Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Bonelli Bus - kod QR
#1 PostWysłany: 19 Paź 2025 19:45 

Krótkie info, może komuś oszczędzi stresów ;)

Jeśli kupowało się bilet przez Internet, nie dodawajcie tego biletu do Apple Walleta.
Ten "uproszczony" kod QR w Wallecie powoduje, że czytnik u kierowcy mimo iż rozumiał, że jest to poprawny bilet... to nie potrafił go odczytać, co skutkowało całkowitym zawieszeniem czytnika :D
Mają coś skopane, a do tego zwykle tego typu czytniki działają na Androidzie 4.4 - archaiczny sprzęt...

Kto podróżował komunikacją publiczną do San Marino ten wie jakie kolejki się tworzą na wejściu, dlatego - korzystajcie ze zwykłego QR kodu, który jest dostępny w PDFie :)
marrak lubi ten post.

Wczasy na klifie z widokiem na ocean 🌊☀️ All inclusive na Gran Canarii za 2399 PLN Wczasy na klifie z widokiem na ocean 🌊☀️ All inclusive na Gran Canarii za 2399 PLN
Odkryj hiszpańską wyspę za 1189 PLN 🌊☀️ 4 dni w 4* hotelu ze śniadaniami na Majorce 🇪🇸✈️ Odkryj hiszpańską wyspę za 1189 PLN 🌊☀️ 4 dni w 4* hotelu ze śniadaniami na Majorce 🇪🇸✈️
#2 PostWysłany: 14 Sty 2026 11:24 

Loty: 20
Kilometry: 30 118
Krajów: 5 / 2.4%
niebieski
Wybieram się w końcówce maja do San Marino z Bolonii. I właśnie o te kolejki mam pytanie.
Pociąg z Bolonii jest w Rimini 9:01. Bus jedzie rano 9:25.
Zatem 24 min zapasu, zakładając że pociąg się nie spóźni.
Jak myślicie wystarczy żeby załapać się na miejsca siedzące? Czy lepiej od razu kupić bus na 10:40 i pospacerować 1h po Rimini?
Bo chyba nie da się na miejscu wymienić na późniejszą godzinę jak zobaczę że brak siedzących będzie?

#3 PostWysłany: 14 Sty 2026 11:33 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Loty: 695
Kilometry: 923 016
Krajów: 86 / 41.6%
Pójść na kawę, cornetto potem spacer po hali targowej i pojechać na spokojnie o 1040 do San Marino
 Profil Relacje PM off
marrak lubi ten post.
marrak uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 11 Maj 2026 18:54 
Awatar użytkownika

Loty: 781
Kilometry: 1 157 579
Krajów: 85 / 41.1%
HON fly4free
Z tym QR kodem to dziwna sprawa bo w portfelu powinien być taki sam - to jest unikalny ciąg znaków. Na androidzie w każdym razie nie zacina czytnika.

Ja jednak nie o tym chciałem pisać. Ta cholerna googlowa AI na pytanie czy można zmienić kupiony bilet odpowiada, że owszem, ale kosztuje to 5 EUR. To czysta halucynacja.

Nie wiedząc jak jest z miejscami w autobusie kupiłem zawczasu bilet powrotny z San Marino. Na miejscu zorientowałem się, że nie ma tam za bardzo co robić przez zaplanowaną ilość czasu. Postanowiłem na podany mail wysłać pytanie czy mogę zmienić bilet. Po kilkunastu minutach dostałem odpowiedź, że owszem, na którą chcę godzinę? Podałem godzinę i po kilku minutach dostałem nowy bilet. Oczywiście bez żadnych opłat
 Profil Relacje PM off
marrak lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość