagi. Lot z tego co widze najtanszy wychodzil 508 zl, wiec roznica praktycznie zadna, a jak wezmiesz i sprzedasz pare dodatkowych papierosow to CI na to samo wyjdzie

co do dojazdu z odense to najlepiej chyba pociagiem - szukaj biletow dsb orange - na dzisiaj powrotny z odense na lotnisko 298 DKK
inna opcja to autobusy odense -cph - za doroslego 140-150 koron i pozniej metro/pociag/autobus/taksowka na lotnisko, nie pamietam cen biletow
autobusy:
http://rødbillet.dk/index.php
http://www.abildskou.dk/
najtansza opcja to strona z autostopem, ale wiadomo ze nie zawsze musi sie zgrac:
https://gomore.dk/

e: jak jestes studentem to podane ceny da sie jeszcze zbic, a co do lotow to sprawdz sobie ceny biletow SAS dla mlodziezy/studentow, chociaz nie sądzę ze przebija 508 RT

zawsze mozesz tez pojechac busami, z tego co pamietam to kasuja w okolicach 350 zl/w jedna strone i odbiora CIę i odstawia w danii pod adres, ewentualnie znalezc kogos kto jedzie z odense do warszawy i sie z nim zabrac
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Lut 2014 22:37 

Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Latanie z przesiadkami trochę mija się z celem, bo wychodzi tak samo jak loty bezpośrednie :P
Ten pomysł z papierosami niegłupi! Ile mogę wziąć ich do bagażu rejestrowanego? :P

Co do przejazdów - dzięki za linki, przydadzą się na pewno :) Carpooling się nie zgadza akurat w moich terminach...

Jestem studentem i nie wiem czy warto wyrabiać sobie wildcard na pociągi. Po wybraniu wildcard na stronie DSB pokazuje nawet 89DKK, z tym, że nie wiem czego to dotyczy.

Gdzie można sprawdzić takie ceny w SAS? Nigdzie nie znalazłem jakichś specjalnych zniżek. Zastanawiam się czy lotnisko w Odense w ogóle funkcjonuje? Nigdzie nie ma lotów tutaj, więc pewnie nieczynne...

Te busy wcale nie są takie tanie, bo czasem wychodzi więcej niż za samolot. ;) Szybciej, bezpieczniej, wygodniej. :P
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 18 Lut 2014 03:01 

niebieski
W twoim przypadku ten LOT + pociag to chyba najsensowniejsze rozwiązanie.
Wildcard kosztuje bodajze 190 DKK/rok, wiec przy dobrym wietrze "zwroci sie" przy jednej podrozy. 89 DKK to pewnie cena za klapsæde - składane krzesełka w przejściach, taki studencki standard :lol:
Ceny biletów SAS możesz znaleźć na...stronie SAS ;)
http://www.sas.dk/?cep=215682&WT.ac=for ... ook_ungdom
Na dzisiaj z Odense są tylko czartery. Mozesz miec lacznie 4 wagony papierosow.

Co do busow to ja jechalem raz i wiecej nie mam zamiaru, tym bardziej ze praktycznie zawsze mozna znalezc bilety w tej samej cenie, a jeszcze do niedawna byla trasa rajanera krk-bll na ktorej czasem dalo sie kupic bilety powrotne za 89DKK (oddawac *******) :cry:

Ostatnio edytowany przez michzak, 08 Lut 2018 14:29, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Lut 2014 13:45 

Myślałem jeszcze ewentualnie o przejeździe do Malme i WizzAirem do Wawy. Tanie bilety są, tylko jak dostać się TANIO do Malme z Odense? :D

Te Wildcard to niegłupie rozwiązanie powiem szczerze, faktycznie się zwróci po jakimś czasie. A te składane krzesełka to w sumie nie takie głupie tylko gdzie one są, bo wcześniej ich nie widziałem. :P

Łącznie 4 wagony papierosów, ALE i w podręcznym i rejestrowanym czy tylko w rejestrowanym? :D

Te busy to zapewne jakiś koszmar, bo wcale to takie tanie nie jest, a nie jeżdżą też często.

Jeśli chodzi o KRK-Billund to jest mega wkurzony, że nie ma tej trasy, bo odcięli mnie od znajomych stamtąd... To była NAJTAŃSZA opcja by się dostać do Danii, ale nie... Może na wiosnę powróci? :(
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Lut 2014 21:29 

niebieski
Cytuj:
Myślałem jeszcze ewentualnie o przejeździe do Malme i WizzAirem do Wawy. Tanie bilety są, tylko jak dostać się TANIO do Malme z Odense?

Do Kopenhagi pociagiem, a pozniej jest pare opcji, wszystkie byly gdzies na forum opisane - cena kolo 100-150 DKK

Cytuj:
A te składane krzesełka to w sumie nie takie głupie tylko gdzie one są, bo wcześniej ich nie widziałem.

Nie boj sie, spytaj konduktora, on ci wskaze droge :)

bastek_24 napisał(a):
Łącznie 4 wagony papierosów, ALE i w podręcznym i rejestrowanym czy tylko w rejestrowanym? :D

Łącznie to łącznie, wszystkiego 4 wagony, jak chcesz możesz je sobie zawiesić na szyi.

bastek_24 napisał(a):
Te busy to zapewne jakiś koszmar, bo wcale to takie tanie nie jest, a nie jeżdżą też często.

Co kto lubi, jedni wolą sobie pojechać spod domu/pod dom (szczególnie jeśli mieszka się z dala od większy miejsc, jak pewnie zauważyłeś komunikacja publiczna w dk nie jest specjalnie tania), inni pokombinować i polecieć. Ja na przykład wolę polecieć, nawet jeśli podróż suma summarum trwa tyle samo.

bastek_24 napisał(a):
Jeśli chodzi o KRK-Billund to jest mega wkurzony, że nie ma tej trasy, bo odcięli mnie od znajomych stamtąd... To była NAJTAŃSZA opcja by się dostać do Danii, ale nie... Może na wiosnę powróci? :(

Na wiosnę są szansę bliskie zeru, połączenie zniknęło już nawet z wyszukiwarki :/ Może jak dostanę te mityczne ;) samoloty to znowu otworzą trasę do legolandu :roll:

Też byłem wielkim fanem tego połączenia, załapałem się nawet na sok i ciastko przy pierwszym locie :lol:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości