Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Bergen - jednodniówka
#1 PostWysłany: 15 Kwi 2013 09:05 
Awatar użytkownika

Loty: 555
Kilometry: 823 993
Krajów: 64 / 30.9%
niebieski
Witam.
Czy ktoś odbył może już 1-dniówkę w Bergen?

Jest teraz taka możliwość z Gdańska, wylot o 6:05, powrót 13:20. Ja lecę 22.04. Realny czas w Bergen to od 8:30 do 12:00. Najszybciej chyba można dostać się do centrum (nie znaczy najtaniej) autobusem Shuttle. A może ma ktoś inny pomysł?

Image
 Profil Relacje PM off  

Tunezja all inclusive tuż przy plaży 🏖️🍹 7 dni w 4* hotelu w Mahdii za 2599 PLN Tunezja all inclusive tuż przy plaży 🏖️🍹 7 dni w 4* hotelu w Mahdii za 2599 PLN
Bukareszt od piątku do niedzieli za 509 PLN 💙💛❤️ Wakacyjne loty i noclegi w hotelu ✈️🛌 Bukareszt od piątku do niedzieli za 509 PLN 💙💛❤️ Wakacyjne loty i noclegi w hotelu ✈️🛌
#2 PostWysłany: 15 Kwi 2013 09:31 
Awatar użytkownika

lotnisko-w-bergen-autobusy,166,28039
http://www.fly4free.pl/forum/viewtopic.php?f=41&t=1141

#3 PostWysłany: 16 Kwi 2013 08:50 
Awatar użytkownika

4 godziny w Bergen? Dla mnie byłoby to bez sensu, no ale jak ktoś lubi... :-)

w ciągu 4 godzin, z tego co się orientuje można wjechać na Floyen kolejką i połazić z godzinkę po górach oraz pójść na Targ Rybny i zjeść stek z wieloryba ;-) na nic innego chyba czasu nie starczy...

#4 PostWysłany: 16 Kwi 2013 09:20 
Awatar użytkownika

Loty: 456
Kilometry: 519 274
Krajów: 38 / 18.4%
srebrny
Nie rozumiem takiego podejscia. Nie kazdy ma czas i pieniadze na dluzszy pobyt, a przeciez rewelacyjna sprawa jest wyrwac sie na kilka godzin od swojego codziennego zycia i zobaczyc ciekawe miasto w Norwegii. Wiadomo, ze czysto teoretycznie mozna by bylo dluzej i lepiej, ale ja np z checia zobaczylbym po kilka-kilkanascie miast (miejsc) w prawie kazdym europejskim kraju, a nie wiem czy mi zycia starczy ;) .

Wiec tez korzystam z takich opcji. Ja wybieram sie 10 maja. Czekam na jakas relacje ile da sie z tych kilku godzin wycisnac :)

#5 PostWysłany: 16 Kwi 2013 09:31 

Djorkaeff napisał(a):
Nie rozumiem takiego podejscia. Nie kazdy ma czas i pieniadze na dluzszy pobyt, a przeciez rewelacyjna sprawa jest wyrwac sie na kilka godzin od swojego codziennego zycia i zobaczyc ciekawe miasto w Norwegii. Wiadomo, ze czysto teoretycznie mozna by bylo dluzej i lepiej, ale ja np z checia zobaczylbym po kilka-kilkanascie miast (miejsc) w prawie kazdym europejskim kraju, a nie wiem czy mi zycia starczy ;) .

Wiec tez korzystam z takich opcji. Ja wybieram sie 10 maja. Czekam na jakas relacje ile da sie z tych kilku godzin wycisnac :)

a ja nie rozumiem Twojego podejścia, które w skrócie można określić jako zaliczanie na siłę nowych miejsc. Przez kilka godzin to jest latanie bez ładu i składu, nie poczuje się klimatu i atmosfery miejsca. Dla mnie osobiście to bez sensu, ja wolę odłożyć trochę kasy i polecieć na 3-4 dni.
a Ty po zobaczeniu ilus tam miast, zabytków, budynków będziesz miał dosyć, a w szczególności w Norwegii, miasta to swoją drogą, ale najpiękniejsza jest przyroda.

Oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania, ale gwarantuje Ci, że jak trochę pojeździsz to zmienisz zdanie.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 16 Kwi 2013 09:35 
Awatar użytkownika

Djorkaeff napisał(a):
Nie kazdy ma czas i pieniadze na dluzszy pobyt, a przeciez rewelacyjna sprawa jest wyrwac sie na kilka godzin od swojego codziennego zycia i zobaczyc ciekawe miasto w Norwegii.

Jasne że tak. Każdy wyjazd jest fajną sprawą, ale 4 godzinki to naprawdę niedługo i ja bym się bał, że zanim zaczne się cieszyć klimatem, to będę musiał już wracać. Mimo wszystko udanej zabawy i pięknej pogody życzę :-) Ja lecę pod koniec maja na dwa dni, w piątek o 6 wylot, w sobotę powórt. Noc planuję na Floyen w śpiworze pod chmurką i przy ognisku ;-) (o ile będzie można).

#7 PostWysłany: 16 Kwi 2013 10:13 
Awatar użytkownika

srebrny
przygus napisał(a):
Djorkaeff napisał(a):

a ja nie rozumiem Twojego podejścia, które w skrócie można określić jako zaliczanie na siłę nowych miejsc. Przez kilka godzin to jest latanie bez ładu i składu, nie poczuje się klimatu i atmosfery miejsca. Dla mnie osobiście to bez sensu, ja wolę odłożyć trochę kasy i polecieć na 3-4 dni.
a Ty po zobaczeniu ilus tam miast, zabytków, budynków będziesz miał dosyć, a w szczególności w Norwegii, miasta to swoją drogą, ale najpiękniejsza jest przyroda.

Oczywiście każdy ma prawo do swojego zdania, ale gwarantuje Ci, że jak trochę pojeździsz to zmienisz zdanie.

Ale przeciez co kto lubi, jak mozesz gwarantowac ze zmienie zdanie? Jezdze srednio 3 razy do roku na wyjazdy "na dluzej", na wiecej nie pozwala mi ograniczony czas i plan oszczedzania. Kazdy spedza swoj wolny czas w jakis okreslony sposob. Mam znajoma, ktora uwielbia spedzac swoj wolny czas na calonocnych "imprezach na orientacje" w lesie. W glowie mi sie nie miesci ze mozna z tego czerpac przyjemnosc, ale sadze ze ma prawo to lubic i jest to calkiem normalne. Inny znajomy co tydzien jest na jakiejs imprezie w klubie (a czesto i w piatek i w sobote). Dla mnie to wlasnie "meczace", "na sile" i "strata pieniedzy". No ale wlasnie, dla mnie.

Zazwyczaj w sobote ide na spacer/na rower, zdarza sie ze podskocze na kilka godzin do Gdanska. A zdarza sie ze ide na spacer w Sandefjord, a zamiast do Gdanska, wpadne do Bergen. :)

#8 PostWysłany: 16 Kwi 2013 22:14 
Awatar użytkownika

Loty: 555
Kilometry: 823 993
Krajów: 64 / 30.9%
niebieski
Nie przesadzajcie, Bergen nie jest aż tak duże i aż tak ciekawe. Byłem w zeszłym roku w Sandefjord na 5h, i zobaczyłem o wiele więcej niż ludzie tu opisują. Wszedłem na 3 punkty widokowe, nawet ten za miastem o którym nikt nie pisze, a jest w przewodniku miejskim.

Lecę bo były tanie bilety, nie przerażają mnie koszty dojazdu, bo prowadzę firmę i na dłużej nie mam czasu się wyrwać (to jakby ktoś bardziej dociekliwy znowu zaczął negować takie pomysły). Każdy lubi co innego. A krytykanci zawsze muszą coś dodać, bo ich aż palec świerzbi żeby napisać coś negatywnego.

Image
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Maj 2013 10:49 
Awatar użytkownika

srebrny
I jak, byl juz ktos na jednodniowce?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość