Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Wrz 2011 13:05 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 519 314
Krajów: 48 / 22.4%
niebieski
Witam,
Wybieram się ze znajomymi do Bergamo i Mediolanu.
Na zwiedzanie mamy:
1szy dzień wyjazdu od godz 8:30
2gi dzień cały
3ci dzień wylot z Bergamo o godz 9:00 (noc przed lotem spędzamy w Bergamo na lotnisku)

Nocleg między 1/2dniem chcemy mieć w Mediolanie.

Chcemy zobaczyć Bergamo i Mediolan no i dodatkowo wybrać się do jakiegoś hipermarketu po zakupy/prezenty;)

Lepiej będzie jak:
1szego dnia wybierzemy się do Bergamo i na noc do Milano pojedziemy
czy
jak 1szego dnia prosto do Mediolanu zwiedzanie (Katerda,La Scala) nocleg i rano koło 9 wyjazd do Begamo i tam całodzienne zwiedzanie.

Proszę o rady która opcja wg Was będzie lepsza.

Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️ Lato na końcu Italii za 979 PLN 💚🤍❤️ Loty do Kalabrii + 4* hotel ze śniadaniami i prywatną plażą 🌊🏖️
Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN Cypr latem 🌊☀️ Tydzień w 4* Capital Coast Resort & Spa w Pafos za 2859 PLN
#2 PostWysłany: 09 Wrz 2011 13:09 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
też mam 2 dni w bergamo w październiku, i identyczny problem jak to zaplanować.. a może olać w ogóle bergamo i pociągiem do wenecji pojechać? :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Wrz 2011 13:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Dla nas to ma być wyjazd studencki, po jak najniższych kosztach ;)

#4 PostWysłany: 09 Wrz 2011 13:27 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
Krajów: 31 / 14.5%
niebieski
dla nas też po kosztach, tak rzuciłem tylko z tym pociągiem bo do wenecji można stopem się dostać pewnie :)
nawet nie wiedizałem że to lotnisko jest tak blisko miasteczka, 3km to spokojnie z buta można i zaoszczędzić 1,70 euro :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Wrz 2011 13:44 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 594
Krajów: 3 / 1.4%
niebieski
luxyfer napisał(a):
dla nas też po kosztach, tak rzuciłem tylko z tym pociągiem bo do wenecji można stopem się dostać pewnie :)
nawet nie wiedizałem że to lotnisko jest tak blisko miasteczka, 3km to spokojnie z buta można i zaoszczędzić 1,70 euro :)

Ja jechałem do Wenecji pociągiem z Bergamo, regionale z przesiadką, tylko jak dla Ciebie to uważam, że czasu za mało. Wenecję zrób pociągiem z Bergamo, ale nie na jeden dzień tylko może ze 3 dni chociaż. Do Bergamo i tak tanio dolecisz :D a do Wenecji (Mestre) za około 15 - 16 E OW dojedziesz.

A teraz wybierz coś bliżej Bergamo, bo Bergamo zawsze zdążysz zwiedzić :D
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 09 Wrz 2011 14:27 
Awatar użytkownika

niebieski
wntl napisał(a):
luxyfer napisał(a):

Szczerze, to szedłem z buta i nie poszedłbym drugi raz. Ponad godzine w 1 strone. Potem jeszcze dojść na citta alta... spokojnie 2h w 1 strone. Jechać do bergamo, potem pociag do milanu, wrócić, pozwiedzać bergamo i na lotnisko. Oczywiście spałem na lotnisku :D

a tam, my robilismy duzo szybciej z citta alta ;)

dodam jeszcze ze jak was nie bedzie duzo to warto sprobowac stopem z lotniska (przystanku autobusowego przy przejsciu do orio center) - nam sie udalo po 5-10 minutach - akurat wracal gostek z jakiegos hostelu i nas wzial i wciskal ze ma fajne miejsce do spania czy czasem nie chcemy :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Wrz 2011 16:01 
Awatar użytkownika

niebieski
wntl napisał(a):
Oczywiście spałem na lotnisku :D

Na lotnisku da się rozłożyć śpiwory na podłodze, czy pilnują i nakazują jedynie siedzieć na krzesełkach?
Podaj więcej info o nocowaniu na BGY ;)

#8 PostWysłany: 09 Wrz 2011 16:08 
Awatar użytkownika

niebieski
dzięki!

Czy możesz coś poradzić jak sie dostac ze stacji w Bergamo do miasta do Citta Alta? Co warto zobaczyć...

#9 PostWysłany: 09 Wrz 2011 16:09 
Awatar użytkownika

niebieski
BZG napisał(a):
dzięki!

Czy możesz coś poradzić jak sie dostac ze stacji w Bergamo do miasta do Citta Alta? Co warto zobaczyć...

na nogach spacerkiem. Nie pamietam ale nie bylo tam wiecej niz 20-25min

edit
http://maps.google.com/maps?saddr=Viale ... m&t=m&z=15
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 09 Wrz 2011 16:12 
Awatar użytkownika

niebieski
dzięki ponownie ;)
A ta kolejka linowa to do Citta' Alta jedzie czy w inne miejsce?

Co polecasz zobaczyć, w którą stronę sie przespacerować ;)

#11 PostWysłany: 09 Wrz 2011 17:18 
Awatar użytkownika

niebieski
BZG napisał(a):
dzięki ponownie ;)
A ta kolejka linowa to do Citta' Alta jedzie czy w inne miejsce?

Co polecasz zobaczyć, w którą stronę sie przespacerować ;)

tak, kolejka wywozi cie na góre do starego (wysokiego) miasta ale nigdy nie korzystalem bo.. z dołu na gore wychodzi sie na nogach jakies 5-10minut.. to nie jest zbyt wielka góra :)

w zasadzie w bergamo to oprócz starego miasta (tam trzeba po prostu pochodzic) i reszty miasta na dole (tez trzeba sie pokrecic po uliczkach) nic wiecej nie ma ;) Takie ot, przyjemne włoskie miasteczko. Polecam natomiast w orio center naprzeciwko lotniska kupic lambrusco. Nie bedziecie zalowac ;-)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 09 Wrz 2011 17:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Blackall napisał(a):
Polecam natomiast w orio center naprzeciwko lotniska kupic lambrusco. Nie bedziecie zalowac ;-)

Już mogę się zgodzić, że po zakupie lambrusco nie będziemy żałować ;) Piłem je już kiedyś i znów zakupie ;)
Czy w Bergamo oprócz tego orio jest jakis inny hipermarket co by można było zakupy porobić?

#13 PostWysłany: 09 Wrz 2011 17:43 
Awatar użytkownika

niebieski
BZG napisał(a):
Blackall napisał(a):
Polecam natomiast w orio center naprzeciwko lotniska kupic lambrusco. Nie bedziecie zalowac ;-)

Już mogę się zgodzić, że po zakupie lambrusco nie będziemy żałować ;) Piłem je już kiedyś i znów zakupie ;)
Czy w Bergamo oprócz tego orio jest jakis inny hipermarket co by można było zakupy porobić?

całe bergamo i okolice jezdza do orio center robic zakupy bo jest najtaniej ;-) Wiekszosc osob tam ma pelne koszyki.
Generalnie dwa razy chodzilem po bergamo i ciezko bylo znalezc sklep na drodze lotnisko - centrum.. Wiem, ze gdzies tam jest jeszcze lidl czy cos w tym stylu ale trzeba troche odbic, takze polecam zrobic zakupy w orio.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 09 Wrz 2011 17:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok, dzięki za informacje!

Jeszcze takie mam pytanko bo bedziemy spac na lotnisku no i wiadomo w śpiworach czy pod śpiwór kładziesz jakiś koc termiczny, zeby od kafelek nie biło zimno?

#15 PostWysłany: 09 Wrz 2011 18:38 
Awatar użytkownika

niebieski
BZG napisał(a):
Ok, dzięki za informacje!

Jeszcze takie mam pytanko bo bedziemy spac na lotnisku no i wiadomo w śpiworach czy pod śpiwór kładziesz jakiś koc termiczny, zeby od kafelek nie biło zimno?

zwykła alu/karimata wystarczy + spiwor ;-)
lawaki z tego co pamietam maja podlokietnik co drugie siedzenie wiec ew mozna na nich spac tylko trzeba szybko opanowac technike spania ze zgietymi nogami w kolanach ;)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 09 Wrz 2011 21:14 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
Krajów: 35 / 16.4%
niebieski
Jest supermarket w miescie (na trasie Citta Altra - dworzec kolejowy), o ile dobrze pamietam to na parterze jest Bata, a pod spodem Billa - a jesli to nie Billa to cos bardzo podobnego. Ceny ok.

Ja sie lubie wyciagnac wiec spalam na aluminiowej karimacie, moja kolezanka woli spac na lawce i wypracowala sobie jakas specjalna pozycje. Tylko, ze lawki moga byc pozajmowane - szczegolnie jesli pojawisz sie na lotnisku pozno. Jak lezysz na lawce to daja Ci spokoj, na podlodze trzeba sie przeniesc gdy otwieraja hale odlotow (najlepiej jest spac na samym koncu hali - tam dospalam do 8 :D).
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 09 Wrz 2011 21:40 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Czy na lotnisku w Bergamo są jakieś schowki/boxy płatne/darmowe, w których będę mógł przed spaniem schować bagaż podręczny ?
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 09 Wrz 2011 22:16 

zb edna asekuracja. portfel za pazuchę a plecak pod głowę i kolorowych snów

#19 PostWysłany: 09 Wrz 2011 22:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy znacie miejsce w Begamo - Milano gdzie można zapłacić i wziąć prysznic ;p?

#20 PostWysłany: 10 Wrz 2011 12:06 

Loty: 14
Kilometry: 20 013
Krajów: 4 / 1.9%
niebieski
Z tym, że prysznica w kabinie dla inwalidów nie ma. Nie każdy chce myć jaja po niemiecku (w umywalce) ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości